Februar er straks over. Det er skuddårsdag i dag, og tid for å lage et nytt oppsummeringsinnlegg. Det har vært mye annet som har tatt oppmerksomheten min i februar, så jeg føler ikke jeg har fått lest så mye, men noe har det da blitt. Here we go:
Søndag ble jeg ferdig med Everest, en forrykende thriller. Jeg er også halvveis i Den tomme stolen, historier fra Gestalterapi. Interessant.
Sider
▼
Bøker lest til BBP 2014
▼
mandag 29. februar 2016
søndag 28. februar 2016
Everest av Odd Harald Hauge - en fantastisk spennende thriller
Hvis du noen gang har drømt om å klatre til topps på Everest, garanterer jeg at du mister lysten etter å ha lest denne boka. Ikke fordi jeg tror den er ekstrem på annen måte enn at den er ekstremt realistisk. Odd Harald Hauge, som selv har vært på Everest har skrevet en thriller det er vanskelig å legge fra seg.
onsdag 24. februar 2016
Rivertonprisens kortliste 2016- Gratulerer til de nominerte
Det er alltid spennende å se hvem som blir nominert til den prestisjetunge Rivertonprisen, prisen for norsk krim. I de siste årene har det vel blitt utgitt ca femti norske krimbøker hvert år, så det er nok å velge i og spekulasjonene går. I år ble en kvinne, et par og tre menn nominert. Jeg har lest tre av bøkene. Det mest spennende valget falt på debutanten Ingebjørg Berg Holm med Stjerner over, mørke under:
søndag 21. februar 2016
Løperens hjerte av Markus Torgeby
Jeg er ikke spesielt interessert i sport, idrett, løping etc, men noen ganger kan en bok om en idrettsutøver fenge meg. Jeg har sikkert hatt øynene ekstra åpne i det siste, siden vi har hatt sport som kategori i Moshonistas biografisirkel som jeg deltar i. Torgeby kom for sent til å bli mitt valg denne gangen, siden jeg allerede hadde valgt utøver, en fotballspiller med navn Claus Lundekvam. Imidlertid ble jeg ikke så fenget av boka om Lundekvams ups and downs, så det var derfor svært befriende å lese en spennende selvbiografisk beretning fra en annen idrettsutøver, nemlig om og av Markus Torgeby, som er en oppløftende bok på mange måter.
lørdag 20. februar 2016
Samlenotat 5 leste bøker: Fvonk, Fra vinterarkivene, Maleren, Johan, Du er her igjen og alt er forandra
Jeg merker at jeg har hatt mindre tid og lyst til å lese bøker i det siste , og bloggingen har det skortet på. Nå er det riktignok i tråd med mitt årsmål om å blogge mindre, men dog. Det er uansett tungt å skrive om bøker jeg leste for en god tid tilbake, men her kommer noen få setninger i det minste. Små mikroomtaler.
mandag 15. februar 2016
Moshonistas biografilesesirkel: Claus Lundekvam - en kamp til
Sport er ikke min store interesse, knapt nok interesse i det hele tatt. Og i alle fall ikke fotball. Likevel velger jeg å lese en fotballbiografi for andre gang i Moshonistas Biografilesesirkel. I februar er temaet sport. Sist sport var på tapeten, leste jeg biografien om Zlatan. Den likte jeg veldig godt. Jeg har også hørt mange skryte om selvbiografien til Claus Lundekvam, og derfor valgte jeg å lese om en fotballfyr enda en gang.
mandag 8. februar 2016
Den ene mot de mange av Ernest Hemingway - Lines lesesirkel 1001bok februar 2016
Tema i Line lesesirkel i februar er Nobelprisvinnere med bøker på 1001-lista. Jeg vurderte først de bøkene jeg har i hylla, og hadde mest lyst til å gjenlese Doris Lessinga Shikasta eller en ulest i hylla; Nadime Gordimers Julis folk. Jeg endte opp med å låne Ernest Hemingways Den ene mot den andre (To have and have not) på biblioteket, siden handlingen delvis er lagt til Cuba. Jeg sakl til Cuba i mars, og ønsker å lese bøker derfra før jeg drar. Hemingway bodde på Cuba i 30 år, og har skrevet tre romaner med handling derfra. Blant annet Den gamle mannen og havet, som jeg har lest før. Den er også på 1001-lista. Jeg angrer ikke på valgte av bok. Jeg har sittet oppslukt store deler av dagen.
lørdag 6. februar 2016
Hemingways Cuba av Gerard de Cortanze og Jean-Bernard Naudin
Siden jeg skal på ferie til Cuba i mars, har jeg samlet noen bøker jeg ønsker å lese før jeg drar. Jeg oppdaget denne boka da jeg surfet etter Hemingway på Cuba og ønsket å lese litt mer om hans tid der. Jeg kom over Hemingways Cuba på en eller annen nettside, men fant ut at den var utsolgt fra forlaget. Men heldigvis har vi bibliotek. Denne boka var midt i blinken for mitt formål, og en liten skattekiste for litterære og reisende mennesker.