mandag 7. september 2015

Høstmøte med Cappelen Damm i Trondheim

I kveld var jeg på bøkmøte med Cappelen Damm som presenterte høstens bøker. Det var meget hyggelig, med deilige wraps og dertil drikke, full sal med bokfolk og presentasjon av høstkatalogen. Jeg traff også medblogger Isabella (Gråblekkas blogg) , som var et hyggelig gjensyn. Ute blåste det surt og regnet, og jeg måtte kjøpe meg vanter og ørevarmere etter jobb for å holde ut høstens inntog. Da var det deilig å komme inn i varmen på Scandic Nidelven hvor det ble servert varmt og kaldt og gode boktips for en lang bokhøst.


 Maria Sindre-Bjelke presenterer den nye boka si om hårfletting. Maria jobber i Trondheim som blbiotekar.


Cappelen Damm har en rikholdig katalog, og kun en utvalgt del ble presentert for publikum. Den ble presentert på en morsom måte gjennom videoer og bilder. Blant annet så snakket Hans Olav Lahlum om sin nye bok, på en videosnutt og Arne og Carlos om sin. Sistnevnte kreative menn har laget bøker av ting de ikke greier å kaste, som bilder, kort, fint gavepapir med mer. De sydde bøkene sammen på en gammel Singer-maskin. Man kan bli nostalgisk av mindre. Min farfar samlet på Singer-maskiner i min barndom.

 Roy Jacobsen kom på besøk og snakket om Hvitt hav.


I tillegg til Maria/Flettemia, så kom Roy Jacobsen for å snakke om oppfølgeren til De usynlige. Hvitt hav har allerede fått glimrende kritikker. Boka skal også være mer plottdrevet enn De usynlige har jeg lest i intervju med forfatteren. Jeg likte De usynlige, som også ble nominert til kortlista i Bokbloggerprisen 2013, så jeg er faktisk litt spent på Hvitt hav. Den fikk vi som leseeksemplar. Jacobsen da at han ikke har sett den utgaven vi fikk på møtet, så han håper versjonen er riktig og har likt innhold som  den som selges i butikkene, litt bekymret. I Hvitt hav følger vi Ingrid på Barrøy, den utrolige sterke jenta som blir så sterk at det blir hennes sårbarhet, sier Jacobsen. 

 Roy Jacobsen signerer bøker etter møtet er ferdig. 

Jeg hadde lest katalogen et par ganger tidligere på nettsiden til Cappelen Damm , så jeg har sett meg ut noen bøker jeg vil lese, som:

- Michel Houllebecq: Underkastelse
- Lars Saabye Christensen: Magnet
- Sigrun Slapgård: Maleren
- Erlend Loe: Slutten på verden slik vi kjenner den (ny bok om Doppler)
- Roy Jacobsen: Hvitt hav
- Beate Grimsrud: Evighetsbarna
- John Williams: Butchers crossing

Under presentasjonen fikk jeg også lyst til å lese disse:

- Jonathan Franzen: Renhet
- Ren Poesi
- Dorthe Nors: Kantslag (noveller)
- Knut Nærum: Voodoo på vestkanten (kommer)
- Claus Lundekvam og Thomas Karlsen: En kamp til (ja, enn det du)
- Lars Lillo Stenberg og Yngve Knausgård: DeLillos
- Vegard Sæther: Frontsøstre
- Jane H. Johansen: Veganmat på sitt beste (kommer)
- Julia Døhlen Edin: Magevennlig mat
- Niels Christian Geelmyuiden: Sannheten i glasset
- Audun Myskja: Jeg skulle ha sagt at jeg elsker deg
- Anne- Lise von der Fehr og Fredrik Solstad: Drømmen om den engelske landsbygda (fotos, landsbyer, puber, herskapshus)

Du kan lese om bøkene på nettsiden til CD HERBøker vi fikk på høstmøtet. Med unntak av Underkastelse som jeg fikk i posten etter forespørsel.

Som dere ser så har Cappelen Damm alene så mange interessante bøker, så jeg forelår at vi forlenger bokhøsten med et par måneder.;)

10 kommentarer:

 1. Oi - at du ikke minnet meg på det. Jeg hadde jo tenkt å gå på dette. Det er mange av de bøkene jeg skal lese ja - Roy Jacobsen selvsagt. Fine bilder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager Randi, men jeg fikk selv vite om det for kort tid siden ig har hatt det då travelt at jeg knapt husket det selv . Heldigvis hadde jeg skrevet det opp i jobbkslenderen min i dag :) men skal du på aschehoug s møte neste uke da? Tirsdag tror jeg d er ..

   Slett
  2. Beklager også tastelyksien på mobiltastingen :(;(

   Slett
 2. Så kjekt å se Anita! Jeg skal avgåde i kveld, gleder meg til å høre hva de har på gang. (Håper vi får de samme bøkene...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så trivelig med slike møter. Fikk du samme bøkene? Var debatten og bokmøte samtidig?

   Slett
 3. Anita og Roy = sant (fni-hi-is -)
  Det er godt å høre at det påstås at Hvitt Hav er mer plottdrevet men jeg har mine tvil, tror det må minst kortliste til for at jeg gidder. Kantslag derimot ligger allerede på vent hos eBokBib - men then again, der ligger så mangt. Purtiy er jeg nesten ferdig med - og Franzen leses som vanlig til stor begeistring, litt usikker nå som det går mot slutten, men det har vær ei svært interessant reise..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, itj sant, sant?
   Ja du skal få referat når Hvitt hav er lest. Vet du!
   Kantslag virker veldig interessant, hun er en av de som får mye blest i New York Times bl.a. Og er blurbet av Roy Jacobsen. Forlaget ble oppfordret av Jacobsen til å oversette og gi ut boka..
   Purtiy? Who?
   Frantzen må jeg se å få lest.. Bør jeg starte med Frihet? Den har jeg støvete i hylla...

   Slett
 4. Så heldig du var som kom deg dit. Oy, som jeg gleder meg til Hvit hav, den skal jeg storkose meg med når den kommer til meg. Skulle gjerne ha vært der.... Ha en fortsatt fin uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,ikke sant, så koselig med slike bokmøter. Fin uke til deg også Ingunn.:)

   Slett
 5. Skulle ønske jeg kunne ha vært der :)

  SvarSlett