torsdag 2. februar 2017

Oppsummering - januar 2017

Enn det, januar 2017 er over. Det har vært en innholdsrik måned, med en uke ferie til varmen foruten jobb, salg av leilighet, sykdom, flytting for yngstemann, med mer. Det er tid for oppsummering. Fordi det har skjedd så mye annet og leseformen er så som så, har det ikke blitt så mye lesing, men siden jeg hadde en uke ferie ble antallet ikke så værst likevel. Vi har også fått på plass en kortliste til Bokbloggerprisen dvs. vi som har stemt på fjorårets bøker. Det ble like spennende i år som i fjor og året før der. Here we go again!En av mine favorittegninger i 60 damer du skulle ha møtt. Kortlistet til Bokbloggerprisen, den kom som en vind. Årets joker!
Leste bøker:
1. Jeg vet hvor du bor av Unni Lindell: krim, leseeksemplar, norsk2016, 400 s
2. Menn som ingen treng av Frode Grytten: norsk2016, noveller, kjøpt for byttelapp, 244 s
3. Et godt liv av Jens M. Johansson: norsk2016, leseeks, 392 s
4. Budbringeren av Gert Nygårdshaug: norsk2016/krim, lånt på bib, ca 380 s
5. Det du ikke ser av Katherine Webb: England, frahylla, kjøpt, 2 kjøpt460 s
6. Mafiela av Hogne Hongset: Thriller, norsk2016, leseeks, 416 s
7. Naboparet av Shari Lapena: Psykologisk thriller, USA, leseeks, 336 s
8. Jeg vet hva du driver med av Jakob Arvola: noveller, norsk2017, leseeks
9. Blodskraft av Lise Forfang Grimnes: ungdomsroman, fantasy, norsk2016, leseks, 371s
10. 60 damer du skulle ha møtt av Marta Breen og Jenny Jordahl: Tegneserie/sakprosa,  norsk2016,lånt på bib, 157 s
11. Napolislekten av Domenica de Rosa: Italia, England, leseeks, 250 s

SUM: 11 bøker

4 krim/thrillere, 2 novellesamlinger,  1 ungdomsroman, 1 tegneserie/sakprosa, 7 norsk2016/ 1 norsk2017
7 leseeksemplarere/2 kjøpt/2 lånt på biblioteket
1 frahylla

Jeg meldte meg på Heddas lesesirkel bøkerfrahylla, men boka jeg meldte på er jeg ikke ferdig med, knapt begynt. Det er Tom Egelands Nostradamus Testamente, en blå bok, og den er jeg i gang med nå.
Det har kommet spennende nye norske bøker allerede, men jeg ønsker å holde igjen litt for å få lest noe annet. Men Jakob Arvolas novellesamling ble nesten slukt. Den er veldig bra!


En novellesamling som imponerte!


Land besøkt (litterært):
England (2), USA, Italia

Jeg tror vi kan si at det har vært en veldig norsk måned.


Litterære arrangement:
Syria -  om boka Flukten fra Syria av Lill Kongsli Hillestad sammen med Chimaa og Lawrence som er sentrale i boka. Arrangementet kom i stand ved samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek og Litteraturhuset i Trondheim, og foregikk tirsdag 31.01. 17.
Det var veldig interessant hvor Chimaa og Lawrence fikk fortelle sine historier om flukten, tilstanden i hjemlandet og hvordan de møtte hverandre, samt hvordan det er å være flyktning i Norge og Trondheim. Oppmøtet var utrolig bra, bortimot 150 møtte. Det gleder meg at engasjementet og interessen er så stor for denne tematikken.


Reiseinnlegg:
1. Gran Canaria- Puerto de Mogan

Jeg har også planlagt å lage enda et innlegg fra ferieuka på Gran Canaria, da fra Las Palmas, der jeg var i tre døgn.Dette er bøkene jeg hadde med meg på ferie. Man må jo ha noe å velge i. Leselyst og hva dagene brukes til bestemmer hva som ble lest. Dette er forholdsvis lett ferielektyre.
Jeg fikk faktisk lest ferdig fire av disse bøkene i løpet av reisen og uka på ferie. Det var:

* Mafiela av Hogne Hognset (fengslende)
* Det du ikke ser av Katherine Webb (omsider)
* Budbringeren av Gert Nygårdshaug (herlig bok)
* Naboparet av Shari Lapena (fungerte utmerket som flylektyre)Sandkunst på Las Canteras, Las Palmas, januar 2017. (foto: Anita Ness)


Med dette ønsker jeg dere en riktig fin februar.:)

12 kommentarer:

 1. Du verden. Det var mye innhold i januar. Du er effektiv. Har visst lest bare 6-7 bøker jeg. Men foto-redigering har tatt mye tid. Er a jour med alle bildene endelig, og har blogget litt reise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir da alltid noe på en måned. Det skjer jo en del med jobb, hus, familie stadig vekk.. Og leser gjør jeg når jeg orker og kan, og jeg ser jo ikke særlig TV.

   Slett
 2. God ny lesemånad, Anita! Du rekker mange bøker sjølv om du har gjort mykje anna, men ei veke i varmare strøk gjer nok sitt med bokstatistikken. 60 damer lånte eg då den hamna på langlista, og angrer ikkje på det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Elida.:) Ja, liker så godt å lese, så da blir den en del, vettu. En ukes ferie hjelper på bokstatistikken såfremt jeg er alene. 60 damer er en flott bok!

   Slett
 3. Flying lesestart dette, til tross for flytting, reising, og liv utenfor permene. Regner nesten med du jokerstemte på Damene? Min er foreløpig kun halvlest (jokerstemmen gikk til Leiligheten), fordi, jeg tenker jeg kan ta den utenom, og så finner jeg aldri utenom tid. (for stor til veska).

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, skal ikke klage, selv om jeg gjerne skulle lest mer fra hylla. Men det skjer jo mye, og formen er heller ikke på topp.
   Damene fikk stemmer fra meg, ja. Leiligheten frister dessverre ikke, virker så traurig (jfr Lindstrømsammenligningen)
   Ja, nå må du jo samlese Jokerdamene vettu.:) Ingen veskebok (såfremt den ikke er stor), enig i det, mend en går fint i plastpose, som jeg for og dro på på lørdag etter å ha hentet den på bib.

   Slett
 4. Det er alltid en fryd å lese dine innlegg, enten det er om bøker eller mer generelt. Det skjer alltid så mye rundt deg, jeg er så imponert over energien din, over aktivitetsnivået ditt.

  Og du? 11 bøker er knallmange! ;-D Arvola-novellene skriker til meg fra skapet, ser virkelig frem til den. Men først: Seierstad.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, så gøy å høre Ellikken.
   Energi føler jeg ikke at jeg har så mye av for tiden akkurat, men det er muligens noe energisk i mitt vesen og jeg liker å ha noe å holde på med. Jeg skriver da heller ikke så mye om alt det jeg ikke gjør som jeg gjerne skulle ha gjort.;) (ja, jeg skal begynne å pakke snart., ordne flyttehjelp, vaskehjelp , jeg skulle gjerne (burde) vært mer aktiv på et par andre områder etc - men jeg har lært at burde er et ikke-ord) . Jeg vil heller fokusere på det som er positivt for meg.
   Du er da også aktiv- familie, petang, bøker..etc.
   Arvola er knallbra, håper flere liker den. Spent på hva du synes.:) Tror det kan bli litt enten eller med den for mange, kanskje.

   Slett
 5. Supert oppsummeringsinnlegg! Og for en imponerende start på leseåret! Det er herlig med litt tid i varmen, det er noe jeg skal forsøke å få til hvert år (i alle fall er det planen). Ønsker deg en fin, ny lesemåned :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Birthe:)
   Minst en uke midtvinters varmen har blitt et must for meg. Har gjort det de siste årene. Har satt av en ferieuke i desember for en flukt sørover igjen. Bestilt hotell har jeg også:)
   En fin lesemåned ønskes deg også:)

   Slett
 6. For en fin sandkunst! Du har hatt mye på gang denne måneden, med salg av leilighet og greier. Jeg har lest fem av bøkene dine, er spent på omtalen din av Napoli-slekten, begynte på den, men den har blitt liggende... Det sitter langt inne å lese tegneserie, men jeg står på vent på biblioteket, så vi får no se :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Det var tre forskjellige der. Falt for denne. Før jul er det hvert år en flott julekrybbe-sandkunst laget av kunstnere fra mange land der, men den var jo borte nå.
   Napolislekten, ja, hva skal man si.. Det blir ikke lange innlegget om den i alle fall. Det er slike bøker jeg kvier meg litt for å skrive om, egentlig- fordi den var såpass ujevn og kjedelig til tider.
   Tegneserien var mye mye bedre! Du skal se det går bedre enn du tror.;)

   Slett