søndag 4. desember 2016

Den som forvolder en annens død av Chris Tvedt

Bok nummer 6 om den litt rufsete forsvarsadvokaten Mikael Brenne ble lest raskt. Jeg startet på senga i går kveld, og ble for en liten time siden. Interessant, spennende, fengende. Det var artig å treffe Mikael Brenne igjen.


Forlaget skriver om handlingen:
En tidligere voldsdømt rockemusiker, som nå opplever suksess som forfatter, blir dømt for drap på sin litterære mentor. Forsvarsadvokat Mikael Brenne får saken. Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten. Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape. Han tok feil. Å tape en rettsak er ille, - å tape livet er mye verre.

Mye av denne saken foregår i rettsalen og i forberedelser til rettsaken. Jeg synes det er veldig interessant å lese hvordan det foregår og hva en forsvarsadvokat må tenke på. Siden forfatteren selv er jurist og har jobbet som advokat så vet jeg at han er nøye på at det juridiske er korrekt og at vi kan tro på at gangen i en rettsak slik han skildrer det er korrekt.
Men mye av handlingen foregår også ute. I drivende regnvær, i bil hit og dit, i gamle hus, på øde gårder, på toppen av Heksefjellet Lyderhorn i Bergen, på puber og spisested, i Brennes hjem, med mer.

Digresjon: En snedig ting er at jeg la fra meg en ungdomsbok som handler om voldtekt for å starte på denne siden jeg hadde lyst til å lese en god Mikael Brenne-krim. Sannelig viste det seg ikke at denne boka også hadde voldtekt som et sentralt tema.

Ellers vil jeg tro at Brenne er ganske original. Han bedriver selv en del etterforskning, siden han anser det som nødvendig for saken, men får stadig refs av politiet med beskjed om å holde seg unna. Likevel er de nok glad for hans samarbeid til tider. Hans klient er ikke videre sympatisk og aktor har en god sak, men Brenne finner smutthull og er ganske så sikker på at de kan vinne denne saken. Ting krøller seg til når Brennes kjæreste gjør det slutt mens han er på det mest intense i arbeidet og det påvirker ham mer enn godt er. 
Kompanjongen i hans lille firma, Synne, er også sentral i denne boka. Hun er jordnær når Brenne blir vel luftig i sine teorier, men får selv sitt å stri med etterhvert.
Tvedt skriver lett, morsomt, friskt og med et godt driv. Det ble aldri kjedelig, tvert imot, så jeg fikk ikke gjort alt jeg hadde planlagt i dag fordi jeg ble så oppslukt i boka. (Flyttepakkingen ble utsatt til i morgen, men Fretexesker fikk jeg dratt og handle ti dag i det minste)

Det er nok vrier og vendinger her til å holde oss på pinebenken, og løsningen, nei, den røper jeg ikke, Her dukker det opp flere overraskelser. Og Brennes erkjennelse på slutten er uhyggelig..
Dette er en spennende, ikke så veldig brutal og voldelig krim (noe er det, men det er ikke plagsomt mye av det) hvor spenningen ligger i oppklaringen, rettergangen og Brennes opp- og nedturer.  Dette er god advokatkrim, og jeg liker det veldig godt. Anbefales!

Andre bøker av Chris Tvedt jeg har lest og blogget om:
Dødens sirkel 
Den blinde guden (med Elisabeth Guldbrandsen)
Av jord er du kommet
Djevelens barn (med E.Guldbrandsen)


Andre bloggere om boka:
Tine
Rita Leser
BoktimmyChris Tvedt: Den som forvolder en annens død, 367 s
Cappelen Damm 2016
KIlde: Biblioteket

11 kommentarer:

 1. Så gøy at du likte boken, og at den rokkerte ved pakke-planene dine :) Takk for link! I år har jeg gjort det jeg har tenkt at jeg skal gjøre lenge, nemlig å kjøpe bøker til "alle" til jul. Chris Tvedt skal få ligge signert og fin under et tre i trøndelag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, vet ikke om det var så gøy at jeg ikke fikk pakket noe i går, men jeg få ta dobbel økt i dag. Nå.
   Men det er deilig å lese en så god bok som en virkelig kan synke inn i..
   I desember skal jeg prøve å lese bare slike bøker, selv om jeg har noen norske her som bør leses. Får håpe de er gode, ellers legger jeg dem fra meg..
   Det bør alltid ligge bøker under juletreet.:)
   Sjelden jeg får, men noen ganger.. har vel nok bøker akkurat nå, men jeg vil gjerne gi andre. Har kjøpt bok til faren min. Han ønsket seg en spesiell..

   Slett
  2. Men- jeg må samtidig ikke lese de mest spennende når jeg skal klargjøre for leilighetsfotografering og annet viktig..

   Slett
 2. Jeg har et par av bøkene hans liggende ulest, så de må jeg ta fatt på snart. Er inne i juleboklesing akkurat nå. Har forresten pakket ned en Tvedt-bok til min sønn som ekstragave i år. Ha en fin adventsøndag. Her blåser og regner det, så jeg tenner lys og spiller julemusikk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er virkelig gode bøker, altså..Jeg har også noen av de eldste av ham tilgode..
   Artig at Tvedts bøker havner under juletreet. Fine bøker å kose seg med i jula..
   Takk i lige så. her er det nå masse regn og vind igjen.. det skifter fra dag til dag

   Slett
 3. Høres spennende ut! Får notere meg tittelen :) Ikke har jeg leste noe av Chris Tvedt tidligere heller, så blir spennende med et nytt forfatterbekjentskap.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er virkelig det. Jeg fikk lyst til å studere jus igjen..

   Slett
 4. Denne har jeg hørt mye bra om. Jeg var på krimfest på Cappelen for noen uker siden, da var bl. a. Chris Tvedt der og snakket om denne boken. Skal lese etter hvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er verdt all den gode kritikken den har fått.:) Gled deg!

   Slett
 5. Ser at dette er sjette bok i en serie, og ettersom jeg ikke har lest noe som helst av Tvedt, må jeg nesten spør om man MÅ eller bør lese de fem første, eller om det er greit å bare lese denne, evt den forrige for å bli litt kjent med persongalleriet FØR man leser denne nyeste? (Tenker jeg fikk til en skikkelig god og lang setning der!)
  Man rekker jo ikke å lese alt som frister, så man må prioritere hardt- og lytte til erfarne bokfolk ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes absolutt ikke man trenger å lese dem kronologisk. Jeg leste Dødens sirkel (bok 5) som den første..
   Det går HELT GREIT!

   Slett