søndag 1. juni 2014

En smakebit på søndag (78) : Stål

I dag skal dere få en liten smakebit fra boka jeg leser nå , som heter Stål, og er fra Italia, skrevet av italienske Silvia Avallone. Boka har nylig kommet i pocket, og jeg fikk den nettopp fra forlaget.  Jeg liker boka så langt, og har kommet til side 78. Det er sol ute i dag, men ganske kjølig likevel, men det går fint å sitte i le på terassen. I går var det kjempekaldt i Trondheim, ca 8-9 grader og surt, så jeg vurderte å ta på meg ørevarmere, vanter og longs da jeg dro til byen en tur. Jeg gjorde det ikke, og frøs, på tross av min sommerboblejakke. Nuvel, varmen kommer nok sigende etterhvert får vi håpe, nå da vi går inn i juni.Forlaget skriver dette om boka:

Silvia Avallone var 25 år da hun debuterte med "Stål", en roman fra et Italia på vrangen. Hun er et lysende talent som har klart å skildre et stykke Europa der ungdommen møter stadig større utfordringer.

Byen Piombino i Toscana er så forskjellig fra postkortene som over hodet mulig. Her er ingen olivenlunder, vinmarker eller fargerike restauranter, men et stålverk som har slukt byens menn i uminnelige tider. I trappeoppgangene til de forfalne høyblokkene langs via Stalingrado deales det heroin og andre stoffer.
Her vokser Anna og Francesca opp. De er tretten, snart fjorten og lyser opp stranda med sin blendende skjønnhet. "Stål" er den fantastiske historien om deres drømmer og lengsler, om deres kjærlighet og vennskap som skal vare evig, og om et samfunn der kompasset har gått i stykker.
Mer HER

Min smakebit:

"Han var helt forgapt i henne. Så forelsket skulle han aldri bli igjen. Før han ga det til kjenne for hele verden og ble en dust i alles øyne, sto han i Lucchinis forlatte lagerbygning og holdt Francescas ansikt i hendene sine, og var nærmest gråteferdig." ( s 73)


Ønsker du å lese flere smakebiter ta en titt inn i Maris blogg Flukten fra virkeligheten da vel. Ha en fin søndag.:)

28 kommentarer:

 1. Denna har jag oläst i hyllan. Jag tror den är bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg også. Den er bra så langt.:)

   Slett
 2. Den här gillade jag väldigt mycket. Ha en fin söndag! :)

  SvarSlett
 3. Det var sol her også i går men det blåste fælt, min datter lå og solte seg i bikinien mens jeg satt med strikkejakke og pledd på meg! I dag var det overskyet lenge men nå er solen kommet på altanen og det er straks dags at gå ut og lese litt og nyte finværet. Jeg må se å få kjøpt meg denne boken jeg for den frister mer og mer, sånn er det med den saken! Ha en fin ettermiddag,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boka er veldig bra Beathe.:) Tøff, sår, smertefull , fin oppvekstroman.. Fikk et par timer ute på terassen her i dag..godt det, og jeg håper det blir varmerer dag for dag. Takk og i lige så.:)

   Slett
 4. Denna har jag läst, jag gillade den!

  SvarSlett
 5. Den här har jag oläst i min bokhylla :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en god bok, la den ikke stå ulest lenge.;)

   Slett
 6. Takk for smakebiten. Denne leste jeg om for ikke så lenge siden og noterte meg. Jeg har bare kost meg i finværet på stranda i dag og ikke fått laget noe innlegg

  SvarSlett
  Svar
  1. Boka er god, anbefales. Så herlig å kunne være på stranda-- de dagene må man ta vare på..)

   Slett
 7. Låter inte som något för mig, men tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 8. Det var heldigvis varmt nok her til å legge seg på terrassen i bikini. Det er livgivende solstråler! :-) Ønsker deg en fin søndagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å sole skrotten litt. Selv ble jeg ganske solbrent torsdag, så jeg solte bare beina i dag.:) Takk i lige så.

   Slett
 9. Den boken har jag hört talas om - positivt :). Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten, den här har jag ju läst.

  SvarSlett
 11. Den här boken har jag oläst i bokhyllan. :)

  SvarSlett
 12. Denne boken har jeg hørt om tidligere og ble nysgjerrig på den - takk for smakebiten! Ha en fin uke :)

  SvarSlett