søndag 31. mai 2015

Oppsummering mai- 2015

Kort oppsummering denne siste dag i mai.
Jeg er fortsatt på Lillehammer litteraturfestival og har tenkt å få med meg et arrangement med Jan Erik Vold i Søndre park, før jeg tar toget hjem. Jeg blogget et referat fra festivalen i går, og jeg skal skrive resten på toget senere i dag.  Inntil videre, får dere en kort oppsummering av månedens lesing og litterære happenings. Mye bra er lest, lange bøker, mange sider, men ikke så mange bøker i antall. Jeg hadde som mål å lese meg opp til Lillehammer. Margaret Atwood, Lena Andersson, Edouard Louis har jeg lest, men Kjell Westø rakk jeg ikke. Imidlertid hørte jeg på Kjell Westø i går, noe som inspirerte til å ta frem boka, Svik 1938,  når jeg kommer hjem.

Ane Farsethås og Edouard Louis på Litteraturfestivalen på Lillehammer i går.

Bøker lest:
1. Lyden av ting som faller av Juan Gabriel Vasquez - Colombia, lånt på biblioteket
2. Oryx og Crake av Margaret Atwood - lånt på biblioteket, dystopi, Amerika
3. Flommens år av Margaret Atwood - kjøpt, dystopi, Amerika
4. MaddAddams av Margaret Atwood - leseeksemplar, dystopi
5. Rettsstridig forføyning av Lena Andersson - leseeksemplar, Sverige
6. Farvel til Eddy Bellegueule av Edouard Louis - leseeksemplar, debutant, Frankrike, oppvekst
7. Den blå engel av Heinrich Mann- lånt på biblioteket, lesesirkel, 1001-bok, Tyskland
8. Slik skal vi velge våre ofre av Bjørn Vatne - leseeksemplar, Norge, debutant, 2015

Sum : 8 bøker

Hvis jeg greier å lese ferdig Lena Anderssons Et personlig ansvar på toget hjem, blir det ni, men jeg tviler på det.
Jeg har også to lydbøker gående fortsatt; Marcoeffekten av Jussi Adler-Olsen og KunzelMann & Kunzelmann av Carl Johan Vallgren. De tar sin tid, da jeg hører lite lydbok for tiden.

Av bøkene jeg har lest er 4 leseeksemplarer, 3 lånt på biblioteket, 1 kjøpt.
Jeg har lest en 1001-bok , en fra-hylla, en norsk debutant fra 2015 (aktuell for Bokbloggerprisnominasjon).

Land besøkt: Colombia, USA, Sverige, Frankrike, Tyskland

Høydepunkt:
* Margaret Atwoods dystopiske trilogi. Fantastisk.
* Lena Andersssons Rettstridig forføyning var også en meget god bok.
* Jeg ble også positivt overrasket av Bjørn Vatnes debutroman, spennende, velskrevet, ubehagelig.
* Vasquez og Louis bøker er også absolutt verdt å lese.

Så alt i alt ble dette kvalitetsmessig en meget god lesemåned.


Taro, slampoeten som gjorde inntrykk på Lillehammer

Arrangement:
Litteraturfestivalen på Lillehammer- referat  HER

Marte Michelet på Litterær salong på Trondheim folkebibliotek 5 mai. Reading-Randi har blogget om det, som du kan lese her.


I juni er det ny runde i Moshonistas biografilesesirkel, og jeg føler meg litt på hælene som enda ikke har begynt på Kaj Skagens murstein om Rudolf Steiner, Morgen ved midnatt. Den må jeg starte på når jeg kommer hjem. I lesesirkelen hjemme skal vi lese Hannah Kents Begravelsesriter. Ellers ønsker jeg å lese noe krim og annet som behager.

Bøker kjøpt:
Anne Helene Guddal: Også det uforsonlige finnes (dikt)
Monika Fagerholm: Glitterland (tilbud på Lillehammer)
Marte Michelet: Den største forbrytelsen (maisalg)
Kaj Skagen: Morgen ved midnatt

* Jeg har også mottat noen leseeksemplarer denne måned, men husker ikke i farta hvilke og hvor mange. Det er altså ikke mangel på lesestoff.8 kommentarer:

 1. Flott oppsummering Anita! Jeg har kun lest en av dine 8 bøker denne måneden, og det er Rettsstridig... Tror du likte den bedre enn meg :) For en travel måned du har hatt når du har lest fordi du skal treffe forfatterne senere, sånt er gøy :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tine. Du har vel lest Farvel til Eddy Belleguele også? Ja, travel har mai vært på mange måter. To konfirmasjoner, en i Bodø, en tur på Hadeland for å hente sønn, mye jobbing, og lesing innimellom. Ja, det er artig å lese seg opp før man skal møte forfatterene..Stort utbytte. :)

   Slett
 2. Alltid fint å lese oppsummeringene fra andre bloggere, og ikke minst din, da du har fått med deg mye denne måneden! Og alt du har rukket av ikke-boklige aktiviteter også! Ha en fin lesemåned i juni! Nå vil vi ha sommeren her!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Åslaug! Ja, i mai skjedde det mye.. Og sommer vil jeg også ha. Har frosset vel mye i det siste… men vi har jo nok klær så man skal ikke klage egentlig.

   Slett
 3. Jeg fant Oryx og Crake på gjenbruken, så den kom selvfølgelig med meg hjem og jeg har fått MaddAddam. Så nå gjenstår bare å finne Flommens år :-) Jeg er så glad du sier den er fantastisk, da gleder jeg meg enda mer.
  Jeg hører også lite lydbok for tiden, så det må jeg gjøre noe med. Det er egentlig en fin bok jeg hører på (En mörkare himmel av Mari Jungstedt og Ruben Eliassen).
  Ha en fin lesemåned i juni!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Tror du kan like disse bøkene til Atwood-- :)
   Takk i lige så.:)

   Slett
 4. Du leste like mange bøker som meg. Håper å få lest mer i denne måneden med tanke på at i mars leste jeg 12 bøker og må få til det igjen, og ikke mer. Er jo så kravstor. Fint oppsummert og håper du får en fin, ny lesemåned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Man klarer ikke mer enn det man klarer Ina…8 bøker er uansett mye, mer enn folk flest leser pr mnd, vil jeg tro.;) Hvilket utbytte men har av det man leser, er vel bedre enn antallet? Ellers takk for det og i lige så.:)

   Slett