tirsdag 5. juli 2016

Lykkejegeren av Jan-Erik Fjell - En bunnsolid godt gjennomført krim

Jan- Erik Fjell er straks ute i bokhandelen med sin femte krim om Kriposetterforsker Anton Brekke.  Jeg har vært så heldig å få tilsendt et forhåndseksemplar som jeg ikke greide å la ligge så mange dager på vent. Jeg likte veldig godt hans to forrige bøker, og ble absolutt ikke skuffet over denne heller. I Lykkejegeren rulles det opp en sak som fører Anton Brekke til Las Vegas, noe som fører til utfordringer også av privat karakter.


Forlaget om boka:
ANTON BREKKES STØRSTE UTFORDRING, NÅ STÅR MER PÅ SPILL ENN NOEN GANG.
NORGE, NÅTID: En bilmekaniker finner knokler fra en menneskehånd i understellet på en gammel Cadillac. Kripos sender Anton Brekke til Fredrikstad for å etterforske drapet på en middelaldrende kvinne.
LAS VEGAS, 1978: Elliot Applebaum styrer syndenes by og forelsker seg i en ung, norsk jente som følger den amerikanske drømmen.
De to historiene flettes sammen, og Anton Brekkes viljestyrke møter kraftig motstand når han må reise påjobb til Las Vegas.

For ikke å ta bort for mye av spenningen for leserne er kunsten å ikke si for mye om handlingen i denne boka, utover det som forlaget selv nevner. Jeg opplevde i starten av boka at det tok litt tid før jeg fikk brikkene på plass, ble kjent med karakterene og fikk tråden i handlingen, da de korte kapitlene skifter mellom fortid i Las Vegas, ikke bare i 1978, men andre tidligere og senere, samt nåtid. Jeg følte kanskje i starten at det gikk litt tregt, men etter å ha fått på plass brikkene og lest hele boka synes jeg faktisk at det var nødvendig med så lang intro for å gi oss hele bildet. Jeg satt også flere ganger med følelsen av at jeg skjønte hvor den bar hen, og hvem som gjorde hva (helt/skurk), men etterhvert skjønte jeg at det uansett hadde en hensikt, at det ikke gjorde noe om jeg trodde jeg skjønte. 

Her er det litt av et lerret som spennes opp, en stor sak som kan få uante konsekvenser når skjeletter begynner å rasle med fare for å falle ut av skapet rulles opp, og midt opp i dette får Anton Brekke sitt livs kamp med egne demoner, spillegalskapen, å stri med når han i embets medfør må reise en tur til Las Vegas. Vi blir med Brekke inn i spillebulene. Greier han å holde seg unna sjetongene og damene? Finner han ut hvem som eide hånden under Cadillacen og hvem som kan ha drept den norske kvinnen? Store krefter er i sving både i Las Vegas og i Brekkes indre. Hjemme i Fredrikstad holder politibetjent Magnus Torp fortet og den lokale etterforskingen i gang.

Jeg har aldri hatt lyst til å reise til Las Vegas, og lysten ble ikke trigget av å lese denne boka heller. Jeg ble mer bekymret for at en av mine sønner skal dit på ferie i august. 

Jan- Erik Fjell skriver ledig og lett, har stødig kontroll, og at han har hatt det morsomt når han har skrevet denne boka, tviler jeg ikke på. Boka er på høyden med Hevneren, som jeg likte utrolig godt.

Med Lykkejegeren befester Jan-Erik Fjell sin posisjon som en av våre aller beste krimforfattere. Anbefales!


Boka kommer i handelen 25. august. Gled deg!


My Criminal Mind , som er storfan av Jan-Erik Fjells Anton Brekke-bøker har også blogget om Lykkejegeren

Andre bøker av Fjell jeg har blogget om:Foto: Juritzen


Jan- Erik Fjell: Lykkejegeren, 550 s
Juritzen Krim 2016
Kilde: Forhåndeksemplar


17 kommentarer:

 1. Svar
  1. Så bra! Heldig du som har den tilgode.:)

   Slett
 2. Ja, det er ikke tvil om at Jan Erik Fjell skriver god krim. Jeg las den og blogget om den tidligere i sommer, og kan bare understreke det du sier om den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt, Jeg skal lese Tysteren straks, den har stått lenge i hylla mi. Skal sjekke bloggen din.:)

   Slett
 3. Har ikke lest noen av disse bøkene enda, har falt litt av lasset når det kommer til norsk krim de siste årene. Godt å vite at jeg har noen gode leseopplevelser til gode! Jeg leser John Harts nyeste for tiden, den kommer i september. Spennende så langt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det er mye bra norsk krim for tiden. Selv leser jeg lite utenlandsk, men John Hart har jeg nettopp fått og den ligger i sommerlesebunken min. Har ikke lest noe av ham før, så det ser jeg frem til. :)

   Slett
  2. Jeg har lest noen av bøkene til John Hart tidligere, og likte veldig godt "Ved elven" og "Det siste barnet". Det er en liten stund siden han ga ut bok sist, så jeg var nysgjerrig på denne. Har nok en forkjærlighet for britisk og amerikansk krim, men har også lest mye norsk/nordisk opp igjennom årene. :)

   Slett
  3. Har hørt en del bra om Hart, så det skal bli spennende å se om jeg også liker det.:)

   Slett
 4. Virker unektelig spennende :))

  SvarSlett
 5. Jeg har hatt noen timer på rygg i svigermors sofa i dag og er kommet halvveis. Skikkelig spennende er det og hjernen min har begynt å konstruere unnskyldninger for å lese i stedet for å trimme i morgen også :) Gøy å se at du leser Eneste, er spent på å høre hva du synes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, kjenner til det der... Håper du greier begge deler, både tur og bok. :) Vet ikke hva jeg skal lese etter ei slik bok, har tatt frem Tysteren. Far og S som jeg tok frem i går frister ikke akkurat nå..
   Eneste har jeg bare så vidt startet med, fordi den er lånt på EBokBib, og må leses på mobilen, noe jeg ikke orker unntatt når jeg sitter på bussen og er våken nok.

   Slett
 6. Jeg leser i den nå, og begynte på den i forrige helg. Om jeg er like begeistret som dere andre, det er ikke godt å si, men avslører ingenting ennå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spent på hva du synes når den er ferdiglest:)

   Slett
  2. Vet ikke om jeg er like begeistret som dere andre, men håper jeg ikke blir utestengt om jeg ikke blir det. Vi får se etter at den er lest ferdig. Har en litt over tre hundre sider igjen i skrivende stund. A long way to go:)

   Slett
  3. Alle kan vel ikke være like begeistret for en bok, så du blir absolutt ikke utestengt selv om du ikke liker den så godt som meg, feks.:) 200 sider inn? Den tar seg opp....

   Slett
  4. Jepp, har kommet til side 237 så får vi se hvor langt jeg kommer i natt. Ja, du har rett i det, og har ofte ikke vært enige med så mange. Det skjer en sjeldent gang:) Men har ikke vært redd for å si sannheten heller. Bare litt kjipt å stå alene om en mening noen ganger, haha, men man blir vant til det også:)

   Slett