mandag 29. februar 2016

Oppsummering februar -16

Februar er straks over. Det er skuddårsdag i dag, og tid for å lage et nytt oppsummeringsinnlegg. Det har vært mye annet som har tatt oppmerksomheten min i februar, så jeg føler ikke jeg har fått lest så mye, men noe har det da blitt. Here we go:

Søndag ble jeg ferdig med Everest, en forrykende thriller. Jeg er også halvveis i Den tomme stolen, historier fra Gestalterapi. Interessant.
Lest i februar:
1. Hemingways Cuba av Gèrard de Cortanze (tekst) og Jean-Bernard Naudin (foto): Cuba, biografisk, reiselitteratur, lånt på biblioteket , 167 s
2. Du er her igjen og alt er forandra av Gaute M. Sortland: kortprosa, lånt på biblioteket, 98 s
3. Johan av Gaute M. Sortland: lånt på biblioteket, kortroman, ca 80 s
4. Den ene mot de mange av Ernest Hemingway: 1001-bok, USA, Cuba. lånt på biblioteket, 185s
5. Løperens hjerte av Markus Torgeby: biografi, leseeksemplar, Sverige, Østerrike, Tanzania, 197 s
6. Fvonk av Erlend Loe: lydbok(lånt på bib)/papir (frahylla, kjøpt), Ungarn
7. Fra vinterarkivene av Merethe Lindstrøm: psykiatri, lånt på biblioteket, 223 s
8. Guden for små ting av Arundhati Roy: lånt på biblioteket, India, 1001-bok, lesesirkel, 276 s
9. Everest av Odd Harald Hauge: thriller, norsk2016, Nepal, Tibet, leseeksemplar, 307 s

SUM: 9 bøker

6 lånt på biblioteket, 1 kjøpt, 2 leseeksmeplarer.
1 thriller, 2 sakprosa, 1 kortprosasamling, 2 1001-bøker, 1 fra-hylla.

Land besøkt:
Cuba (2), Usa,Sverige, Østerrike, Tanzania, India, Nepal/Tibet

Lesingen denne måneden er preget av Hemingway og Cuba, siden jeg skal til Cuba i mars. Liker å forberede meg litterært. Det har også vært deltagelse i tre lesesirkler med Claus Lundekvam (Moshonistas Biografisirkel- lest janaur, med Løperenes hjerte som bonus. Guden for de små ting i min Trondheimsirkel, og Den ene mot de mange i Lines 1001-lesesirkel.)

Det har vært delvis tungt å lese, og jeg har savnet å lese krim. Det var veldig godt å ta frem thrilleren Everest etter en litt tung lesesirkelbok; Guden for de små ting. Det var også en god leseopplevelse å lese Løperens hjerte , samt Fvonk. Samt bøkene om/av Hemingway.

Litterære filmer og filmer fra bøker:
Hemingway & Gellhorn - biografisk spillefilm fra 2012 om forholdet mellom Ernest Hemingway (Clive Owen)  og krigskorrespondenten Martha Gellhorn (Nicole Kidman) . En film jeg likte veldig godt. Gellhorn var en jæ**a tøff dame.

Still Alice , basert på boka av Lisa Genova med samme navn, Alltid Alice på norsk. Alice er professor og får tidlig Altzheimerdiagnose når hun  er 50 år.  Gripende, grusomt..  Julianne Moore fikk Oscar for sin rolleprestasjon. DVD lånt på biblioteket.

Arrangement:
I kveld skal jeg på Bær&Bar å høre tre forfattere fra Kagge forlag; Odd Harald Hauge, Yrsa Sigurdardottir og Tove Alsterdal. Jeg gleder meg veldig! Oppdatert: Referat her.
 Det har vært Mammutsalg og jeg kjøpte fem bøker, David Bowie og de fire under her til høyre. Jeg har også mottatt noen leseksemplarer som jeg ser frem til å lese.
Tre store forfattere forlot oss i februar. Harper Lee, Umberto Eco og 
Bergljot Hobæk Haff. Hedre deres minne!


Da ønsker jeg dere alle en fin lesemåned i mars!

14 kommentarer:

 1. Har ikkje lest nokon av desse. Men Everest altså; den må lesast. Sjølv om eg er skvetten, har høgdeskrekk og angst for blod - eller kanskje nettopp difor - passar ein slik thriller for meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må du vettu.:) Også forfatteren som var på Everest, har høydeskrekk. Noen utfordrer sin egen angst så til de grader..Interessant!

   Slett
 2. Ser ut som du har fått med deg en fin og variert samling bøker i februar. Jeg har lest 3 av dine, Guden for de små ting, leste jeg for lenge, lenge siden, gøy at den dukker opp. Fikk Still Alice av min far hinn dagen, den må jeg se å få lest. Ønsker deg en fin lese-mars og en vidunderlig tur til Cuba, din heldiggris!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tine, to uker til.... Likte du Guden for små ting?

   Slett
 3. Har ikke lest noe fra den liste, men Everest er merket som en bok jeg bare må få tak i. Har alltid vært interessert i Mount Everest:) Jeg leste bare sju bøker i februar, ikke all verdens, men, men, kanskje det blir flere i mars?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fascinerende med disse høye fjellene, og jeg håper du liker boka.:) Det tror jeg. her trengs ikke fiktive mordere og diktet spenning, den ligger der i utgangspunktet på en slik ekspedisjon.
   Lykke til med lesing i mars.

   Slett
 4. Turte ikke lese Everestomtalen din siden jeg også, som alle andre i kommentarfeltet, har planer om å lese. Den eneste norske thrill/krimmen som har fristet meg på lenge. Bortsett fra sykkelboka til Aust som jeg likte kjempegodt, selv om det egentlig var kosekrim. Jeg legger skylda på biografisirkelens. Det har vært så mye Kvam og isødet siden Eventyrrunden at kulde og is nå framstår som keykomponenter i all spenningslitteratur. Haruhis Into Thin Air er også friskt i minnet.

  Skal også lese løpeboka. Hvis jeg noengang blir ferdig (eller setter på pause) mine 2 siste 1001. Leselysten er for tiden på bånn, eller kanskje det bare er tida som strekker til. Tar meg også i å høre musikk på hundetur, så her er det nesten krise. Hadde det ikke vært for svenskekrimmen måtte jeg ha lagt ned bloggbutikken.

  9 bøker er godkjent for ei som har hatt andre ting å drive med -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner det, ikke la seg påvirke.. (lissom). Artig at så mange har lyst til å lese Everestboka- men den er jo knakende spennende for oss som liker ekstreme avstandseventyr fra sofaen:) Det har da ikke kommet så mye norsk krim enda i år, selv om mer er i siget. Jeg har Den syvende demonen av Borge liggende her, den ser jeg frem til. Elllers blir det mest krim fra fra våre naboland fremover, Tove Alsterdal, Yrsa Sigurdardottir, Kazinsky mm. Og noe fra i fjor.. Torkil Damhaug kommer også med ny krim i disse dager, den skal jeg også lese etterhvert..men må få den i hus først. Skal du på Krimfestivalen?

   Ja, hva er med oss og is og snø? Det ligger nok noe i urgenene, skal du se..Selv om jeg i RL trives best i varmere strøk.

   Krakauers I tynn luft kjøpte jeg på mammut i går, restesalg, har hatt lyst å lese den lenge egentlig. Så hvorfor låne når man kan eie? ;)

   Tipper du har feil bøker, siden du mister leselysten... Har selv hatt det litt sånn i det siste, men det hjalp med en thriller..og løpeboka da.;)

   Slett
 5. Har lest bare boka av Merethe Lindstrøm av disse. Mange varierte bøker her. Så flott at du skal til Cuba! Ja, da må du lese litt fra denne eksotiske øya. Jeg skal til Berlin før påske, og gleder meg til det. (Sammen med mine to døtre). Så nå skal jeg lese bok av Angelika Klussendorf.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har tre bøker om/fra Cuba jeg tenker å lese før jeg drar.Har lest noen romaner derfra før også, men har et par sakprosabøker jeg vil lese.. Men nå flyr tiden.. Berlin er en by jeg også ønsker meg til:)

   Slett
 6. Jeg har ikke lest noen av disse, og jeg har og klart å holde meg unna mammut salget for første gang(dessverre litt andre og kjedeligere ting jeg måtte bruke pengene på)
  Ha en fin lesemåned i mars og god tur til Cuba. Høres spennende ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å holde seg unna Mammut er bra.. :) Takk i lige så.:) ja, Cuba blir nok bra.

   Slett
 7. Absolutt en solid liste selv om du føler det ikke ble like mye lesing i februar. Jeg har lest "Guden for små ting" som jeg likte godt. God helg til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, lest blir det jo.. noen korte bøker også her da.. Godt du likte Guden for små ting, selv om jeg ikke ble superbegeistret. God helg til deg også Birthe:) Artig å se deg on the blogs igjen..:)

   Slett