fredag 9. november 2012

Fremtidige favoritter (3): Sjelevandreren

I går fant jeg en bok på Rema, en ny pocketutgave av en bok jeg ikke tidligere har fanget opp.  Den heter Sjelevandreren. Jeg snoker gjerne i bokhyller både på Rema, OBS, andre butikker, Narvesen, og selvsagt i bokhandlere. Ser etter nytt, kikker på hva som er utstillt. Det er alltid noe jeg får lyst å lese der, men jeg kjøper heldigvis ikke allltid. I går måtte jeg derimot  legge denne boken i handlekurven.Sjelevandreren - Ann BrasharesNår jeg leste hva den handlet om og bladde litt i boka, tenkte jeg at denne måtte jeg bare ha. Jeg elsker historier som dette som mikser litt tidsvandringer, reinkarnasjon, og kjærlighet som varer evig.

Her er litt om boken (hentet fra omtalen):

Sjelevandreren Ann Brashares (forfatter)
"NOEN GANGER VARER KJÆRLIGHETEN LENGRE ENN ET LIV
Daniel Grey er ingen vanlig ung mann. Han husker tidligere liv og kjenner igjen sjelene til dem han har kjent før. Og gjennom århundrer har han forelsket seg i den samme jenta. I liv etter liv, mens han har krysset kontinenter og dynastier, har han og Lucy blitt dratt mot hverandre. Selv om Lucy har forandret både navn og skikkelse, husker Daniel alt. Lucy, nå en high school-elev fra Virginia, kjenner en uforklarlig dragning mot klassekameraten sin, men flykter når han hevder at han har kjent henne før. Etter hvert oppdager hun den umulige sannheten: Mens vi følger deres prøvelser bygger parets uforløste begjær seg opp, samtidig som en morderisk sjel truer deres gjenforening. Sjelevandreren er en romantisk fortelling om kjærlighet som varer lenger enn et liv."
Av omslaget ser jeg den har fått mye bra kritikk. Så får vi se om den stemmer for meg.

Boken koster 139,- og har et deilkat blått omslag. Jeg regner med at den går foran i lesebunken min og således blir et nytt tilskudd til novemberlesingen.Fremtidige favoritter er en spalte som Bokelskerinnen har hver fredag. Får å delta eller lese mer av slike, kan du ta en titt på bloggen hennes.

12 kommentarer:

 1. Oi- denne vart jeg nysgjerrig på!!! Kan man skrive denne på den "vanlige" handlelista og sende den med husbonden når han skal gjøre helgehandel trur du? Tipper han overser det glatt og kommer hjem med det vanlige, melk og brød, tannkrem og kaffe... Kanskje lørdags-Vg´n hvis det er noe spesielt på framsida... Får nok heller notere den på boklista mi sjøl, tenker jeg ;o)
  Nyt helga!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja du får prøve???
   Sikrest er vel som du sier, kjøpe den selv.;)
   NYt helga du og.:)

   Slett
 2. Åh, så gøy, jeg tittet også på denne boken på Rema her om dagen - det må jo være to sjeler og en tanke ;) Nå har jeg funnet den som e-bok på engelsk og det er godt mulig at jeg leser den om ikke så lenge :)

  SvarSlett
 3. For et nydelig omslag denne har fått. Jeg husker at den hadde et litt mer anonymt omslag da den utkom første gang, så da så jeg ikke så nøye på den, men nå ble jeg nysgjerrig. Venter i spenning på hva du synes om den før jeg vurderer om dette er noe jeg skal lese!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.. Har sett omslaget på førsteutgaven, og den var langt fra like deilikat..den var jo knallgul, var den ikke?

   Slett
  2. Tror du har rett i det, gul og med noen ansikter. Omslag har utrolig mye å si. Vi har sett i bokhandelen hvor mye omslag har å si, bare det å bytte omslag på en pocketbok som ikke har solgt så mye kan faktisk booste salget.

   Slett
  3. Ja, det er nok veldig viktig. Det er jo det man trekkes mot.. og blir nyskjerrig på. Ganske interessant at bøker øker slaget når de skifter omslag som du sier.

   Slett
 4. Holdt på å plukke den med meg hjem, bare på grunn av det fine omslaget. Endte opp da i stede med en bok nr 7 til serien Morgengry:) Kanskje jeg må til butikken igjen, nå som jeg vet mer om den (var jo for lat til å lese bakom:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo nydelig, gotisk, herlig blåfarge.. Fine omslag lokker, men handlingen må jo også fenge.:)

   Slett
 5. Denne boken er jeg spent på, ut i fra ønskelisten min på Goodreads har boken(engelsk utgave, My Name Is Memory) vært på min ønskeliste siden sommeren 2010 :)

  Forresten ville det vel tatt seg ut om forlaget hadde trykket noe annet enn gode omtaler på bokens omslag ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så du har også lagt merke til denne boken da??
   Ang omtaler på omslaget, så har du selvsagt helt rett.. Men man kan jo la seg forføre litt da..;)

   Slett