Sider

Bøker lest til BBP 2014

søndag 31. mars 2019

Oppsummering mars- 19

Mars er straks over, klokka stilt over til sommertid, og vi mistet en lesetime, tenk det. Jeg vil ha normaltid hele året, apropos diskusjonen som går om akkurat det.  I mars har jeg lest mye krim, inspirert av Krimfestivalen i Oslo som jeg besøkte sist helg. Jeg leste meg opp på aktuelle forfattere på forhånd, underveis og etter. Det var veldig artig å være der. Mens snøen lavet ned i dag, har jeg lest ferdig svenske Anders de la Mottes Vinterild, en fantastisk god krim-thriller som sugde meg helt inn fra første stund. En klar ny favoritt hos meg, omtale kommer.


En ny favoritt! I dag måtte jeg laste ned Storytel slik at jeg kunne lytte til boka mens jeg laget og spiste middag. Så bra var denne boka!


lørdag 30. mars 2019

Gullungen av C.J. Tudor. Spennende og småskummel britisk småbykrim. Godt tips til påskekrim.

C. J. Tudor slo gjennom med debutromanen Krittmannen i 2018. Den likte jeg veldig godt. Boka fikk også nylig Gullkulen for beste oversatte utenlandske krim nylig.
Oppfølgeren Gullungen er ikke dårligere, men kanskje litt tregere i oppstarten. Boka følger samme oppskrift med en voksen med vonde opplevelser i fortiden som han blir konfrontert med ved å vende tilbake til hjembyen der det vonde skjedde. Det nifse, grøssende elementet er også med her, og det er virkelig til å få gåsehud av til tider.



tirsdag 26. mars 2019

Vår egen grusomhet av Araminta Hall. Interessant, spennende og vond psykologisk thriller

Araminta Hall har frem til nå, vært et ubeskrevet blad her på bjerget . Hun er aktuell med den psykologiske thrilleren Vår egen grusomhet. Hun besøkte også Krimfestivalen i Oslo sist helg, som en av flere britiske forfattere. Jeg har lest romanen, som jeg likte godt.


søndag 24. mars 2019

Krimfestivalen 2019 - snapshots

Kriminelt, nifst og blodig. Eller interessant og lærerikt. Eller morsomt. Eller litt av alt. Mest det. Både og.
For første gang har jeg vært tilstede fysisk på Krimfestivalen i Oslo. Jeg har hatt lyst i flere år, men det har bare ikke passet. Nå passet det med andre ærend jeg har i hovedstaden kommende dager. Jeg avspaserte fredag og fikk med meg noe program fra fredag og lørdag. Samt noe på streaming torsdag. C.J. Tudor bl.a.


Gullungen er på Oslos tak. Tudors forrige roman Krittmannen var kjempebra, det kan det godt hende oppfølgeren er også. Krittmannen ble tildelt Gullkulen for beste oversatte krim i 2018.

onsdag 20. mars 2019

Galgen av Yrsa Sigurdardottir. Spennende islandsk krim med gufsete vær og tråkking i størknet lava . Huldar og Freyja #4

Nå har jeg faktisk lest 3 stk Yrjakrim om etterforsker Huldar og barnepsykolog Freyja på rappen.  Galgen er nok den strammeste og den mest spennende i serien. De siste 150 sidene var omtrent umulige å legge fra seg.


søndag 17. mars 2019

Diktlesesirkelen mars- 19: W.B.Yeats - Selected Poems.

Nå er det tid for diktlesesirkel igjen. Jeg har fått et inntrykk av at kategorien for mars kan virke utfordrende, men hvis man tenker seg om, så har vi mange norske kjære klassikere i denne gruppa.
Vi skal lese klassikere- dikt fra perioden 1850-1950.
Jeg har valgt den irske dikteren W. B. Yeats med Selected poems.
Hva leser du? Har du ikke funnet noe? Bare si fra, så skal jeg komme med noen tips.




lørdag 16. mars 2019

Syndsforlatelse av Yrsa Sigurdardottir. Islandsk krim om mobbing og hevn .Huldar og Freyja - #3

Jeg har lest bok nummer 3 om etterforsker Huldar, barnepsykolog  Freyja, sjefen Erla og de andre på det islandske politikammeret.  I Dragsug slet Huldar med de to damene, noen karer på kammeret og intern etterforskning på grunn av uhørt tjenesteadferd. I Syndsforlatelse er fortsatt disse konfliktene betent. Huldar er parkert til å gjøre latterlige oppgaver, men da en grusom drapssak ryster byen, må nok Erla bite i det sure eplet og ta ham inn i varmen, i alle fall innimellom.


lørdag 9. mars 2019

Dragsug av Yrsa Sigurdardottir. Krim fra Island. Huldar og Freyja #2

Jeg har lest flere bøker av Yrsa Sigurdottir tidligere, men to av de siste bøkene hennes har blitt liggende litt for lenge. Hun er nå aktuell for Krimfestivalen og det førte til at hun ble trukket frem fra hylla. På tide, for dette er spennende bøker, selv om de er litt fæle.



søndag 3. mars 2019

Blodet i årene av Merete Morken Andersen. Om Amalie Skram og hennes tid. Moshonistas Biografilesesirkel februar-19.

Kategori: Forfattere
Den enkleste av alle kategorier kanskje, for de fleste av oss. Det er nok å ta av, men det å velge kan være like vanskelig uansett kategori.
Jeg har flere forfatterbiografier i hylla, som bare venter på å bli lest. Noen har ventet lenge, som Olav Duun (kjøpt på Mammut), er par Bjørneboe-bios skrevet av slekt/familie (kan passe inn i Familie-kategorien), Obstfelder, Sigrid Undset (Slapgård), Tor Jonsson (Kolloen, nettopp kjøpt), Virginia Wolff og to om Amalie Skram (Liv Køltzow- om den unge Amalie, og Merete Morken Andersen- om hele Amalie og hennes tid). Jeg samler biografier, og de hoper seg opp. Enda godt vi har denne biografilesesirkelen, så bøkene kan bli lest etterhvert.
Jeg valgte Merete Morken Andersens biografi om Amalie Skram, siden jeg var veldig spent på den. Jeg var også på foredrag med MMA om boka i høst. Det var veldig interessant. Andersen har jobbet med prosjektet i ti år og har gjort et formidabelt arbeid.