Omtale fra forlaget:
Island, 1829. Agnes dømmes til døden for medvirkning til et dobbeltdrap, og blir i påvente av henrettelsen plassert hos en bondefamilie. Fulle av frykt og avsky unngår de henne som best de kan. Den eneste som prøver å bli kjent med henne, er en ung prest som er ute etter å frelse hennes fortapte sjel. Mens sommer glir over i vinter, og elementene tvinger hele husholdningen til å jobbe side om side, begynner Agnes' fatale historie om lengsel og svik å rulles opp. Og mens dødsdagen kryper stadig nærmere, står ett spørsmål og dirrer: Gjorde hun det, eller ikke?
Begravelsesriter er en sterk og gripende roman. I et vakkert, krystallklart språk skildres Islands dramatiske natur, hvor hver dag er en kamp for tilværelsen. Romanen er basert på en sann historie.
Boka er veldig interessant, og den grep meg fra første side. Jeg har lest cirka 80 sider og her er en smakebit:
"Noen ganger undres jeg om jeg ikke allerede er død. Dette er ikke noe liv. Å vente i mørket, i stillhet, i et rom som er så skittent at jeg har glemt lukten av frisk luft. Nattpotten er så full at den snart kommer til å flyte over, hvis ingen kommer og tømmer en snart.
Når var de her sist? Ale er bare en eneste lang natt nå. (s.28)"
Vil du lese flere smakebiter fra andre bøker, ta en titt inn i Maris blogg Flukten fra virkeligheten da vel.:) Ha en fin søndag!
Oppdatert 16.06.15 med anmeldelse HER
Oppdatert 16.06.15 med anmeldelse HER
Tack för smakbiten. Det här är en författare jag är nyfiken på sen tidigare.
SvarSlettVi har också enormt stora rabarber!
Ja, denne boka tror jeg blir bra. Lover godt så langt. Og Rabarbra er også bra! :)
SlettBra og fistende smakebit! Ha en fin søndag med rabarbraen din! Det smakte godt med både dessert i dag, sammen med litt jordbær, og syltetøy, sammen med fiken. Anbefales.
SvarSlettTakk for det, Åslaug Håper selv rabarbraen smaker også, tenker å lage syltetøy og saft i morgen, har funnet mange fine oppskrifter på nett. Din dessert høres også nydelig ut.:)
Slettintressant smakebit! förfärlig historia! önskar att jag hade rabarber. jag brukar koka rabarber/jordgubbsmarmelad varje sommar.
SvarSlettJa, ikke sant, boka er bra. Håper du får tak i rabarbra i sommer også::)
SlettSå herlig å kunne høste sin egen rabarbra! Vi elsker rabarbrapai, og jeg har laget det 4 ganger i vår, men må nok handle stilkene på butikken. Har plantet en rabarbrabusk en gang, men den strøk med om vinteren. I dag skal vi ha rabarbragrøt som mamma kom med i går til dessert, mmmmmmm jeg gleder meg.
SvarSlettBegravelsesriter har jeg lest, og jeg likte den veldig godt. Etter Karitas ble jeg begeistret for landet og den historiske settingen.
Ja, ikke sant, måtte ta dem før de vokste seg altfor store og grove.. Har to kilo i fryseren, en kjele klar for safting, har laget 600 g syltetøy, juicet et par glass med rabarbra i (ble dog litt surt, men hadde i litt honning, så hjalp det), skal gi bort et par kilo, og så vokser det sikkert ut nye forsyninger utover.. Island er et facsinerende land, jeg har vært der en gang. Liker sælig bøkene til Arnaldur Indridason, og en bok av en annen islandsk, som skrev om sin bror som var shcizofren, noe med Engler.. husker ikke forfatteren. Har både Karitas og et par andre islandske på vent her..
SlettDenna bok har jag tänkt läsa någon gång! Tack för smakebiten!
SvarSlettGled deg!
SlettSpännande! Den här boken köpte jag för bara några veckor sedan, har varit väldigt nyfiken på den efter att bra jag hört :)
SvarSlettGled deg!
SlettDen här boken har jag läst på svenska och gillade den verkligen. Ha en fin söndag :)
SvarSlettSå bra!
SlettHar varit nyfiken på den här boken ett tag. Trevlig söndag!
SvarSlettTakk i lige så!
SlettVar tvungen att kolla upp om boken översatts på svenska. Titel då; En mörderska bland oss. Blev verkligen lockad att läsa den nu. Tack för smakebiten! Tips: Fryser man in rabarber från försommaren kan man sätta lite extra smak på höstens äppelmoskok genom att blanda i förvällda rabarberbitar. :)
SvarSlettOj, det var en annen tittel, ja.. Den norske er vel tett opp til originalen: Burial rites.
SlettTakk for rabarbratips. Har fryst ned 2 kilo nå. :)
Jag köpte den här boken för inte så länge sen och den verkar bra! Tack för smakbiten!
SvarSlettSå bra!
SlettDen här väntar på mig i bokhyllan. Jag ser fram emot att läsa den. Tack för smakbiten. Ha en fortsatt trevlig söndag!
SvarSlettDa har du noe å glede deg til.:) Takk selv.
SlettTakk for smakebiten. Denne høres ut som en som er verdt å merke seg :)
SvarSlettJeg kunne tenkt meg å lese Begravelsesriter, Det høres bra ut. Jeg liker historiske romaner og også å lese om Island, så dette burde være full klaff :-D Ønsker deg en fin søndag, Anita!
SvarSlettJa, den er bra så langt, veklser mellom fortellerperspektiv, og veldig poetisk skrevet innimellom..Takk i lige så.:)
SlettLåter som en bra bok.
SvarSlettVåra rabarber är också stora!
Ja, det er den. Og rabrabra er godt.:)
SlettDen här har jag varit nyfiken på ett tag :)
SvarSlettBare les den, den er fin.:)
SlettJag gör marmelad av mina rabarber. Det blir gott!
SvarSlettJa, det har jeg gjort i dag også. Enig: Det er godt.:)
SlettTack för smakbiten, den här har jag läst på svenska. Gillade den jättemycket! :)
SvarSlettSå bra! Jeg liker den også.:)
SlettEn bok som jag inte hört talas om tidigare. Tack för smakbiten.
SvarSlettBare hyggelig!
SlettNo vart eg skikkeleg nysgjerrig! Fin smakebit. :)
SvarSlettJa, det er en kjempegod bok, anbefales. Ble ferdig i går.
SlettLeste den i januar. God bok, men ble ikke helt hekta:/
SvarSlettSkjønner.. den har noen lange fortellerpartier som demper rytmen noe, synes jeg, ellers veldig bra bok.
Slett