lørdag 15. april 2017

Forliset av Frode Granhus. Holder fortsatt koken!

Frode Granhus er ute med sin 7. kriminalroman fra Lofoten og Bodøområdet. Jeg har lest fem av dem som alle er med etterforsker Rino Carlsen. Forliset er en kald uhyggelig historie på flere måter. Ikke heseblesende, kanskje noe mer neddempet enn flere av de andre, men uansett med et godt driv. Absolutt en god påskekrim som jeg koste meg meg.


Rino får en ekkel sak i fanget som han må tilbake i tid for å finne ut av.  En fotograf oppdager en tønne i isen utenfor en øde bukt i Reineområdet.  I tønnen befinner det seg et lik. Det viser seg at liket  har tilknytning til et forlis som skjedde for noen år siden.
Rinos etterforsking fører ham også til en etterverninstitusjon for unge rusmisbrukere som ligger på en øde øy utenfor bukta hvor tønna ble funnet.

Rino må gå mange runder med kapteinen på skuta som forliste, samt folk som kjente mannskapet, en døde på en grusom måte da han prøvde å komme i land, en annen døde av skader noen år etter. Tredjemann ble funnet i tønna og er utvilsomt tatt av dage. Kun kapteinen er igjen av de fire.
Også ungdommene på etterverninstitusjonen kan ha sett noe.

Forliset er av godt Granhusmerke, lett å lese, en del å holde styr på. Skildringer av natur og vær er gode som alltid, man føler man er der, kjenner den bitende kulden og de kraftige stormene.  Rinos privatliv er mer neddempet denne gang. Vi får se lite til Guro, men Rinos sønn Joakim har trøbbel, noe han også må ta tak i.  En god påskekrim.  Anbefales!

Les gjerne de andre innleggene mine om bøkene om Rino Carlsen:
Kistemakeren
Djevelanger
Stormen
Malstrømmen

Andre bloggere om Forliset:
BeritBok, Tine

VGs anmeldelse

Foto: Anita Ness


Frode Granhus: Forliset, 314 s
Vigmostad og Bjørke 2017
Kilde: Leseeksemplar


2 kommentarer: