søndag 14. september 2014

Smakebit på søndag (89):Den sjette smak

Det har vært en travel og innholdsrik uke og helg med mange litterære arrangementer. Jeg har nettopp kommet hjem fra Oslo bokfestival og Bokbloggertreffet 2014. Før jeg skriver innlegg om det, så vil jeg gi dere en smakebit av en bok jeg fikk på et bokhandlermøte sist uke.  Jeg har så vidt startet på den, og i helga ble det ikke mye tid til lesing akkurat, but here we go!Forlaget om boka:
Mat, kokkekunst - og en desperat forelskelse. Max Bergmann (29) driver restaurant i en liten landsby i Frankrike. Han ønsker egentlig ingen gjester stedet holdes i gang av månedlige overføringer fra hans rike far. Den dagen Émilie Blanchet flytter til landsbyen, blir Max for første gangforelsket. Han starter en intens jakt med alle virkemidler for å erobre henne, samtidig som han blir overbevist om at det finnes en sjette smak i tillegg til de fem vanlige. Om han bare lykkes i å finne den, vil Émilie få øynene opp for ham. "Den sjette smak" er en intelligent roman der satiren fra Hermann Kochs "Middagen" og Muriel Barberys "Gourmeten" møter det mørke fra Patrick Süskinds "Parfymen." Tom H. Dalbak (1958) er spesialrådgiver i Tekna og har tidligere utgitt fire romaner: debuten "Spinn" (2000), "En by som Drammen" (2005) og "Maria med svibel i regn" (2007). Forfatteren fikk sin tredje Brakepris - Drammensbibliotekets litteraturpris - for "Den siste bjørnen i Vassfaret" (2009)


Jeg koser meg så langt med boka, som har mye ram satire/humor. Her er en smakebit:

" Jeg hjelper Sabine med å samle inn tallerkener, ved flera av bordene sitter det fete mennesker bak tomme flasker og roper til hverandre med munner som gapende harper, lårene deres eser ut på hver sie av stolen, slik at de kommer borti hverandre under dukene, og de tykke kinnene deres henger nesten ned mot tallerkene;- nydelig mat, helt perfekt! roper de til hverandre og jeg smiler tvungent til dem. " (s.30)

Max Bergman har sitt å stri med skjønner dere. Han liker ikke gjestene sine, og han ønsker bare å lage gourmetmat slik at han kan få en Michelinstjerne. Han forakter vanlige turister..

Ønsker dere å lese flere smakebiter, ta en titt inn i Maris blogg Flukten fra virkeligheten da vel. ha en fin søndagskveld.:)6 kommentarer:

 1. Bokfestivalen hadde jeg så lyst å dra til, men tiden strakk ikke til. En helg med mye familie arrangement

  SvarSlett
 2. Det vore kanske lite speciellt att läsa om en kock som inte gillar dom som äter hans mat.

  SvarSlett
 3. Definitivt ikke en bok for meg. :)

  SvarSlett
 4. Kanske inte helt rätt att ha en restaurang om man känner på det viset :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett