fredag 30. desember 2016

Oppsummering desember -16

Desember er på hell. Det samme med året 2016. Jeg skal ikke si så mye om året, siden det kommer en egen årsoppsummering på bloggen i løpet av et par dager. Her blåser det fælt nå, det er uvær i Trøndelag denne nyttårshelga. Jeg skal heldigvis ta det med ro, etter en hektisk måned og en sosial jul med med mye familie rundt meg samt på jobb i alle virkedager. Så har det også blitt litt mindre lesing i desember enn vanlig, men slik er det. Livet består da også av andre ting. Jeg ser frem til nyåret og lysere tider, to mørke måneder er straks over. Vi sto han av denne gangen og. Her er en kort oppsummering av lesemåneden desember - 16.:
Bøker lest:
1. Den som forvolder en annens død av Chris Tvedt: krim2016, lånt på bib, 367 s
2. Fyllik av Julie Winge: selvbiografisk, norsk2016, leseeks, 232 s
3. Polarlegen av Kaare R. Norum: Biografi, lesesirkel, Sør-Afrika, Falklandsøyene, Uruguay, Arktis, Antarktis, leseeks,frahylla,  246 s
4. Hennes løgnaktige ytre av Selma Lønning Aarø: norsk2016, biografisk roman/dokumentarroman, lånt på bib, Paris, 301 s
5. Elskere av Mattis Øybø: norsk2016, Berlin, leseeks, 341 s
6. Damer og øl av Uhlen, Hummelvoll og Larsen: sakprosa, norsk2016, leseeks, 290 s
7. Djevelmasken av Tom Egeland: krim/thriller, norsk2016, 528 s, lånt privat
8. Jeg vet hvor du bor av Unni Lindell: norsk2016, krim, 401 s, leseeks

SUM: 8 bøker  7 bøker

Derav:
7 6 norsk2016
3 2 krim
2 biografi/selvbio
1 biografisk roman
1 sakprosa
5 4  leseeks/2 lånt på bib/1 lånt privat

0 1001-books, 1 fra-hylla

Beste krim/thriller:
Alle tre var gode, men holder en knapp på Djevelmasken da den var mest avansert og interessant.  Jeg liker jo å lese om okkulte temaer. Så om boka var mer langsom enn andre Beltøbøker, og mer langsom enn mye annet i krimgenren, så likte jeg den godt likevel. Dette med forbehold da jeg ikke er helt ferdig med Unni Lindells bok i skrivende stund.  (ble ikke ferdig, overføres til neste år)

Beste roman:
Hennes løgnaktige ytre

Land besøkt:
Sør-Afrika, Falklandsøyene/GBR, Uruguay, Syd- og Nordpolen, Tyskland, Frankrike 


AVBRUTT:
etter ca 80 sider: Med på leken av Von Hirsch. Ungdomsroman om voldtekt. Jeg tipper dette kan være et godt tips for ungdom som vil lese om temaet, men for meg ble det litt langdrygt slik boka var lagt opp. (jeg er jo heller ingen ungdom lenger heller, selv om jeg husker hvordan det var) Jeg leste nok til at jeg mener at dette er en bok som kan anbefales for de som ønsker å lese om såkalt "gråsonevoldtekt"/festvoldtekt, om å anmelde , om ikke å bli hørt, plagene man får i ettertid.

Alt i alt en brukbar lesemåned tatt i betraktning at den har vært hektisk, hatt besøk i jula og vært syk en uke, samt ordnet en del med leiligheten som har blitt klargjort for salg på nyåret.
Det gjenstår også en uke til nominasjonsfristen til Bokbloggerprisen og jeg tipper jeg rekker å lese et par bøker til: Et godt liv av Jens Johannesen og Menn som ingen trenger av Frode Grytten. Sistnevnte skaffet jeg meg i dag. Men først skal jeg lese ferdig Unni Lindells siste krim. Har så vidt kommet i gang, men satser på å bli ferdig i morgen da jeg ikke har andre planer enn å holde meg hjemme alene.  Mulig jeg drar ut en tur på kvelden, men det avhenger av været og lysten.
Jeg har også kjøpt Nils Chr. Moe-Repstads volumiøse diktsamling Wunderkammer, men den tipper jeg ikke når opp i BBP likevel, så den venter jeg med. Har ikke hørt at noen bokbloggere har kastet seg over den enda..Håper på mange flere slike forfattertreff i året som kommer. Unni Lindells Jeg vet hvor du bor, leses i skrivende stund, den skal leses ferdig før årets utgang. (Det rakk jeg ikke)

Årsoppsummering kommer lørdag eller søndag!

Ha en flott nyttårsaften dere og takk for det gamle året og lykke til med det nye!

Oppdatert 1.januar 2017, kl. 00.30.

15 kommentarer:

 1. Så mye du har rukket! Fin oppsummering - jeg har lest bare én av dine desember-bøker. (Abrutt? Er det avbrutt det?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk 😃 oj, en tastefeil. Skal rette opp i morgen. Svarer fra mot nå. Avbrutt så klart
   Takk. Natta 😃

   Slett
 2. Har lest dei tre krimbøkene og likte alle, men for meg var Lindell best.
  Ha ei fin nyttårshelg og eit godt nytt leseår, Anita.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spent på hva jeg ender med når jeg er ferdig med Lindells. Har ikke vært så veldig begeistret for de siste bøkene hennes.. selv om de er spennende, så synes jeg det mangler noe på språk og dybde. Men å snekre historier det kan hun, og Cato Isaksen er en kar jeg liker. Spent på hvordan Marian Dahle gjør det som hovedperson, da. Så mys om hun drikker i starten av boka, kan det jo bli litt av hvert..

   Takk, i lige så Berit.:)

   Slett
 3. Kjekt å lese oppsummeringen din Anita, jeg har lest 4 av dine bøker denne måneden. Selv syntes jeg romanen du har kåret som månedens beste, er den beste av de du har lest, Djevelmasken kjedet meg, så jeg håper Egeland kjører på med mindre okkult og mer fart neste gang. Takker for det gamle Anita, håper du koser deg med innspurten på Unni Lindell`s :) Sitter på Snåsa og nyter at det grønne gresset trer frem fra den smeltende snøen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tine.:)
   At Djevelmasken passet meg , er nok fordi jeg liker tematikken og at Egeland borer dypt ned i researchen, og gjør det til mer enn "bare en krim".
   Men vi liker forskjellig, og sånn må det vel være.

   Takker for det gamle til deg også. Kos deg på Snåsa. Har du sett perlemorsskyer på himmelen de ri går og i dag? Mye av det i Trøndelag og Lofoten de siste to dagene.

   Slett
 4. Fikk med meg at du ikke var så begeistret for Elskere. Godt å høre for nå rekker jeg ikke mer. Max ei bok til, kanskje 2 før fristen, og Grytten skal være en av dem. Har ikke begynt ennå, må først lese ferdig Hanne Tidemann (anbefales så langt). Skjønner at Selma blir nominert høyt, og det er greit, leser den gjerne etterhvert. Ellers Godt Nyttår og alt det der. Som deg kommer jeg tilbake med tellinga.

  (pssttt.. synes du bør lese Leiligheten)

  SvarSlett
  Svar
  1. Både og Ingalill. Den har sine kvaliteter, men den nådde ikke toppen hos meg. Blir nok ikke nominert hos meg, har så mange andre gode på topplista. Har enda ikke fått lest noe annet i dag enn aviser og sosiale medier, men Lindell skal jeg bli ferdig med i helga. Og deretter to til før fristen, regner jeg med... Men om jeg ikke blir ferdig med hele Gryttens, så nok til å vurdere den for åpen klasse, tenker jeg. Må lese nitidig på bussen neste uke.;)
   Blir nok ikke plass til Leiligheten før den 7. siden jeg må lese Et godt liv også.. Men senere, så..
   Riktig godt nytt år til deg også Ingalill. Smetter innom bloggen din snart. Leste innlegget på mobilen på senga i morges..

   Slett
 5. Jeg tror ikke det blir mye mer norske 2016 på meg før 7. januar. Jeg har to påbegynte, og skal prøve å fullføre dem. Veldig spent på hvordan listene blir i år!

  Ellers vil jeg bare ønske godt nyttår! Håper 2017 blir et flott leseår, og at vi sees igjen på Lillehammer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også spent. Tipper på Hjorth og Seierstad som temmelig sikre, men ellers er det vel ganske åpent tipper jeg. Tror også Renberg også har en god sjansen. Folk må stemme på det de synes det er best, håper det. Og ikke er (u) taktiske, ved å tro at noen kommer på lista så da slipper de å stemme på dem..

   Et riktig godt nytt år til deg også Elisabeth!
   Lillehammer er en tradisjon, ja, må sette av tid til det i kalenderen!

   Slett
  2. (beklager tastedysleksien, så det først etterpå at en setning ble helt feil)

   Slett
 6. Oppdatert 1.januar, natt. Rakk ikke å lese ferdig Lindells krim, og har redigert/oppdatert innlegget. Det ble 7 bøker lest i desember, og 121 bøker totalt i 2016.

  SvarSlett