Sider

Bøker lest til BBP 2014

onsdag 31. juli 2024

Oppsummering juli - 24

 Juli er straks over. Juli er den måneden jeg ble født, noe som var kjedelig da jeg var barn og alle var på ferie. I voksen alder betyr det ikke så mye. Nå får jeg masse hyggelige gratulasjoner på facebook, og selve dagen ble feiret med familie som var på besøk, samt søster og niese som bor i Trondheim. God mat på Brasilia restaurant, godt vær.  Bedre kan det ikke bli. Nå kjennes et sensommerdrag i lufta. Kveldene og nettene er kaldere. I juli har jeg lest en del bøker, men mange av dem var korte, stikk motsatt av mine intensjoner om å lese mursteiner. Sånn kan det gå. 11 bøker lest, ikke så mange sider totalt. Har ellers vært hjemme i byen, jobbet litt som ekstravakt, hatt besøk og mye fint vær. Et par små uker var det surt og kaldt, plantene mine og jeg frøs, jeg lengtet en stund til Kreta, men ble kjapt realitetsorientert da jeg husket at det er alt for varmt i Syden i juli. Det er absolutt ikke noe for meg. Vel, her er oppsummeringen:

Bursdagfeiring på Brasilia. Hyggelig overraskelse fra personalet med krone og kake


Bøker lest: 
1. Bjørgs glede av Bjørg Thorhallsdotter: Sakprosa, norsk24, leseeks, 216 s
2. Kan du høre byen puste ut av Don Martin og Zeshan Shakar: Sakprosa/memoar, norsk24, lånt på bib, 219 s
3. Rekviem for en by av Eva Barck: Dikt, lånt på bib, norsk24, 80 s
4. Tida er ei mor av Ocean Vuong: Dikt, lånt på bib, USA, 137 s
5. Utvalgte dikt av Øyvind Skaret: Dikt, indie, gave, frahylla,  81 s
6. Alle årstiderne i mitt hjerte av Jeanette Weflen: Dikt, norsk24, leseeks, debutant, 54 s (omtale kommer)
7. Tilstandsrapport av Deborah Levy: Memoar/sakprosa, Hellas, London/England, Paris/Frankrike, Berlin/Tyskland, leseeks, 244 s
8. Au revoir Agneta av Emma Hamberg: Sverige, leseeks, 351 s
9. Harmageddon av Ulf Morten Davidsen: Krim, debutant, indie, leseeks, norsk24, 325 s
10. Hei så lenge, ha det bra! av Kristina Lugn (inkl etterord): Lånt på bib, Sverige, dikt, 66 s
11. Du kan kalle meg Jan av Anne Elvedal: Krimdebut, psyk.krim, norsk24, forhåndseks, 286 s (omtale kommer) 

SUM: 11 bøker / 2059 sider

3 sakprosa 
5 diktsamlinger
2 krim/thrillere
1 roman (ikke-krim)

6 leseeks /4 lånt på bib/ 1 gave
1 frahylla
2 debutanter krim norsk24

Land besøkt:
USA, Hellas, London/England, Paris/Frankrike, Berlin/Tyskland , Sverige (2)


* Av bøkene jeg har lest som jeg ikke har blogget om, vil jeg fremheve Kan du høre byens pust av Don Martin og Zeshan Shakar. Veldig bra. om å vokse opp på Oslo Øst, Stovner og Grorud, hip-hopens fremvekst, ungdomstid med mer.
* Du kan kalle meg Jan av Anne Elvedal. Veldig bra, omtale kommer.


* Hei så lenge, ha det bra av Kristina Lugn. Jeg lånte to diktsamlinger i en norsk gjendiktning (serien NORD på Cappelen Damm). Lugn har vært nominert til Nordisk Råds pris. Denne var bra, rå , sterk, men også ganske mørk. Del to; som består av etterlatte tekster fremstår mer uredigert- naturlig nok- men fenget meg ikke så mye. Ikke helt ferdig med den. Interessant etterord av gjendikter Camilla Groth. En bok og dikter verdt å få med seg. Er vel første gangen hun er oversatt til norsk.





Siden jeg startet sommerdiktsirkel i juli, gjorde jeg en innsats med å lese mer dikt igjen. Jeg fikk også lest fra hylla på denne måten, men noe er også lånt på biblioteket. Diktsirkelen varer ut august, så bare heng på hvis du vil:) Mer om den her


Serier/film: 
1.  Furia, sesong 1. NRKTV. 4/8 epsioder.
2.  Gloriachurch, sekten. NRKTV. 3/3
3. La storia på NRKTV 8/8, basert på Elsa Morantes roman Historien.
4. Team Bachstad i Japan, sesong 10, 1-9 eps, NRK.TV
5. Baby Reindeer, Netflix (2.gang jeg ser det). 


Annet:
1. Sommerkurs Skriveakademiet. Skriv og lær om lyrikk, noveller, kortprosa, punktroman.. Start 1.juli. I gang med delen om novellekurset nå.  Men må jobbe mer med det senere, da jeg er på besøk nå, og også må prioritere redigering av boka i august.
2. Har deltatt i #Solbokreiser gjennom Solum Bokvennen på instagram. Ble noen få bøker i "bingoen", men ikke så mange. Au revoir Agneta- Sverige, Tilstandsrapport- England, Du kan kalle meg Jan - lese på tog, Hei så lenge, ha det bra! - lese i hage, Alle årstidene i mitt hjerte - Norge. (5 kryss-bøker) 
2. Bold Books community er lansert. Jeg har meldt meg inn- foreløbig med et halvt års abonnement. Spennende.  Les mer her Gode Lanseringstilbud. 



I gang med ny novellesamling, fortsetter med den i august.


Planer august:
* Fortsette  med Sommerkurset
* Redigere manus- høyt prioritert pga innsending ultimo august
* Lese Murakamis siste, pluss nye krimbøker, noe sakprosa , dikt og noveller. Prio på lystlesing, samt det som trengs av referanselitteratur mtp bokprosjektet. Noveller og dikt er bonus, men er også fokusområde.
* Legge fra meg det som ikke fenger.




Nettopp ankommet Lofoten, fint vær og sommer her nå:)


Ønsker dere alle en fin august og takk før følget i juli:)



Oppsummering juni -24: 13 bøker/ 3029 sider. 

4 kommentarer:

  1. Så kjekt å lese om bursdagsfeiring og bysommer, og artig at vi endte opp på like mange bøker denne måneden. Artig også å lese Anne Elvedal samtidig som deg, gleder meg til å lese omtalen din :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for at du synes det Tine:) Bysommer er topp, det. Jeg trenger ikke reise bort når alle andre er på farten;)
      Jøss, at vi har lest like mange denne måned. Sjelden kost.:) Men du har også hatt det travelt da, med feriering, og da blir det vel mindre lesing når man reiser rundt:)

      Gleder meg til å lese din anmeldelse også. Men vi får vel vente en stund, siden det er sperrefrist, som jeg ikke helt husker når er. Medio august, 18. elns? Skal prøve å skrive den i morra og legge den i kladd.

      Slett
  2. Innholdsrik og fin måned ser det ut til at du har hatt,Anita :-) Har lest 2 av disse og et par av dem på vent. Jeg landet på omtrent samme antall bøker, og en del diktbøker takket være initiativet ditt.
    Har begynt å melde meg på bokmøter i høst og har fått svar av 2, er nok ikke alle som er ferdig med ferien helt ennå.
    Ang svaret ditt til Tine, på mailen stord det 15 august, men ser at Geir har skrevet om den allerede, så vet ikke hvor strenge de er på det. Har tenkt å lese den jeg også, og håper jeg får tid i løpet av neste måned. Innimellom andre høstbøker og bøker på bookerlisten.
    Ha en fortsatt fin tur i nord, og ha en fin august måned :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Beathe:)
      Har ikke meldt meg på bokmøter enda, men har notert datoene. Sender deg pm.:)

      Takk for dato på sperrefrist. Ang Geir, så visste han ikke om det. ser han har trukket anmeldelsen fra siden og antagelig lagt den i kladd enn så lenge.

      Takk takk Beathe:) Her blir det bursdag på barnebarn før vi drar hjem igjen.:) Fin august til deg også:)

      Slett