tirsdag 24. juni 2014

Boken på vent (82) : Sommerens lesesirkelbøker

Lesesirkelen har også tatt sommerferie. Vi har valgt en bunke bøker vi skal lese i sommer. Alle hadde med seg et par bøker og så valgte vi en av hvert medlem sine forslag. Det ble syv bøker. Jeg var så heldig at jeg har lyst til å lese alle, selv om vi ikke har som mål at vi alle skal lese alt, men lese det vi lyster og greier. Her er alt fra chicklit til klassikere fra 1001-lista.Mysteriet i Mercy Close av Marian Keyes.

Dette er chicklit. Jeg er ingen tilhenger av chicklit, jeg leser omtrent ikke sånne bøker med snirklete skrift på omslaget, friske lette tegninger og snertne romantiske eller mystiske titler   og sånt.. Jeg leste riktignok Bridget Jones i hine dager, men det er vel det..
Et medlem i lesesirkelen som har master i engelsk litteratur mener at Marian Keyes er god på chikclit , ja faktisk  en mester i denne genren, og skriver godt, så ja, jeg skal gi det en sjanse og prøve. Som hun sa :-  Du finner ut av det når du har lest 50 sider om dette er noe for deg. Ok, så får jeg det da. Kanskje jeg blir oppslukt.;)?


De andre bøkene vi har å velge mellom før vi møtes igjen den 19 august er:

Ferdinand von Schirach - Forbrytelser
Kjell Askildsen - Thomas F's siste nedtegnelser til allmennheten (bare langnovellen ved samme navn)
Nicos
Kazantzakis - Fortell Zorbas, fortell
Kafka - Brevet til faren
Sarah Lark - Den lange hvite skyens land
Charles Bukowski - Faktotum


Jeg har hentet alle disse bøkene på biblioteket, med unntak av Kafkas Brevet til faren og Zorbas fortell, fortell som jeg fortsatt står på vent til.

I tillegg så skrev jeg et blogginnlegg forleden med de bøker jeg har bunkret opp som venter på å bli lest i løpet av sommeren. Det vil si; alle rekker jeg nok ikke, men blant disse skal det prioriteres. Her er innlegget
Det har riktignok allerede meldt seg et par bøker til som vil være med i køen, og den ene startet jeg på i går: Bokhandlerens beretning av Charlie Lovett. Lovende så langt..

Den andre er Jamie Fords Sanger fra Willow Frost som jeg kjøpte da han var i Trondheim i vår..

Det blir nok en innholdsrik lesesommer. (og enda har jeg ikke nevnt Jane Austens Mansfield park, som  er månedens i Lines lesesirkel.. Jeg trodde jeg ikke fikk tak i boka, men den dukket faktisk opp på biblioteket forleden. Jeg må vel også gi den en sjanse)

Vil du se hva Beathe og andre bloggere har i ventehylla si,  ta en titt inn til Beathe som tar sommerferie noen uker nå fra denne spalten.

 Ha en fin tirsdag og ha en riktig god lesesommer! :) Husk kampen mellom Italia og et annet land i dag kl.18.00- ;)17 kommentarer:

 1. Variert og spennende leseliste - men det kommer nok til å snike seg inn andre bøker underveis vel. Jeg er spent på Bokhandlerens beretning
  Kos deg med fotball og lesing :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det..:) Men nå spøker det for Italia.-------

   Slett
 2. Jeg leser gjerne en chick-lit bok, og om sommeren synes jeg det passer spesielt godt. Kos deg med sommerlesingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.:) Ja, de sa det damene at dette var kjekk litteratur på stranda og på flyplasser.:)

   Slett
 3. Høres ut som du skal kose deg masse med de fine bøkene!:) Willow Frost fant jeg liggende her om dagen, og jeg ble litt overrasket over at jeg hadde den, hadde helt glemt den:) Skal leses etterhvert. Herlig at du tar turen utenfor comfortsonen din, Anita. Håper boken faller i smak. Jeg liker ihvertfall forfatteren og boken hennes Vannmelonen:) Kos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel ikke akkurat å gå utenfor comfortsonen min å lese chicklit- jeg har da gjort det før ( og lest mye annet lett som serieromaner , og legeromaner på 70-tllet da jeg var tenåring) og funnet ut at det ikke er det jeg helst ønsker å lese-- men jeg får gjøre et offer her da.. ;) Så det spørs om jeg liker den, og det kan jo hende at jeg synes det er ok underholdning.. Willow Frost er jeg i alle fall spent på.:) Takk , du også.:)

   Slett
 4. Ser ut som du heier på fotball på samme måte som meg, heia de landene jeg elsker å reise til!!! Flotte bøker du har til sommeren, en hel liten haug på vent ble det jo også denne gangen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! Det er jo det som er artig..;) Men Uruguy unnes å gå videre.. det er jo nabolandet til Argentina, og jeg kunne tenkt meg å dra dit en tur også, Det er ganske artig at de latinamerikanske landa som Uruguay og Costa Rica gjør et så bra! :) Italia burde spilt i en annen gruppe… *uhubuuuuhhhsnufs* Ja, ang bøker- så er det jo litt å ta av.;)

   Slett
 5. Jeg har ikke lest Marian Keyes, men hun står på listen min. Det er fordi jeg har hørt omtrent det samme som deg, og jeg vil gjerne lese en bok for å se hva jeg synes selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da blir det spennende å se hva vi mener.;)

   Slett
 6. Har noen av denne forfatterens bøker i bokhyllen. Chicklit er nok ikke favoritten, men jeg koser meg når jeg leser det :D
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen ganger er det sikkert bra underholdning og virkelighetsflukt.. :=)

   Slett
 7. Den eneste jeg har lest er Den lange, hvite skyens land og gleder meg til å få vite hva du syns om den i løpet av sommeren:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mine forventinger dalte litt etter din omtale, så jeg er også spent.:)

   Slett
 8. Jeg leste mye Chick-lit før men det har blitt litt mindre av det de siste årene for det er så mye annet jeg også vil lese. Enkelte ganger må jeg lese opptil 100 sider av en bok før jeg kommer skikkelig inn i den og det kan (ofte) ende opp med å bli favorittboken. Fin og variert liste du hadde, Anita :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen ganger trenger også jeg 100 sider for å komme inn i en bok men er det ikke enklrer å fnne de fortere ut med en chiklitbok? De gir vel ikke i utgangspunktet så mye motstand, vil jeg tro…
   Takker….. må ha variasjon jeg, noe tyngre, noe lett..:)

   Slett
  2. Det har du helt rett i, og motstand er det ikke mye av i en chick lit roman

   Slett