lørdag 15. september 2018

Kapittel 18- litteraturfestival i Stavanger og Bokbloggertreff neste uke. Jeg kommer!

I år skal Bokbloggertreffet være i Stavanger i forbindelse med Kapittel litteraturfestival. I årene før har det holdt til i Oslo, men etter at Oslo Bokfestival ble lagt ned ble det ikke samme scwhungen over det. Ny vri i år altså. Det å kunne kombinere festival og treff for oss bokelskere er jo bare toppers. Her er noe av det jeg ønsker å få med meg på festivalen:


Festivalen starter onsdag 19. september og varer til søndag 23. september utpå kvelden. Jeg kommer fredag morgen og drar søndag ettermiddag med direktefly fra Værnes, sammen med Randi. Selv om det er ting jeg gjerne skulle fått med meg på torsdag også, som blant annet skrivekurset med Ivo de Figueiredo som Solgunn skal på er det mer enn nok å ta av fra fredag-søndag. Primært skal jeg på Bokbloggertreffet som har et lite program på lørdag, med quiz, bokbord etc, samt utdeling av Bokbloggerprisen lørdag kl. 16.00. Bokbloggerprisen er forøvrig lagt inn i festivalens program.

I år skal jeg dra også kun dra med håndbagasje, og erfaring tilsier at det ikke blir tid til noe lesing så bøker skal jeg ikke ta med meg, med unntak av den jeg skal lese på flyet og senga, samt et par bøker til bokbordet. Hva som blir med hjem igjen er ikke så godt å si, men med håndbagasje regulerer det seg litt selv. (sier hun som alltid får lurt med seg en del bøker i håndbagasjen uansett)

Det er mye spennende på programmet. Jeg har vært på bokbad med en del av forfatterne før, siden vi har et meget aktivt litteraturhus i Trondheim. Jeg har fått med meg både Zeshan Shakar, Olaug Nilssen og Niels-Fredrik Dahl, og anbefaler dem absolutt til andre. I Stavanger vil jeg først og fremst prioritere å høre på dem jeg ikke har truffet/hørt på før, som Lena Andersson, aktuell med Sveas sønn, Lina Wolff (De polyglotte elskerne) , Sara Omar (Dødevaskeren) , Tønes (som debuterer som romanforfatter). Jeg ønsker også å få med meg konserten med Bob Hund fredag kveld, og det håper jeg flere bokbloggere vil etter at vi har spist middag sammen.

Det er også noen temaposter, blant annet en hvor trollene diskuteres, de som truer kulturen i Kalmarunioen, etter valget i Sverige må vite. Ivo Figuerido, Lena Andersson og en danske med navn Kaspar Kolling Nilsen skal snakke om dette. Det kan være verdt å få med seg.

Det er også et par poster på lørdag, i tillegg sil Sara Omar, som foregår mens vi har Bokbloggertreff, som jeg har lyst til å få med meg. Det er Klassikerlaurdag kl. 14.00 om Gertrude Stein og en post om Kjærleik og raseri med Monika Isakstuen og Lena Andersson. Det tror jeg kan bli interessant. Begge disse forfatterne skriver om sterke følelser i sine romaner. Men, men- vi får se hva vi rekker, og hva jeg synes jeg kan lure meg unna ift progammet på treffet.
Utdeling av Bokbloggerprisen vil jeg uansett ha med meg.

Lørdagskvelden er det noe artig på programmet som kalles Å Vestlandet!
Vestlands-lokale forfattere og musikere, som Marit Eikemo, Tore Renberg, Olaug Nilssen, Tønes, Erlend Nødtvedt. Det er jo nesten et must for oss som skal gjeste Vestlandet for anledningen!

Søndag er det ikke så mye jeg rekker, men det hadde vært gøy og fått med seg Tønes i Ulstein Kloster. Om ikke, så vil jeg gjerne se filmen om Tomas Espedal, "Jeg vil bo i mitt hus" som går kl. 14.00.

Jeg regner med at det blir full rulle med programposter, bokbloggermingling med de ca noen og tyve bloggerne som kommer, kos, latter og alvor musikk og mye bra! Jeg gleder meg veldig. Det er lenge side jeg har vært i Stavanger også. Tror det var på 80-tallet da jeg var der mens jeg var student.

Hele programmet kan du se her!
10 kommentarer:

 1. Fin oversikt Anita - det er mye å velge i ja, og man må nok gjøre visse prioriteringer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Kjapt, men programmet er godt gjennomlest. Alltid prioritere, blir fort mett hvis det blir for mye også.

   Slett
 2. Åh,jeg er skikkelig misunnelig på dere som skal avgårde.Jeg har sett litt på programmet i tilfelle jeg sniker meg med helt sånn på tampen, jeg får se hva jeg får til og hva som går an. Ser ut til at det er mye å velge mellom, mye bra og da er prioriteringen viktig. Isakstuen sin nye bok er jeg nysgjerrig på selv om ikke den forrige falt så veldig godt i smak. Blir uansett kjekt å følge dere på det dere måtte legge ut på SoME underveis.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært veldig gøy om du hadde greid å snike deg avgårde. Ikke så langt fra Bergen til Stavanger vel?
   Blir nok noen innlegg på SoMe, skal du se. Gleder meg til masse aktivitet på bloggene i de dagene også.;) (og frem mot festivalen)

   Slett
 3. Sitter og ler litt for meg selv nå, når jeg ser at vi har plukket ut mange av de samme tingene på festivalen. Gleder meg til å tilbringe tid med deg og de andre skjønne bokbloggerne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe , ja, er det ikke gøy? Da blir det i alle fall deg og meg på Å Vestlandet og filmen med/ om Tomas Espedal, Tine . Gleder meg til å treffe deg igjen også 😃

   Slett
 4. Jeg kommer også. Selv om jeg nesten har fortrengt at jeg er bokblogger. Tønes er et must. Tønes. Tønes. Tønes..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gleder meg å høre, for jeg ble nesten litt bekymret så stille det har vært fra deg i det siste. Husker du har nevnt Tønes før ifb Knausgård og Renberg på turné / konsert , hvis jeg husker rett. De var bl.a i Studentersamfundet. Fikk ikke med meg det da, men skal få med meg i alle fall Å Vestlandet. Regner med at du også satser på det. Og Bob Hund - konsert? Gleder meg 😃

   Slett
 5. Jeg hadde egentlig også tenkt å få med meg et arrangement med Lena Andersson, men etter å ha gitt opp den siste boka hennes fordi den var så ufattelig kjedelig har jeg mista lysta på alt som heter Lena Andersson. Jeg begynte på Sveas son fordi jeg har likt de andre bøkene hennes, og som en forberedelse til festivalen. Men det gikk rett og slett ikke - de to timene jeg klarte å li meg igjennom var så bunnkjedelige at jeg nesten fikk lyttevegring. Og det vil jeg jo ikke ha. Men over til positive ting - Å vestlandet vil jeg ha med meg! Tønes er jo Ingalill sin store love, og hun har jo klart å overføre litt begeistring til meg, så jeg liker han bedre enn jeg gjorde før - og det kan jo være en fin ting. Veldig bra at du nevnte bokbordet - det hadde jeg rett og slett glemt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så dumt da.. Jeg tenkte også å få lest den boka før festivalen, men nå trenger jeg ikke stresse med å skaffe meg den, skjønner jeg. Når både du og Elisabeth synes den var kjedelig, så kan det godt hende jeg også synes den ikke er noen helmatch. Jeg likte også den forrige boka hennes veldig godt.
   Så bra at vi er flere som vil på Å Vestlandet! Kanskje vi må kjøpe tilleggsbillett for å sikre oss?
   Har ikke hørt noe av Tønes jeg, men han har jo skrevet roman, så det er jo noe verdt å sjekke ut. Og Renberg, da. Han er bare herlig, som han viste seg på Lillehammer med mye fin musikk og artige utspill..

   Slett