mandag 30. juni 2014

Oppsummering juni -14

Ja. Sommer. Sommermåned. Den første er straks over. I halve juni gikk jeg med longs. I dag har temperaturen steget til noe som begynner å ligne sommer, ca tyve grader. Jeg håper juli får mye av det. T-skjortevær istedet for longsvær. Skjønt hvem vet.. Nå skal det oppsummeres lesing for juni. Juni har vært en ganske brukbar lesemåned, på tross av at det har vært utrolig travelt jobbmessig, og mange avslutninger på kveldstid. Men den fritiden jeg da har hatt, har bestått av mye lesing. Så mye annet har jeg vel ikke orket å gjøre. Jo, - forresten, jeg har gått gjennom flytteeskene mine med bøker, og mesteparten har fått plass i bokhyllene. Men jeg har fortsatt ikke nok plass, så jeg må skaffe enda flere hyller, og gi bort flere bøker. Sukk…


Here we go:

  Genre:
  Dikt(1)
  Noveller/fortellinger (1)
  Thriller/spenning (2)
  Grøss/horror (1)
  Andre romaner (4- derav tre såkalt feelgood)
  Biografisk roman (1)
  Lesesirkel (2)

  *Jeg er veldig fornøyd med å ha lest 5 fra-hylla, som  er et av mine lesemål. 
  *1 1001-bok  er også bra, særlg fordi jeg ikke har rukket å lese Jane Austens Mansfield Park, som  erjuniboka i Lines lesesirkel.

  JUNIS HØYDARE:
  Uten tvil: Herr Fikrys litterære liv- ga meg det jeg trengte når jeg trengte det. morsomt, rørende, slukebok.

  Yahya Hassans dikt var også veldig bra!

  samt
  Ferdinand von Schiwachs historier Forbrytelser! Meget bra!

  JUNIS NEDTUR:
  *Tessa Loos Tvillingene, som jeg avbrøt.

  -- ellers var Evighetens Roma og Leserne i Broken Wheel anbefaler, heller ingen høydare...


  Nå leser jeg:
  *Odins barn (samlesing til Bokbloggerprisen)
  *Det som ventet med av Parinoush Saniee (kombi lydbok-bok)

  ***Halve året har gått, og ved opptelling har jeg lest 64 bøker! Godt i rute, med andre ord.


  Den jeg avbrøt og den jeg startet på i dag.


  Min sommerleseplan har jeg skrevet om før, og den er HER.

  Ønsker dere alle en riktig god juli!

  23 kommentarer:

  1. 11 bøker er jo formidabelt med en så travel hverdag som du har. Godt å se at du kan avbryte også :) Jeg har ikke avbrutt, men "utsatt å lese slutten" på to bøker denne måneden - det sitter langt inne å avbryte. Lykke til med julilesingen :)

   SvarSlett
   Svar
   1. Takk for det Tine. Ja, jeg er veldig fornøyd med å ha avbrutt en bok. Det sitter langt inne. Men jeg som mål å avbryte mer av det jeg ikke liker noe mer enn passe, etter 50-100 sider..

    Slett
   2. Ja, psst, og har så har jeg satt noen påstarta bøker på vent-- det er lydbøker som ikke klaffer, som A.J. Kazinsky og Ambjørnsens Sune-bok, men jeg har dem i papir, så da skal jeg LESE dem ferdig en dag..

    Slett
  2. Jeg skjønner ikke hvordan dere rekker alt, jeg??!!!
   Gleder meg til Herr Fikrys litterære liv og Bokhandlerens beretning- de kommer jeg til å finne fram en dag det regner, slik at jeg kan synke ned i sofaen og med god samvittighet bli der i timesvis ;o)
   (Statistikken sier at regn her i Østerdalen, kommer samtidig med finvær i Trondheim, så kanskje vi får ønskene våre oppfyllt begge to ;o)
   Nyt sommeren, om den blir slik eller sånn!

   SvarSlett
   Svar
   1. Rekker? Prioritering, Ingen(minimalt) Tv og fotball her i gården. Været har vært innevær, ikke noe hagearbeidet mao..og så kunne jeg ha rgjort mye anent, emn vært så sliten denne måned at det jeg har orket er å lese.. og blogge.. Håper finværet kommer her og at du får lest Fikrys uforstyrret::) Takk i lige så.:)

    Slett
   2. Jeg skjønner det fremdeles ikke! Jeg ser absolutt null på tv, men elleve bøker ... da må jeg flytte fra mann og barn ... for å rekke mine 2-5 bøker, er det husarbeid og soving som må vike :-P

    Slett
   3. Jeg hører en del lydbok i bilen når jeg kjører til/fra jobb, og reiser ifb jobb. Jeg har ingen mann. Barna er voksne , så da velger jeg jo hvordan jeg bruker fritiden min ..

    Slett
  3. Jeg har ikke lest noen av bøkene du har lest denne måneden, men det ser nå ut som du har hatt en riktig fin lesemåned :) Håper juli blir minst like bra :)

   SvarSlett
   Svar
   1. Ja, det har vært noen fine bøker denne måned.:) Takk:)

    Slett
  4. Håper juli gir deg mulighet til å lese ute! :) - og at du koser deg med Odinsbarn!

   11 bøker på en måned er imponerende!

   SvarSlett
   Svar
   1. Takk for det. :) Odins barn går sin gang. Leste ca 100 sider i går, og skal ta en økt i kveld også::)

    Slett
  5. Wow! 11 bøker er kjempebra! Gratulerer! Jeg har ikke lest noen av dem (enda). Er litt misunnelig på at du leser Odinsbarn nå. Jeg har skikkelig lyst til å lese den, men har ikke kommet så langt enda. Håper juli blir en like bra lesemåned for deg :)

   SvarSlett
   Svar
   1. Takk for det.:) God lesejuli til deg også Amanda.:)

    Slett
  6. Tvillingene er en av fjorårets favoritter hos meg. Så jeg ble veldig nysgjerrig på hvorfor du avbrøt den.

   SvarSlett
   Svar
   1. Jeg likte ikke skrivemåten. Det ble for omstendelig språk , lite flyt..

    Slett
  7. Hehe, jeg har også noen avbrutte bøker. Veldig utypisk meg. Ser du har lest noen bøker jeg godt kunne tenkt meg å lese. Nå står De usynlige for tur her. Odins barn kjenner jeg ikke frister i det hele tatt, så den er den eneste ift bokbloggerprisen jeg evt ikke leser ... og det er ikke bra! Fy meg! Urd må jeg også få lest i juli.

   SvarSlett
   Svar
   1. Urd må du lese ja:) odinsbarn fenger ikke meg helt heller, har lest 130 s og tenker rett som det er på andre ting. Er nok ferdig med fantasygenren tenker jeg.. Leste noe av det i tyveårsalderen. , Tolkien , c.s.lewis, ursula le guin... Men det er tredve år siden ..,

    Slett
  8. Er det første boka med Sune du sliter med - eller toern?
   Siden du allerede har brutt tvangsleserens hellige tabu - avbrytelsen - denne måneden forslår jeg at du dumper Odinsbarn og plukker opp Eirabu. Ev. går over til lydboka. Jeg maktet få sider med Hirka får jeg skiftet medium. Men, jeg advarer deg, den er ikke spesielt godt lest.

   (Applaus for flittig bib.bruk og prioritering av hyllebøker.
   Jeg burde ikke bry meg og synder stadig selv, men blir så LEI av å se de samme lesereksemplarene dukke opp hvor jeg enn snur meg. Soo yay til variasjonen!)

   SvarSlett
   Svar
   1. Jeg sliter egentlig ikke med boka om Sune, men med lydboka, så den har jeg levert tilbake til biblioteket, og tar fatt på hylleboka mi i stedet. Noen bøker funker ikke i lydbok for meg.. Det var Natten drømmer om dagen, ja.. Siden nr to, Ut av llden , nå ligger og venter på meg på bibb, får jeg hive meg over Natten.. sprenstreks. Jeg har lest 200 sider av odinsbarn og den e r nok ikke noe for meg. Jeg kan ikke lese 400 sider til når jeg har så mye annet som venter.. så ja, her får jeg bare avbryte, samlesing or not.. Lydbok på 600 sider? Lånte ebobbib på den også, for å lese i korte snutter i pauser på mobilen, men lydbok-Not. Eirabu tar jeg ikke i sommer, men kanske utpå høsten en gang..
    Jepp, men noen leseeks har jeg på lur og føler at de bør leses i løpet av sommeren, ikke så mange , men dog..
    :)

    Slett
  9. Det hørtes ut som en virkelig god lesemåned :-)
   Yahya Hassans dikt har jeg bestilt fra biblioteket fordi du ble så begeistret for dem og Herr Herr Fikry skal bli med til Spania. Jeg kjenner igjen problemet med å få nok bokhyller, samtidig som det er godt å flytte iblant for å se hva man har der :-) Det er ikke så lenge siden vi flyttet hit vi bor nå og da rensket jeg alvorlig i hyllene mine. Ikke det, bøkene ligger fremdeles oppå hverandre så mannen min lurer på hvor de bøkene stod som jeg ga vekk :-)

   SvarSlett
   Svar
   1. Ja, da, ikke så værst::) Så artig å høre at har bestillt Hassan og tar med Herr Fikry på ferie.:) Kjenner igjen det med at bøker ligger oppå hverandre.. merkelig du;) He?

    Slett
  10. Du har også lest mye, og det virker som om mange har lest mye mer enn meg i juni. Jeg som er hjemme hele dagen bør jo kunne lese mer enn det jeg har gjort. Jeg må ta meg sammen:)

   Ser du leser Odinsbarn, er spent på hva du syns om den. Leste den i fjor og likte den godt. Og jeg er også ivrig etter å høre hva du syns om Natten drømmer om dagen av Ambjørnsen. Jeg likte den mer enn forventet og hadde stor sans for hovedpersonen. Håper du liker boka:)

   SvarSlett
   Svar
   1. Ja, det ble en bra måned.:) Ang Odinsbarn, så engasjerte den meg ikke, så jeg avbrøt etetr 200 sider, som jeg har skrevet om i mitt nyeste innlegg. Natten drømmer om dagen , derimot, liker jeg kjempegodt. Har ca 100 sider igjen nå.. Ambjørnsen skriver godt og karakterene og mljøskildringene er så gode..:)

    Slett