lørdag 26. november 2016

CUBA 6: Sancti Spiritus- Cayo Levisa

I dag våknet vi til nyheten om at Fidel Castro er død, 90 år gammel. Han har vært syk en stund, og overlot ledelsen til sin bror Raol for noen år siden. Dagen i dag har vært preget av Fidels død i sosiale medier og nyheter i aviser og TV verden over. Jeg ble inspirert til avslutte min bloggserie fra Cubareisen i mars i år, ved å hedre Fidel Castros minne og ønske Cuba lykke til i inn i en ny epoke. Selv om Fidel var en omstridt mann, så vil han for alltid stå som en av de viktigste politiske lederne i verden i nyere tid, for ikke å snakke om i Latin-Amerika. Han og de andre i Cubas regjering gjennomførte store reformer for bedre helse og utdanning for folket på Cuba.
Nå skal jeg ta dere med på en bildereise til den siste del av turen vår, til Sancti Spiritus, området rundt  med sukkerplantasjer og den nydelige lille øya Cayo Levisa.


Stopp ved et utsiktspunkt over vakker natur, og store sukkerplantasjer nedenfor.
Her på besøk i en gammel sukkerplantasje, hvor det demonstreres hvordan man presset sukker ut av plantene. Hardt kroppsarbeid må vite.. Den som ville, fikk smake etterpå.I området var det masse selgere av diverse håndverk, spesielt duker og håndssøm.I den lille landsbyen fikk vi også se hvordan rasjoneringen foregikk. Her står folk i kø for å få vann og juice.Inne i butikken, hvor det føres nøye regnskap for hva som handles.En gammel stilig bil. En av mange.Her har vi dratt videre til et annet handlesenter. Det gikk litt i ett og dessverre husker jeg ikke alle stoppene og stedene nå. Men her er mye deilig frukt og grønnsaker. Cubas Bondens Marked.

Byen Sancti Spiritus er litt annerledes enn andre byer vi var i. Her var det ro og fred og ikke så mye turister. Jeg gikk rundt i bakgater og så hvordan cubarne levde livet. Det satt folk her og der, og barn lekte. Her ved elva, en rolig oase. Lonely Planet anbefaler også et besøk i denne vakre byen.Pikene på broen.Under broen.Fin grafitti ved broen.

Busstasjonen

I sentrum er gatene som nyvaskete golvHer spiste vi også vi også en lekker middag med lokal musikk før vi reiste videre.

mer om Sancti Spiritus her


CAYO LEVISA
Litt tidligere på rundreisen var vi på en dagstur til den nydelige øya Cayo Levisa. Cayo Levisa har en av mange vakre strender på Cuba.  Øya ligger ikke så langt fra Vinales og Pinar del Rio. Bildene er tatt med mobilen. Vi måtte ta båt ut dit og der var det kø. På selve øya var det mest bare natur og strand, muligheter for snorkling og dykking og et senter med en restaurant og dansekurs.
På båten med gjengen og en del til.På bøjan blå, nydelige Karibien.
Er det ikke herlig da?Hasta Siempre! Cuba libre!

Måtte bare ta med bildet av sang kvelden vi hadde hos godeste Alberto Vitamina også (t.h) , der han sang  sanger til Il commandante og Che Guevara!

Her er de andre innleggene fra Cuba:
Cuba 3 - Vinales


PS: Trykk på bildene for å se dem i større størrelse. 

2 kommentarer:

 1. Flott, Anita. Du dokumenterer en fantastisk reise. Fint at vi opplevde Cuba mens Castro levde. Jeg kommer etter med mine to siste bloggposter om Cuba snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i lige så Randi! :)
   Jeg synes også det. Hvordan vil Cuba bli etter Castro, med Trump som USAs president, mon tro? Vil han følge opp Obamas vei mot oppløsning av blokade og et mer vennlig forhold? Mye usikkerhet her, vi får håpe det beste for Cuba. Hva Trump mener er frihet trenger ikke bli frihet for dem.. Han har jo tidligere erklært Cuba som en av sine hovedfiender..

   Slett