tirsdag 10. juni 2014

Boken på vent (80) : Sienas datter

Jeg har nettopp fått Marina Fioratos nyeste roman i hus, Sienas datter. Har lest tre av henen sbøker, og jeg liker hvordan hun skrur sammen sine røvete historiske romaner.


Her er forlagets omtale:
Til nittenårsdagen får Pia de' Tolomei, den vakreste kvinnen i Siena, et halskjede og en ektemann …
Året er 1723, på selveste dagen for Palio-rittet, årets høydepunkt i Siena. Ti ryttere kniver om seieren i det tradisjonsrike og halsbrekkende hesteløpet. Hele byen er til stede, men for to av kvinnene som ser på, er det mer enn et ærerikt trofé som står på spill. Pia de' Tolomei ser rittet som siste sjanse til å unnslippe et voldelig ekteskap. Og for Violante de' Medici kan løpet bety begynnelsen på slutten: Dersom byens renkemakere får det som de vil, har hun bare én måned igjen som regent i Siena, der hun i ti år har ført en isolert tilværelse bak palassets murer.
Trompetfanfaren toner ut over tilskuerne. En ukjent rytter rir inn på plassen. Hans innvirkning på løpet kommer ikke bare til å snu opp ned på livet til både Pia og Violante, men til å stake ut en helt ny kurs for det mektige Medici-dynastiet.

Les mer HER


Jeg var på en liten dagstur i Siena i høst, så dette skal bli moro å lese.:)

Beathe har på bloggen sin denne tirsdag en liste over sine 100 bøker hun har hatt på vent og hva hun har rukket å lese. En slik liste skal jeg også lage litt senere. Det kan være gøy å sjekke hva man har lest av ventebøkene man legger ut.   Nå er det imidlertid for sent på kveld, og en arbeidsdag etter pinsehelga venter.  Men ønsker du å se Beathes liste, eller andres bøker på vent, så ta gjerne en titt inn i Beathes bokhylle.:)  Hun har også en flott giveaway på bloggen sin. Ha en fin tirsdag!

28 kommentarer:

 1. Denne leste jeg i forfjor men ser jeg har ikke skrevet om den ennå,men jeg tror jeg har lyst til å lese den på nytt igjen om litt...Det skal bli kjekt å se listen din om du legger den ut en gang.. Ønsker deg en strålende tirsdag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var den så bra ? Oj.. Ja, listen den kan jo bli spennende vet du.:) Takk i lige så.:)

   Slett
  2. Jeg syntes å huske at jeg likte boken men siden jeg har lyst til å skrive om alle bøkene jeg har lest som hun har skrevet så tenkte jeg å skumlese den en gang til..

   Slett
  3. Ok, skjønner.::) Jeg prøver også å skrive om alle bøker jeg leser, men rekker det ikke hundre prosent.

   Slett
 2. Har ikke hørt om denne før, så takk for et nytt bekjentskap :)

  SvarSlett
 3. Det hadde vært veldig gøy å se listen din! Jeg burde laget min egen, men er redd den er for lang. Denne har jeg ikke hørt om før, men den ser spennende ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skal nok se at listen blir laget etter hvert. Jeg har deltatt i Boken på vent 80 ganger, så det blir da litt av en liste.;)

   Slett
 4. Jeg har, (tror jeg) 4 av Marina Fioratos bøker her hjemme, men jeg må dessverre si at jeg bare har lest den første. Det er ikke fordi jeg syntes den var dårlig, men bare fordi jeg har så mange andre bøker som har kommet foran i køen :-)
  Jeg laget en sånn liste til meg selv og syntes det var meget dårlig av meg den lille mengden jeg har lest :-) Ønsker deg en fin dag, Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj da, fire Fioratos..hm, ja da har du mange bøker på vent når de må vente.;) Fin dag til deg også.:)

   Slett
 5. Liker denne forfatteren jeg også, leste Botticellis hemmeligheter ifjor og den likte jeg veldig godt:) Kjøpte denne boken på Mammutsalget og har store planer om å lese den etterhvert. Liker at historiene er fra ulike steder i Italia også er det jo litt artig å lære litt nytt mens man leser de også. Må jo være ekstra stad å lese den når man har vært på plassen før. Kos deg med boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kombinasjonen historie , underholdning, favorittsteder og gjenkjennelse som er så fin.:) Takk, du og Isabella.:)

   Slett
 6. Italia! Ja, denne må jeg lese. Trenger litt romantisk eventyr nå, etter krim-, thriller- og seriøse bøker en periode. Må ut og nyte finværet igjen. Kald nordavind, men har en herlig, stor terrasse i le for vinden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Dette er som lørdagsgodt.:)

   Slett
 7. Denne boken har jeg ikke hørt om før, tusen takk for tipset :)

  SvarSlett
 8. Titter så vidt innom etter en hektisk dag med barnebursdag. Takk for boktipset!

  SvarSlett
 9. For et nydelig cover! Boken høres veldig spennende ut :-) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du synes det? Ja de kjolene er vakre med det italienske miljøet bakom- Takk i lige så.:)

   Slett
 10. Marina Fiorato har jeg ikke lest noe av, men liker coveret og beskrivelsen av historien så denne skal jeg notere meg - takk for tips! Hehe, "røvete historiske romaner", ja det er ikke å forakte innimellom :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Ja, det er god underholdning.:)

   Slett
 11. Kanskje ikke min type litteratur? Men kos deg med boka når du skal kose deg med den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du liker Tom Egeland og Dan Brown, kan dette være noe du liker..:) Takk.

   Slett
 12. *når du skal lese den, mente jeg å skrive, haha, enkelte ganger skriver jeg for fort og da blir det bare feil ...

  SvarSlett
 13. Sv: Ja Mehlum har kommet med splitter ny Foyn bok, den bør absolutt leses :))

  SvarSlett