mandag 2. desember 2013

November 2013 - Oppsummering

Jeg har ikke drevet med sånn Movemberbarting som jeg har sett på Adressa.no, men nå skjønte jeg i kveld på facebook hva det egentlig handlet om, men jeg har ikke drevet med det likevel.. Jeg har vært på reise i hele november men nå i desember har jeg i alle fall landet på et sted, Grand Canaria. November var ganske kald for meg også, selv om det var værre i Norge. Italia i november, nord-Italia og Roma, samt de siste dagene i en kald Barcelona. Nuvel, nå er jeg her, på en litt varmere Kanariøy og får vel mer tid til å lese også, tror jeg.
De bøkene jeg leste i november var disse:

Mitt grådige hjerte  av Hege Duckert. - Mexico, Frankrike, Afrika, USA, reise, forfatterliv, bok funnet.

Mord på kirkegården av Maria Lang - krim , Sverige, leseeks

Villa Serena av Domenica de Rosa - Italia/Toscana, leseeks

The Hours av Michael Cunningham - engelsk, USA, England, lesemål 2013, kjøpt, 1001bok

Se meg Medusa av Torkil Damhaug - krim, Norge, kjøpt

På direkten av Anne Cecilie Remen - krim, Norge, Frankrike, fått av forfatteren


SUM:

6 bøker.
Hvorav 3 er krim (lettlest reiselitteratur),
1 reisefølgebok fra Italia,
en lesesirkelbok på engelsk ( to lesemål for 2013 nådd- en engelsk og en 1001-bok)
--
Land jeg har vært innom litterært: Mexico (1) , USA (2), Frankrike (2), Afrika/Kenya (1), England (1), Sverige (1), Italia (1),  Norge/Oslo (2)

Bernt Olav Nilsen, Anita Ness og Torkil Damhaug i Firenze. 


Andre litterære høydepunkter i november har vært Skrivekurs i Firenze med Torkil Damhaug og Bernt Olav Nilsen.
I Firenze var jeg også innom Casa Dante. Dante Alighieri var som kjent forfatter av Den guddommelige komedie. (inkl Inferno)
Jeg fikk også besøkt Venezia som både Dan Brown og Øystein Wiik har vært innom i sine bøker Inferno og Casanovasyndromet. Dan Brown var ogsåi Firenze og Roma, og Mariana Fiorati var også i Firenze og Venezia i Botticellis hemmelighet som jeg leste i oktober.I Italia var jeg innom mange bokhandlere, og fant bl.a. Jo Nesbø og Anne Holt oversatt til italiensk.
Bøker jeg kjøpte var blant annet biografien om filmskaperen  Federico Fellini. Den fant jeg i Roma  og den skal jeg lese til Moshonistas biografilesesirkel i desember.

Andre bøker kjøpt:

 - en liten biografi om Dante.

- The passion of Artemisia

- What is Montserrat? ( en slags guidebook om fjellet, samfunnet og klosteret Montserrat utenfor Barcelona )

Ellers…
har jeg skrevet flere reiseinnlegg fra Italia i november. (søk på Italia)

6 kommentarer:

 1. Du har hatt en fantastisk måned. Det er herlig å reise i bøkenes fotspor, eller å lese også reise dit senere. Opplever stadig vekk at jeg har vært steder som jeg leser om i en bok, og det gir en ekstra dimensjon. Håper du får slappet av og brunet deg litt i varmen, før nyttårsrakettene braker løs :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også Tine. Både å lese om før og etter, særlig etter--- Bruning er det vel lite med enda her, varslet her er ikke så bra disse to første ukene, mest skyet, en del regn men håper på solgløtt, og at godværet kommer før jeg kommer hjem..

   Slett
 2. Du får ting unna!
  Hva synes du om den siste Maria Lang, har hørt det er dødskjedelig og trenger en second opinion.

  SvarSlett
  Svar
  1. Japp..;) Hvis du mener den med operane så likte jeg den godt. skal gi deg linken til innlegget, om litt..

   Slett
 3. Jammen får du lest mye på tur! Ingen som jeg har lest, men desto kjekkere å lese om! Ikveld blir det beina på bordet og Det Henger en Engel Alene i Skogen. Gressenkelivet skal nyytes, selv om det kun er to kvelder på rad :) Kul kuriositet med The Passion of Artemisa! Jeg kjenner jeg er klar for en vandring i en skikkelig gammel bokhandel igjen etter å lese både innlegget ditt og Line's som var i London. Savner favorittbokhandelen min som ble lagt ned i Stavanger noe fryktelig. Vurderer London tur (som sambo-julepresang) bare for å oppleve lukten av gammel, ærverdig trykksverte igjen! (...sa lesebrett-entusiasten, hehe..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja er det ikke herlig å vandre i gamle og eller store bokhandlere som har litt utvalg. Spent på hva du syne som Det henger en engel alene.. etterhvert har den fått så blandete omtaler.
   Kos deg i gressenketilværelsen, og jeg håper du fikk med deg Tørk aldri tårer… i kveld også.:)

   Slett