tirsdag 28. februar 2017

Oppsummering februar 2017

Februar er en kort måned. Normalt leser man en bok mindre enn i andre måneder. Nå er det mer enn bare en kort måned, det er mot normalt mindre lesing. Har vel skrevet om det før at det er flytting på gang og mye å tenke på, samt at jeg har skiftet jobb for litt over en ukes tid siden. Riktignok i samme enhet, men med andre oppgaver og arbeidstid- det krever jo en viss omstilling igjen det og. Men det blir nok til det bedre når rutinene er på plass.
Jeg har lest 6 bøker, men mange er ganske lange og jeg har lest fire sakprosa.  Så det er da vel ikke så værst, tross alt?Mens jeg ryddet i gamle saker fant jeg denne boka som jeg vant i en tegnekonkurranse i Halden. Den har jo ikke noe med bøkene jeg har lest denne måneden å gjøre, men det har noe med hva jeg har gjort denne måneden, samt at det er en påminnelse om at biblioteket har vært viktig for meg siden jeg var et barn.Bøker lest:
1. Født sensitiv - Våre historier av Prinsesse Martha Louise og Elisabeth Nordeng: sakprosa,   norsk2017, selvbiografisk, leseeks, 259 s
2. Dette livet eller det neste av Demian Vitanza: norsk2017, Syria, Tyrkia, 343 s, leseeks
3. Stille av Susan Cain: sakprosa, frahylla, USA, kjøpt, 296 s (God bok)
4. Nicholson en biografi av Marc Eliot: biografi, lesesirkel, frahylla, USA, 408 s, leseeks
5. Evas siste vitne av Tove Alsterdal: krim, Sverige, Tyskland, Tjekkia, Ungarn, Romania, leseeks, 426 s
6.  Fremmedkrigerne av Erlend Ofte Arntsen: sakprosa, Syria, Tyrkia, leseeks, 454 s

SUM: 6 bøker-
men mange er lange (3 bøker over 400 sider) , flere er sakprosa (4), og de som regel lengre tid å lese.

Altså:
4 sakprosa, 1 krim og en annen roman. (dokumentaroman) Mye selvbiografisk og biografisk stoff i disse bøkene.
5 leseks/1 kjøpt
2 fra-hylla !!
2 av bøkene er norske 2017 bøker-  Født sensitiv og I dette livet eller det neste, og er derfor med i vurderingen av Bokbloggerprisen 2017.  


Land besøkt: Syria (2), Tyrkia (2), USA (2), Sverige, Tyskland, Tjekkia, Ungarn, Romania

Lesesirkler og samlesing:
Jeg har deltatt med Jack Nicholson i Moshonistas biografisirkel- kategori: From rags to riches. Det var en ganske interessant biografi, men dog ikke den beste jeg har lest.
I neste runde i april handler det om de som døde unge og de som døde mett av dage. Finner meg en artist, forfatter  eller kunstner der, tenker jeg.
Jeg har enda ikke fått lest noe av det jeg har planlagt i Heddas hyllesirkel. I februar skulle jeg lese Ian McEwans Barneloven, og den må jeg nok utsette litt til.
1001-sirkelen til Line tør jeg nesten ikke å nevne en gang, der er jeg helt bakpå- men jeg vet ikke om det har kommet noe fra sirkelsjefen sjøl dette året heller.

I Bokbloggerprisen samlesing har Vigdis Hjorts Arv og miljø vært i fokus. Jeg har lest den før, så jeg startet nettopp med Tredje Person Entall istedet, etter intens insistering fra Moshonista..  Moshonista har hatt ansvar for samlesingen denne måneden og har oppfordret alle til å lese mer av Vigdis.
Ekstra artig er det at Vigdis Hjorth ble nominert til Nordisk Råds Pris for noen dager siden for Arv og Miljø.

Litterære arrangementer:
1. 02.: Marie Aubert og Tiril Broch Aakre på Litteraturhuset i Trondheim. Et hyggelig og intimt arrangement.
Tiril Broch Aakre (t.v), Marie Aubert og Hanna Malene som leder samtalen mellom de to forfatterne. Aakre har skrevet Redd Barna og i 2016 kom hun med Fjellreven Gul. Aubert debuterte med novellesamlingen Får jeg være med deg hjem i fjor. (foto: Anita Ness)


Med dette ønsker jeg dere en fin lesemars. Selv ser jeg frem til jeg er ferdig innflytta og utflytta og kan konse om å lese mer bøker igjen. Særlig ser jeg frem til en del nye krimbøker jeg har liggende her. Men jeg har også mye annet jeg ser frem til å lese, samt hyllebøker og lesesirkelbøker.
I BBPs samlesing skal vi lese Bøddel, den har jeg enda ikke lest.
Noen av alle bøkene som har ramlet innomhus i februar som jeg ser frem til å lese.

16 kommentarer:

 1. Har ikkje lest nokon av dine februarbøker, men eg er som fleire andre opptatt av Syria no. Det skuldast boka To søstre, men også debatten rundt flyktningproblematikken og norske framandkrigarar i området. Eg ser at det er så mykje frykt og fordommar rundt omkring når det gjeld asyl- og flyktningkrisa og eg ynskjer å møta dette temaet med argument, kunnskap og fakta. Difor ynskjer eg å lesa bøker som handlar om dette.
  Alsterdal har eg faktisk ikkje lest noko av, men eg har planar om det..
  Dei høgsensitive har eg ikkje planar å lesa om, men det kjenner du til.

  Ynskjer deg ein fin lesemånad i mars, håpar du får "landa" litt, både fysisk og mentalt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en viktig debatt, og også å sette seg inn det, synes jeg.
   Håper du leser Alsterdal, særlig den forrige boka hennes. De to første skal også være bra har jeg hørt.. De har jeg ikke lest.
   Har en haug med krim ehr nå, det blir påskelesing det tenker jeg..)

   Takk, - fin lesemars til deg også Berit.:)

   Slett
  2. Misjonering: Erpenbeck, Gå, gikk har gått. Årets beste så langt (for meg), gir et unikt bilde, nesten en slags bakside inn i flykningbyråkratiet i Tyskland, i kontrast mot ww2, berlinermuren. Et innblikk inn i enkeltflyktningers historie, i ei bok som egentlig ser ut til å handle om noe helt annet, som var grunnen til at jeg leste den. Dette er dessverre også alt for mye info, så take my word for it, les den uten å google forfatter/intervjuer/anmeldelser. Lov meg!

   (Jeg skrev faktisk nesten hele anmeldelsen min her, med det resultat at jeg sikkert kommer til å droppe å skrive den ferdig, så to the library!!, ehmm, du Anita må lese TredjePers først, selvf.)

   Slett
  3. Jeg har faktisk Erpenbeck i min lesebunke her. Fikk den av forlaget som overraskelse i posten rundt juletider, og følte den var håndplukket for meg. Flyktninger etc
   ..
   Den ser veldig interessant ut. Men det går litt trått med lesing for tiden. Ny jobb og flytting neste helg.sliter med engasjementet ti Tredje person entall, faktisk, hundre sider inn. Synes navnene virker litt parodiske også.. Gretel , Hulda, Kråkefjær. Vurderte å avbryte i går kveld, men skal komme meg igjennom. Håper våre smaker treffer bedre angående Gå, gikk, har gått ;) ellers så satser jeg på en veksling av dikt og sakprosa, Bøddel, i neste omgang. Og krim.

   Slett
 2. Har ikke lest noen av bøkene dine denne gangen. Med både flytting og bytte av jobb, skjønner jeg at du har nok å tenke på! Lykke til med begge deler! Sjøl sitter jeg på hytta, skal være her en uke. (Mannen min er i Thailand sammen med fetter og kone, så jeg nyter "friheten") Herlig å fyre på peisen, lese litt, se på VM og besøke familie og venner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Åslaug.:)
   Det går nå sin gang, men fokuset er på andre ting enn lesing for tiden, ja..
   Kos deg på hytta!

   Slett
 3. Forstår godt at ny jobb og flytting går utover lesetid! Har merket det selv, konsentrasjonen er liksom ikke helt med meg, og det må den nesten være hvis det skal gå an å lese noe. Synes jo allikevel du har fått lest en del i februar da! Har ikke lest noen av de du nevner, men har blitt nysgjerrig på "Fremmedkrigerne" etter å ha lest anmeldelsen din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør jo det. Hodet er andre plasser enn i bøkene man leser. Leser Vigdis HJorth nå, og sliter litt med konsen der også, selv om den er lett skrevet ..
   Fremmedkrigerne synes jeg det var mye enklere lese, det har sikkert noe å gjøre med at temaet engasjerer meg så mye. Så det er kanskje sakprosa som er tingen når man sliter med romanene.. Og ja, den anbefales!

   Slett
 4. Så artig å se boken og hilsenen inni, sånt blir jeg i fyr og flamme over også. Spennende bøker du har lest denne måneden, Evas siste vitne har jeg lest av dine. Skulle lese omtalen din av Fremmedkrigerne, men det var så langt, så jeg måtte finne en stund med litt mer tid, kommer tilbake til det. Spennende at du har lest så mye om tema, og at du merker at bildet utvider seg, og at du skjønner mer av hvorfor de kan gjøre det. (leste litt ser du...)
  Før jeg gjør ferdig min oppsummering skal jeg telle kjønn og land, pleier ikke gjøre det, men det er jo interessant da :) Lykke til med neste lesemåned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant? Veldig gøy!
   Ja, du har jo fått med deg litt da.;)
   I kveld var jeg og hørte Demian Vitanza og Peder Kjøs snakke om boka "Dette livet eller det neste" Utrolig spennende, og ga enda flere tanker og perpektiv til temaet Syriafarere og radikalisering.
   Takk og fin lesemåned til deg også:)

   Slett
 5. Nei antall bøker sier jo ikke noe om antall leste sider. Jeg har ikke lest noen av disse. Evas siste vitne har jeg tidligere notert meg og har planer om å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, d gjør ikke det. Alsterdal anbefales 😃

   Slett
 6. Eneste jeg har lest av de bøkene du nevner er ei på bildet. Love Warrior. Soso. Men siden jeg lirte av meg for mye om Erpenbeck i kommentar over, skal jeg være tyst om kjærlighetskrigeren. Tror jeg skal slutte som vanlig blogger og bli en kommentarblogger, en sånn som kun skriver anmeldelser i andres kommentarfelt. Hør passelig lavterskel ut, så kan jeg bruke all frigjorte plass på å skrive om ribbein og hund.

  ((Erpenbeck)).

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du må ikke slutte med vanlig bokblogging. Det er så morsomt i kommentarfeltene hos deg 😃 ja, Erpenbeck. Se over.
   Love Warrior ser ut som en slags selvutviklingsreuse ala
   eat, love, pray som forlaget sammenligner den med. Ok det, hvis den er skrevet ok. Så vi får se..

   Slett
 7. Jeg har ikke lest noen av dine denne måneden, men jeg har planer om å lese Vitanza. Lykke til med ny jobb og ny leilighet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vitanza anbefales. Håper du liker den. Takker så mye.:)

   Slett