Sider

Bøker lest til BBP 2014

onsdag 24. juli 2024

Au revoir Agneta av Emma Hamberg

 Ønsker du en lett og morsom feelgoodroman som også berører, anbefaler jeg bøkene om Agneta som reiste til Frankrike for å være au pair for en eldre dement mann. Nå har bok to kommet i handelen og den er omtrent like bra som nummer en; Je M´appelle Agneta. 


Forlaget om boka:
Endelig har Agneta funnet sin plass. Nå vet hun nøyaktig hvor og hvordan hun vil leve livet sitt: I Saint Carelle, sammen med Einar, Bonnibelle, Fabien, kattene, ostene, vinen, bagettene og klosteret. Men uansett hvor solid et middelaldersk kloster står, kan det faktisk smuldre opp med et enkelt bank på døren. I hvert fall hvis det er myndighetene som banker på.
Med ett står den magiske verdenen Agneta har skapt, i fare for å bli ødelagt. Einar vet alt om forgjengelighet og at ingenting varer evig. Så han bestemmer seg for å forsvinne sammen med klosteret sitt. Men Agneta maner til kamp. Forsvinne? Aldri i livet! I stedet samler Agneta sine styrker - Fabien, Bonnibelle, Paul og de andre - for å redde både Einar og klosteret. De har verken penger, makt, orden eller organisasjon å kjempe med. Men de har utrolig vakkert undertøy.


Etter mye om og men i forrige bok, lærte Agneta seg å bli glad i den eksentriske Einar, og vennene i den lille landsbyen Saint Carelle. Hun bestemte seg for å ikke dra hjem til Sverige i forrige bok, selv om ektemannen prøvde å hente henne hjem, Agneta fant ut at de to er alt for forskjellige, at hun har tilpasset seg for mye og ikke vært seg selv. I den lille byen kan hun leve seg selv fullt ut sammen med de nye vennene sine. Og romantikken - og erotikken blomstrer mellom henne og bareieren Fabien. Einar blir stadig mer dement, men i sine klare øyeblikk skjønner han hva som er i ferd med å skje med klosteret. Myndighetene vil skifte ut strømmålerne, noe som vil føre til en økonomisk katastrofe for Einar.  Men Agneta klekker ut en plan, og involverer blant annet Einars straite sønn Paul i planene. Dette skjer selvsagt ikke uten forviklinger.

Au revoir Agneta er som den første boka fin og lett å lese, med mye herlig humor, villskap, samt varme og sårhet. Å røpe mer om hva som skjer med Agneta, Einar og gjengen, ekteskapet og kjærligheten vil jeg ikke. Ønsker du en herlig sommerbok, så anbefaler jeg gjerne denne romanen. Dette er bøker jeg gjerne skulle sett filmatisert. Svenskene er så gode på denne type humor. 

Anbefales varmt!


Mitt innlegg om Je m áppelle Agneta her



Emma Hamberg: Au revoir Agneta, 350 s
Aschehoug 2024
Leseeksemplar fra forlaget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar