onsdag 24. februar 2016

Rivertonprisens kortliste 2016- Gratulerer til de nominerte

Det er alltid spennende å se hvem som blir nominert til den prestisjetunge Rivertonprisen, prisen for norsk krim. I de siste årene har det vel blitt utgitt ca femti norske krimbøker hvert år, så det er nok å velge i og spekulasjonene går. I år ble en kvinne, et par og tre menn nominert. Jeg har lest tre av bøkene. Det mest spennende valget falt på debutanten Ingebjørg Berg Holm med Stjerner over, mørke under:
Dette er en bok jeg likte veldig godt. Berg Holm har et nydelig språk, historien er gripende og spennende. En bok jeg vurderte å nominere til Bokbloggerprisen 2015, noe flere gjorde.

Min omtale av Stjerner over, mørke under , Schibsted/Vigmostad & Bjørke, finner du HER
Tore Aurstad og Carina Westberg: Nattevandreren. Kagge Forlag

Underholdende historisk krim fra Oslo rundt 1900.

Jeg har omtalt Nattevandreren  HERVidar Sundstøl er nominert for Djevelens giftering, Juritzen forlag.
Han fikk oppmerksomhet for denne boka som ble kalt Norges første stavkirkekrim. Dette er en krim jeg storkoste meg med, en skikkelig røverhistorie, spennende, god underholding.
Sundstøl fikk Rivertonprisen i 2009 for Drømmenes land.

Min omtale av Djevelens giftering , finner du HERKjell Ola Dahl er nominert for Kureren, Gyldendal forlagDenne boka fikk han også Brageprisen for i år. Denne har jeg enda ikke lest, men det må jo gjøres.

Dahl har også vunnet prisen før, i 2000 for En liten gyllen ring.

Her er informasjon om boka.
Frits de Bourg er nominert for Dødens elv. Vigmostad & Bjørke


Jeg har lest Frits de Bourgs debutbok En kald død fra 2013, men ikke denne, noe jeg skal se å få gjort. Her er informasjon om boka fra forlaget.Her er Rivertonklubbens nominerte med begrunnelse.Er du overrasket over nominasjonene? Hvem tror du stikker av med seieren? Har du en favoritt? Vinneren offentliggjøres 10 mars 2016 kl.12.00 på Litteraturhuset.

Av de tre jeg har lest så ville jeg synes det hadde vært kjempegøy om seieren går til Ingebjørg Berg Holm, men de andre er nok også verdige.

Gratulerer til alle nominerte!


8 kommentarer:

 1. Jeg har kun lest "Stjerner over, mørke under" av disse og jeg var en av de som nominerte denne til BBP. Jeg håper at den stikker av med seieren. Ellers så mener jeg at jeg har "Kureren" liggende så den skal bli lest en eller annen gang. Blir spennende å se hvilken bok som når helt opp. Ønsker deg en fin kveld, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men da har du tross alt lest en veldig god bok.:)
   Kureren må man jo nesten lese, siden den fikk Brageprisen også..Skal skaffe meg den snart.:) God kveld til deg også Beathe.:)

   Slett
 2. Jeg har bare lest Kuréren og det var veldig bra, den fortjener en pris

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, den har jeg lånt på biblioteket i dag.:) Påskekrimmen.:)

   Slett
 3. Har ikke lest noen av disse, jeg... Dvs jeg begynte på "Stjerner over...", men kom dessverre ikke så langt før den ble lagt bort. Det kan ikke skyldes annet enn feil tid og sted! Nå er målet å ta den fram på nytt så snart jeg er nede i bygda igjen ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var helt sikkert feil tid og sted:) Håper du får utbytte av å lese den når du kommer ned i bygda..:)

   Slett
 4. "Stjerner over, mørke under"er min favoritt! Spesiell og god krim, syns jeg.

  SvarSlett