mandag 2. juni 2014

Oppsummering Mai - 14.

Mai har gått fort, som mai ofte gjør. Jeg har vært en uke på Kreta, ellers har jeg jobbet veldig mye denne måneden, og lest sånn passe. 11 bøker totalt har jeg lest, og det er ganske bra tross alt. Noen bøker tynne, noen bøker hadde flere sider. Jeg har også skrevet noen reiseblogginnlegg fra Kreta. Oppsummering som følger:

SUM: 11 bøker lest

Av disse er det 1 krim, 1 spenning, 3 norske 2014-bøker, 1 1001-bok, 3 frahylla, 5 leseeksemplarer, 2 kjøpte bøker, to lånt på biblioteket

Geografisk har handlingen i tre av bøkene vært i Italia, 4 i Hellas/Kreta, 3 i England,  1 Tyskland og Frankrike, en innom Kypros, 1 Israel, 3 (4) Norge

Jeg har skrevet tre reiseinnlegg fra Kreta. Et av dem er en kombinasjon av bokomtale og reise (Spinalonga og Øya).


Jeg har fått en del bøker av forlag i mai, og kjøpt et par. Og jeg var også så heldig at jeg vant fire sommerbøker i Bazras Facebook-konkurranse.

Planer juni:
Juni er den store lesesirkelmåneden hvor det skal tvangsleses over en lav sko.

* Samlesing av Odins barn av Siri Pettersen ifb Bokbloggerprisen.
* Mainsfield park av Jane Austen i Lines lesesirkel
* Moshonistas biografilesesirkel , crossovers- frist 15 juni
* Tvillingene av Teresa Loo, Trondheims lesesirkel
……Og kanskje Hyllesirkelen til Bjørg, får se hva jeg rekker der..

Og så har jeg så mange fine bøker på vent som jeg gleder meg sånn til å lese.


I overgangen til juni holder jeg på å lese:

* Stål av Silvia Avallone
* Frankenstein av Mary Shelley (lydbok)
* Det kunstige paradis av Chrales Baudelaire (langlesing)


14 kommentarer:

 1. Elleve bøker er bra det synes nå jeg. Planer fremover har du også. Jeg har bare løse planer; blir litt reising med jobben denne måneden. Så jeg får se hva jeg får til. Eneste boka jeg har lest av de du har lest, er Øya av Hislop. En stund siden, men jeg husker den godt. Lykke til med lesingen og planen for juni.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tone. Nå skal det gjentas at fem av disse bøkene var ganske tynne, sånn +/-100 sider. Og med tanke på at maneg bøker har mer sidetall enn de fem tilsammen, så er det jo ikke all verden..nuvel..

   Slett
 2. Jeg syntes at elleve bøker er veldig bra når du har hatt mye annet på tapetet også! Jeg har kun lest En aften på Kreta av "dine", denne måneden har jeg satt opp en plan som jeg skal følge når det gjelder lesingen men ikke låst meg så mye til bestemte bøker, jeg er spent på hvordan det slår ut... Liker så godt disse oppsummeringene dine, du er så flink til å få med deg hva de ulike bøkene er for noe,det er ikke jeg så flink til. Ha en fin lesemåned i juni også, så satser vi på at det blir mange anledninger til å sitte ute i solen og nyte bøkene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, se svar til Tone over her.. Tynne bøker jevner ut, vet du..;) jeg orker egentig ikke ha for stram plan når det gjedler lesing, da det funker bedre med mest lyst, og litt press. Men det var dette med alle de samlesingene og lesesirklene da.. Takk skal du ha og kos deg du og i juni (håper på mye sol) :)

   Slett
 3. Det er utrolig hva du får tid til i din travle hverdag. Jeg koste meg veldig med reiseskildringene dine, og vi har lest fem av de samme bøkene. Skal kose meg med Står på hjemturen i dag, er godt igang og liker den veldig godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Prioritering Tine.. Når jeg ikke orker å gjøre så mye annet, så leser jeg…:)
   Stål var sterk.:)

   Slett
 4. Så godt å se at tvangslesing sprer om seg -)
  (det er jo tross alt helt normalt, innafor og brude umiddelbart inn i ordboka)

  Inspirasjonen fra kontinentet sprer seg helt til østen - og selv om jeg tok, en ikke helt ubrytbar, ed, ifjor, om å slutte å lese bøker som hadde yrke, eller yrke i kombinasjon med by/land i tittelen, blir jeg litt fristet av Venezia.

  Hvilken crossoverbok landet du på?
  Har du åpnet Innsirkling 2?
  & er du nå sikker på at du vil starte på Odinsbarn før Eirabu?

  (Applaus til 11 bøker!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Venezia gjorde noe med meg.. og på Kreta , Chania, ble jeg helt betatt igjen av den venetianske havna.. så det er nok noe med meg og Venezia.
   Italia har alltid vært mitt andre hjemland, så nå går jeg for en litt chiclitaktig sak om Roma, mens jeg bretter armene og forbereder medg til den harde tvangslesingens måned.
   Jeg sitter her med tre stk crossovers to make a choice: Blond om Marilyn Monroe, på nesten 900 sider små skrift i pocket, 400 sider Hildegard om benediktinernonnen Hildegard von Bingen. Begge har jeg hatt lyst til å lese llenge.. Men så kjøpte jeg en fin roman om Renessansemalerinnen Artemisia i Firenze i høst og den skulle jeg gjerne ha lest.. men det ca 320 s på engelsk, så det spørs om det mest bevemmelige for meg denne måned er å lese Hildegard, siden det er så mange andre tykekr lesesirkle-og samlesingsbøker som også skal tvangsleses.. Som feks Odins barn, og den er jo tykk- hele 615 sider. *blir helt svett*
   Det er på grunna av bokbloggerpris samlesingen nå i juni at jeg leser den før Tofte sin.. Innsirkling får vente til juli. Da skal det meste sirkles inn ser du, (haha, så morsom:;))
   11 bøker-- ja, fem er tynne, og jeg må snike inn noen tynne i juni også mellom de tykke..og de lange.

   Slett
  2. Blonde i pocket har jeg også, den er massiv, og det er en av grunnene til at jeg valgte den bort. Var jeg det ville jeg også gått for Hildegard. Har hørt mye godt fra Haruhi om Hildegard - som er alt jeg vet.
   Som minner meg på at at jeg må minne alle andre på at 15.juni nærmer seg. Imorgen - (imorgen, men ikke idag)
   , var det ikke noe med å ligge på ryggen å glo?

   Slett
  3. Ja, jeg regner med at det blir Hildegard. Den har jeg siklet etter å lese lenge egentlig.. Jeg synes hun er/var en spennende dame. Urtekyndig osv.. Det ha rogså kommet en bok nummer to om henne. Ja, og du, så skal jeg på Jentebølgen (og gå). Jeg er tvangspåmeldt.. med jobben. Tvang her og tvang der.. det skal bli godt når juni er over du (selv om det da går mot mørkere tider ;) Da kan vi ligge på rygg og glo mot skyene da..:)

   Slett
 5. Jeg synes også elleve bøker er bra med tanke på en travel måned! Ha en fin lese-juni :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Birthe, men se, over her, av de ni - fem tynne bøker da.. Takk i lige så.:)

   Slett
  2. Ja, når bøkene er tynne blir det fort høyere antall :)

   Slett