Sider

Bøker lest til BBP 2014

torsdag 30. juni 2016

Oppsummering juni -16

Straks er det juli, sommermåneden hvor man forventer skikkelig sommer, men hvor det som regel-  i Trøndelag- ofte er surt, kaldt og mye regn. Hvis det blir slik så fortvil ikke. Det finnes alltid en god bok å dukke ned i. Juni var værmessig en ganske bra sommermåned, ikke så veldig varmt, men mye sol og behagelig temperatur og fint å være ute . Jeg fikk lest sånn passe mye, 9 bøker, hvorav noen er påbegynt tidligere og fullført nå., me jeg hadde håpet å kommet meg gjennom Fjodor Dostojevksjs Forbrytelse og straff i 1001-boklesesirkelen.  Er godt i gang, men ikke ferdig. Jeg har også lest om Che Guevara i månedens biografilesesirkel og tenker allerede på hva jeg skal velge for august. Here we go:



#hotdudesreading

søndag 26. juni 2016

Fullstendig bortkommen i De bortkomne av Marlen Ferrer

Mexico er stedet De bortkomne befinner seg i. Marlen Ferrer (f. 1973, norsk, født i Barcelona) debuterte med denne romanen i fjor, til blandede kritikker. Det tok litt tid før jeg kom inn i handlingen og fikk karakterene under huden, men da jeg gjorde jeg leste jeg i ett strekk til jeg var ferdig og det som hadde vært av litt småmørk natt hadde snudd til en lysere natt.

fredag 24. juni 2016

Marrakech (fotos)

Arte i Marrakech. Gratulerer med dagen Gunhild og Petter. (repost fra vgb)

DSC02346
Alle skal ifølge avisene i Noreg  på bryllupsfest i Marrekech. What a luck. :) I am there..

tirsdag 21. juni 2016

Den hvite byen av Karolina Ramqvist og Sol hele natta av Rebecca Dinerstein. To unge forfattere, men ganske ulike

Rebecca Dinerstein er kjent som Norgesvenn etter et opphold i Lofoten. Det ble det to bøker av, blant annet en diktsamling samt hennes nye debutroman; Sol hele natta. Amerikanerne har visst lovprist denne romanen ifølge blurbene og omtalene her til lands.
Karolina Ramqvist har gitt ut flere bøker i Sverige og er også en kjent samfunnsdebattant. Hun er ute med oppfølgeren til Kjæresten/Flickvennen (som jeg ikke har lest),; Den hvite byen, som hun fikk P.O. Enquist-prisen for i 2015. Begge forfatterene deltok på litteraturfestivalen på Lillehammer. Nå har jeg lest bøkene.







onsdag 15. juni 2016

BIOGRAFILESESIRKELEN 19 - I RETTFERDIGHETENS NAVN: Selfportrait Che Guevara av ERNESTO CHE GUEVARA (redaktør: Victor Casaus)

I Moshonistas biografisirkel i juni har Pia valgt tema; I Rettferdighetens navn. Jeg forsøker som alltid å lese av det jeg har stående i hylla når jeg skal velge. Nå hadde jeg to biografier på vent; en litt annerledes bok om Che Guevara og en uautorisert biografi om Julian Assange, grunnleggeren av Wikileaks. Begge har kjempet for rettferd og sannhet, mot urett og undertrykkelse på hvert sitt vis. Men Che Guevara trakk det lengste strået, og egentlig var ikke valget så vanskelig selv om Wikileaksboka har stått lenger i hylla.

Selvportrait Che Guevara består av en samling dagboksnotater/reisedagbøker, dikt, brev, små litterære stykker, intervjuer og masse flotte bilder, mange har aldri vært offentliggjort tidligere.
Først må jeg si at jeg synes det er litt vanskelig å skrive om denne boka, jeg har vegret meg. Det er så mye å si, så mye jeg vil referere, og mye jeg ikke helt hvordan jeg skal sette ord på når det gjelder min leseopplevelse, men jeg skal prøve å være strukturert og ikke la det flyte helt over. Bilder skal dere også få.


søndag 12. juni 2016

Tequiladagbøkene av Morten A. Strøksnes - en fantastisk reiseskildring fra Sierra Madre i Mexico

Morten A. Strøksnes er ingen pingle. Å legge i veien  de farlige områdene i nord- Mexico gjennom fjellkjeden Sierra Madre er ikke for den skvetne. Dette var nok også en adskillig tøffere tur enn å sitte i en gummibåt på Vestfjorden utenfor Skrova for å fange håkjerringa som han skriver om i den Bokbloggernominerte  og Brageprisvinnende Havboka er nok en en mye mindre utfordring, som en liten koselig søndagstur til sammenligning.


mandag 6. juni 2016

3 norske: Amal Aden/Håvard Syvertsen om ung kjærlighet på somali, Eyvind Hofstad Evjemos nye dikt og Lene L Kjølners tredje skjærgårdskrim

Da jeg var på Litteraturfestivalen sist helg hørte jeg blant annet Amal Aden snakke om den nyeste boka si; Jacayl er kjærlighet på somalisk. Det kan du lese om HER. Jeg lånte boka på eBokBib og leste den ganske fort. Boka er kort, men sterk. Jeg lånte også Evjemos nyeste diktsamling Kvelningsminner, som jeg synes var litt både og. Lene L Kjølners siste krim om Olivia Henriksen; Dakota Rød ble nok dessverre en skuffelse denne gang. Litt mer, men kort om bøkene kan du lese under her:



CUBA 5: Cienfuegos og Trinidad (fotos)

Cienfuegos ligger mellom Playa Giron og Trinidad, og er en velstående vakker by med fordums skjønnhet som vises med både slitte og velholdte praktbygg. Zapatahalvøya som jeg beskrev i forrige innlegg fra Cuba, ligger vest for øya.

Et par sitter på promenaden inn mot sentrum.


lørdag 4. juni 2016

Flere glimt fra litteraturfestivalen på Lillehammer. (Del 2.) Fredag, lørdag og søndag. Høyt og lavt, kort og langt, fort og gæli.

Jeg noterte ikke så mye fra arrangementene jeg deltok på, med unntak fra et par, som vil deles under dette innlegget. Kritikerseminaret Høyt og lavt i litteraturen var et av dem, samt noe fra Jonas Khemiri og Jan Kjærstad. Så resten vil komme fra husken. Og den er det mindre av etter at uka har gått. Heldigvis tok jeg noen mobilbilder. Et av mat. Et av Stasjonen. Og flere av artistene. Eh, det vil si for det meste forfatterne. Men artisteri fikk vi med oss på Slampoesi og Liv Guldbrandsen. Here we go!


Eirik Vassenden og May Grete Lerum i samtale med kritiker Bjørn Ivar Fyksen. (har han sovnet?)