fredag 6. juni 2014

BARCELONA

Sist høst reiste jeg rundt i fire måneder, som dere som har fulgt med på bloggen, instagram og facebook vet. Jeg rakk ikke å legge inn bilder og tekst fra alle stedene. Barcelona, et stopp på veien mellom Italia og Gran Canaria, var et av de stedene jeg ikke rakk å blogge fra. Her kommer det noen bilder fra vakre Barcelona.


Jeg fant ut at det enkleste og billigste var å reise med Vueling og Iberia via Barcelona fra Roma, når jeg skulle dra fra Italia til Gran Canaria hvor jeg skulle tilbringe hele desember. Jeg hadde aldri vært i Barcelona før, så det ga meg også muligheten til å stoppe der noen dager. Jeg rakk tre dager der før jeg skulle videre. Hotellet, et rimelig og helt greit et, lå midt i sentrum, nært flybussen og i en sidegata av La Rampla, den populære handlegata. (jeg bruker stort sett booking.com når jeg booker hotell)


En sidegate av La Ramplas julegater i november. Hotellet mitt lå her. Sjøla og Gaudis salamander.En av dagene tok jeg Citybussen rundt omkring i byen, med stopp i Park Guell, den berømte Gaudiparken. Det var mitt mål for den dagen å nyte noen timer der. Som dere ser er det boblejakkevær, Ja, det var kaldt, men pent, og den dagen da jeg fløy sørover til de kanariske øyer utenfor Afrikakysten, lå det snø over Spania.De ser ut som pepperkakehus disse Gaudihusene. Hele Barcelona er preget av Gaudis arkitektur, som er meget spesiell. Det er ikke hvor som helst i verden byens myndigheter hadde tillatt slike krumspring. Barcelona har visst vært og er et fristed for kreative sjeler, kunstnere, annerledes tenkende og værende.Vakkert. Tenk at Antoni Gaudi først ble skikkelig berømt etter sin død. Selv om han var populær i Barcelona, var det nesten ingen som kjente ham igjen da han ble påkjørt av en sprovogn, fattigslig kledd, etter å ha trukket seg tilbake til en asketisk tilværelse.


Hans verk er praktfulle.

Det koster 8 euro å gå inn i parken hvis du skal se alt, noen deler er gratis,  men det er verdt det. Der inne finnes kafe, souvenirhus, bokhandel, toaletter og mange fine bygninger og utsmykninger. Her er mer info om parken.
 Etterpå gikk jeg trappene og rulletrappa ned til busstoppet, og fant mange fine motiv underveis. Blant annet denne døra.Her er rulletrappa, og en fin grafitty.

Barcelonapus.Sagrada Familia, som snart skal ferdigstilles. Dette står Gaudi som arkitekt bak, og han viet resten av sitt liv til denne katedralen.
Der var jeg ikke inne. Jeg så at det var lang kø.

Et spesielt bygg, sett fra Citybussen.Og havna, sett fra bussen.En del av byen, bolliger.
Om kvelden gikk jeg meg en tur for å finne Havets Katedral, som er blitt så kjent gjennom den populære boka med samme navn. Mange har reist til Barcelona etter å lest romanen av Ildefonso Falcones.
 Den var åpen og veldig spesiell, og her var det gratis inngang. Le catedral del mar.
Katedralens navn er Santa Maria del Mar.


Den utendørs fasaden var veldig forskjellig alt ettersom hvilken side du var av bygget.


Som sagt var det kaldt i Barcelona , så jeg fant en toppers tapasbar, hvor man kjøper så mange sticks man vil. Kjempepopulært og nydelig.

 Jeg rundet av det hele med et forrykende Flamencoshow.


Jeg var også på en dagsutflukt til Montserrat, men det fortjener et eget innlegg. Kommer snart…

Mitt førsteinntrykk av Barcelona var fantastisk. For en kul, artig, gøyal by, så mye å se og så mange hyggelige mennesker. Jeg opplevde en stor kontrast fra turist-Italias Firenze, Venezia og Roma, som jeg opplevde tung og turisttrøtt, spesielt Venezia og Roma. Stemningskiftet merket jeg allerede på flyplassen i Barcelona. Her var menneskene blide, tonen var annerledes, servicen upåklagelig og alt var vakkert og moderne. Sorry Italia;(

Jeg vil tilbake til Barcelona på en varmere årstid, og bo ved stranda.:)BOKTIPS:
Ildefonso Falcones: Havets katedral
Carlos Ruiz Zafon: Vindens skygge, Engelens spill, Himmelens fange
Alicia Giminez-Bartiiett :Mørke netter i Barcelona

14 kommentarer:

 1. Jeg vil også tilbake til Barcelona, du frister med dette innlegget. Mange fine bilder! En nydelig og spennende by. Vi bodde i området nedenfor Havets Katedral. Jeg må tilbake til La Sagrada Familia. Jeg var inne på området, men ikke opp i tårnet. Lang kø var årsaken til det for min del også. I årevis har det vært sagt at "den ufullendte katedral" skal ferdigstilles i 2026, 100 år etter Gaudis tragiske slutt på livet. Men det gjenstår å se... Enig med deg om å besøke Barcelona i sommerhalvåret. Jeg vil ville valgt april/mai. Vi var der i slutten av mars. Deilige dager, men det var kalde kvelder/netter.

  Ønsker deg en riktig fin pinse!

  SvarSlett
 2. Ja, vår/tidlig sommer- sensommer/tidlig høst er nok fint. Jeg leste også i Dagbaldet i fjor at katedralen skal ferdigstilles i 2026 og at de mener de er i rute- men det gjenstår å se som du sier. http://www.dagbladet.no/2013/10/02/nyheter/antoni_gaud/barcelona/attraksjon/basilika/29561802/ Ha en god pinse du også Randi.:) Og takk for ros…:)

  SvarSlett
 3. Vakkert. Barcelona får meg til å tenke på Vindens skygge:)

  SvarSlett
 4. Barcelona er vakker, fikk lyst til å se den byen igjen. Takk for nydelige bilder som fikk meg til å drømme meg litt bort!
  Ha en flott pinse

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Barcelona fortjener sine turister, derom ingen tvil.:) Bare hyggelig Ingunn.:) Flott pinse til deg også.:)

   Slett
 5. Så mange flotte bilder! Hit har jeg virkelig lyst å dra :)

  SvarSlett
 6. Så mange fantastiske bilder! Jeg drømmer meg tilbake, og angrer på at vi ikke gikk inn da vi var ved kirken. Må tilbake altså, ingen tvil om det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Barcelona er vakker og fotogen. Ja, dit kan man godt drømem seg tilbake Tine- og en dag får du sikkert gå inn i Santa Ana del mar.:

   Slett
 7. Åhhh fantastiske Barcelona!! Jeg var der 1.uka i desember, rett etter deg, sammen med kjæresten min. Og sånn som vi koste oss, 10-15 grader og blå himmel og sol hver dag, i den vakre byen. Det kunne ikke bli bedre og nå har jeg lyst tilbake...

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, da hadde dere det mye varmere enn meg.Husker du la ut bilder ja.:) Flott by.:)

   Slett
 8. Så flotte bilder du tar! Gjenopplevde min egen tur gjennom dine bilder. :) liker også at du knytter bokanbefalinger til reisemålet. Jeg skal til Valencia i sommer, har du noen erfaring med den byen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuen takk! Så gøy at du fikk en gjenopplevelse :) Valencia har jeg dessverre ikke noen erfaring med… Skulle gjerne ha hatt. Spania er ikke så utforsket av meg enda. Mua av et par kanariøyer..;)

   Slett