torsdag 5. juni 2014

Evighetens Roma av Domenica de Rosa - Reisefølge

Evighetens Roma kom i pocket som en av de ti bøkene i Juritzens Reisefølgeserie. Lett å ta med i kofferten, veska, veier nesten ingenting. Akkurat denne boka er også en litterær lettvekter så det holder. Det er noe veldig chicklitaktig over historien, uten at jeg er helt sikker på hva chicklit er. Jeg tror, det  er som dette. Lett, litt rørende hvis man blir rørt av slikt, og lett humoristisk.


Kort resyme:
Gabys far dør mens hun føder sitt første barn, Kitty. Faren er italiensk og søstrene med familier og mor drar til Roma for å spre asken . Problemet er at de ikke blir enige om hvor asken skal spres. Anna er katolikk, Maria er paganist og Gaby vil bare at faren skal få sitt øsnke oppfyllt, samt at hun er lei seg og glad på samme tid og strever med ammingen. I tillegg så dukker eksen Jonathan opp som prest, og Bob, hennes mann, er sjalu.
Vi tas med rundt omkring i Roma med tilbakeblikk til alt mulig i Gabys liv og spesielt da hennes tid med sin far.

Hva jeg synes?
Jeg har vært i Roma to ganger, i tilsammen 10 dager, og vært overalt. Så stedene kjente jeg igjen. Men ellers, synes jeg historien og boka var ganske kjedelig, og jeg skummet en del sider, selv om jeg innimellom  kunne dra litt på smilebåndet over morsomme replikker og setninger.
Jeg synes all mimringen tilbake ble for kjedelig rett og slett, og det ble lite framoverdriv i historien. Og tematikken engasjerte meg heller ikke all verden…
Jeg burde lagt bort boka etter femti sider, men likevel presset jeg meg delvis gjespende i gjennom. De var jo i Roma, tross alt..;)

Dette er den sjette av Reisefølgeserien jeg leser (og den kjedeligste), som jeg fikk av forlaget i fjor sommer.
Jeg har skrevet om serien HER


Andre som har blogget om boka er Tine , Beathe , Elikken, BeritbokDomenica de Rosa: Evighetens Roma, 234 s
Juritzen reisefølge 2013

6 kommentarer:

 1. Ja, de var jo tross alt i Roma... :-) Hjelper betraktelig det, når selve boka ikke er all verdens. Historien var for så vidt grei nok, ren underholdning for all del, men likevel. Det som irriterte meg underveis var det heller dårlige språket. Ikke det verste jeg har vært borti, men langt fra bra nok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant..så kan man i alle fall fornemme at man er der igjen.:.) Skjønner det ikke bare var meg da som ikke synes boka var noen høydare..

   Slett
 2. When in Rome......jeg liker jo chick lit bøker men denne syntes jeg vel bare var grei nok og ikke noe mer syntes jeg å huske..... men vi kan ikke like alt like godt heller. Easy comes easy goes så den ene av Beritene sier så greit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Leser lite chiclit jeg da.. Forfatteren skrev også Villa Serena, gjorde hun ikke? Den var også litt tam (den har jeg omtrent glemt ), men den var litt bedre enn denne som jeg husker .. Ja, easy come easy go.

   Slett
 3. Aldri vært i Roma selv faktisk, men har virkelig lyst til å dra dit en dag!
  Dumt at du ikke likte boken noe særlig, og tviler på at jeg vil gi den en sjanse. Syntes likevel coveret var fint!
  - Siri

  SvarSlett
 4. Roma er herlig! Jeg hadde ikke noen store forventinger til boka heller, jeg ventet ikke så mye, men dette ble ganske langtråkige greier, som sagt..

  SvarSlett