tirsdag 26. mars 2019

Vår egen grusomhet av Araminta Hall. Interessant, spennende og vond psykologisk thriller

Araminta Hall har frem til nå, vært et ubeskrevet blad her på bjerget . Hun er aktuell med den psykologiske thrilleren Vår egen grusomhet. Hun besøkte også Krimfestivalen i Oslo sist helg, som en av flere britiske forfattere. Jeg har lest romanen, som jeg likte godt.


Forlaget om boka:
En skarp, aktuell og forførende psykologisk thriller om kjærlighetens og lidenskapens mørke sider

Mike og Verity hadde en lek de kalte Suget. De lekte den for å bevise at Verity elsket Mike. At hun trengte Mike. Nå når Verity er gift med en annen mann, tar leken en dødelig vending.


Mike Hayes har hatt en vanskelig oppvekst med omsorgssvikt og en mor som var rusmisbruker. Han måtte flytte i fosterhjem, men var heldig med sine fosteforeldre, som viste seg å være omsorsgfulle voksne som ikke ga ham opp, men valgte å følge ham inn i voksenlivet. De så den sårbare gutten gjennom det harde panseret og sto i tøffe utfordringer med ham. Mike utdannet seg på høyt nivå, skaffet seg en bra jobb og tjener mye penger i finansbransjen. Hans kjæreste Verity kommer fra et pent og rikt møblert hjem som enebarn og gjør suksess i IT-bransjen,
Historien fortelles gjennom Mike og starter etter at han har kommet hjem fra to års jobb i New York. Ifølge Mike så ville Verity at han skulle ta den jobben slik at han kunne tjene dobbelt så mye penger og at det ville føre til enda mer fart på karrieren. Hun fikk seg ikke jobb der, og ble igjen i London.
Når han kommer tilbake har V (som han kaller henne) fått seg ny kjæreste, Angus og de skal gifte seg. Mike er sikker på at det for V er et nytt trekk i spillet Suget og at hun egentlig hevner seg på ham for at han hadde en en-natts-saffære med en kvinne i USA. Hun gjorde det nemlig slutt etter at han fortalte det.
Mike virvler seg inn i stadig sterkere vrangforestillinger, gjør flere merkelige og desperate handlinger i den tro at V elsker ham, at de elsker hverandre, at de har en helt spesiell kontakt som ingen andre skjønner osv. Hvordan dette ender, er i grunn ganske sjokkerende og man frå brynet seg på tanker og holdninger angående skyld, medskyldighet og kjønnsperspektiver når det gjelder dette. 
Romanen fikk mye oppmerksomhet i England da den kom i kjølvannet av #MeToo. 

Jeg synes dette var en velskreven roman, en spennende og interessant roman om hva dyp kjærlighet og begjær kan gjøre med et menneske som har noen sår i sin kjærlighetsevne. Språket er veldig bra, og det er noen gode formuleringer verdt å smatte litt på.
Innimellom kan det bli en del gjentagelser som hemmer fremdriften, men alt i alt er dette en psykologisk thriller verdt å få med seg. 

Foreløbig har ingen andre bloggere , som jeg har sett, omtalt boka.

Araminta Hall har skrevet tre romaner inkludert denne. Hun er ellers lærer og journalist.Araminta Hall (nr 2 fra venstre) sammen med andre internasjonale gjester under Krimfestivalen sist helg. (foto: Anita Ness) Link til innlegg om festivalen herAraminta Hall : Vår egen grusomhet, 286 s
Cappelen Damm 2019
Leseeksemplar6 kommentarer:

 1. Aldri høyrt om verken forfattar eller bok, så dette var interessant. Har sans for britiske thrillerbøker, men kvaliteten varierer. Noterer meg denne i alle fall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne var i alle fall veldig godt skrevet.:)

   Slett
 2. Gode formuleringer verdt å smatte på ... Det funker for meg. Boken virker interessant

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Ja, den er interessant, og spennende.. i psykothrillertradisjonen som har med kjærlighetsrelasjoner å gjøre..

   Slett
 3. Fant flere bøker av henne på storytel. På engelsk. Saved to bookshelf. Er litt i drift på lydbokfronten. Imellom 2 stoler. Krim og Chic. (Sparer det mer seriøs og vanskelig litt. til papir/e-bok). Burde kanskje fortsette med Damhaug, men du frister meg med denne..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun har visst gitt ut tre romaner, har jeg skjønt- og denne er den siste, men den første på norsk.
   Les gjerne denne, men gi ikke opp Damhaug. :)
   Spent på hva du vil synes om sluttspillet i denne boka..

   Slett