tirsdag 16. juli 2013

Boken på vent (41 ): Englenes sorg

Her jeg sitter mellom pappesker og en laptop, lurer jeg på hvilken bok jeg skal dra frem. Tar en titt i en pose med pocketbøker som jeg har samlet til reising utover høsten, og ser at Englenes Sorg hyler mest for å komme frem i lyset. Så da tar jeg den, vet du.:Englenes sorg av islandske Jon Kalman Stefansson er en bok jeg har vært nysjerrig på lenge og så fikk  jeg et eksemplar av en bekjent, du.. Tenk, så heldig. 
Her er en forhåndsomtale:

Englenes sorg

Noen ganger er tiden en forbannet plage. Den gir oss alt – bare for å ta alt tilbake fra oss med det samme. Englenes sorg er en frittstående fortsettelse av Stefánssons mesterverk Himmelrike og helvete, men kan like gjerne leses på egen hånd.

Det er tre uker siden nå at Gutten kom til byen med en bok i ryggsekken, og for hver dag som går øker avstanden til den han var før. Sammen med Jens postmann må han gå over til Vinterstranden. Det er slutten av april, og snøen faller overalt, bygger bro mellom jord og himmel, sletter ut landskap og retninger. Hvis Djevelen selv har skapt noe i verden må det være snøstormer i fjellene, i vinden.

Om forfatteren:

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson er født i 1963 og bor i Mosfellsbær på Island. Han innledet sitt forfatterskap som lyriker i 1988, men har siden vakt bred oppmerksomhet for sine romaner, og er tre ganger nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.


Mer HER

Beathe har åpnet bokhylla si for den som vil lese om flere bøker folk har på vent, eller for deg som vil legge inn noe selv.Ha en riktig fin tirsdag dere.:)

28 kommentarer:

 1. Høres ut som en fin bok som hylte høyt :) Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 2. Har lest et par islandske forfattere. Interessant med noe nytt. Må se på denne tror jeg. Ha en fin sommerdag! Det har iallfall sluttet å regne her, og sola skinner. Godt tegn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har sansen for det islandske jeg og. Har lest noe krim av Arnaldurson og Yrsa.. Godt med oppholds ja. Utrolig hvor mye varmere det ble med et par grader stigning.. I går holdt jeg på å fryse vettet av meg i blåst og sidelengs regn i 10 grader..

   Slett
 3. Denne høres fin ut, gleder meg til å lese omtalen av den etter hvert :)

  SvarSlett
 4. Denne høres fin ut og var helt ukjent for meg og jeg ser også frem til å høre hva du syntes om den. Ha en fin dag og kos deg innimellom all pakkingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig, og takk skal du ha Beathe.:) Håper på å få gjort mesteparten av resten i dag..

   Slett
 5. Har sett mange lese disse bøkene, er faktisk veldig nysgjerrig på de, for jeg kan ikke huske å ha lest omtaler om dem. Spennende at det er en islandsk forfatter også, måtte noteres ned. Gleder meg til å høre mer om denne boken etterhvert:) Ha en strålende dag mellom pappeskene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, islandsk er fint.:) Har lest noe krim ja. Samt Universets engler... Blir vel ferdig her snart tenker jeg, håper jeg..

   Slett
 6. Høres spennende ut :) Også har den et nydelig omslag!

  SvarSlett
 7. Denne har jeg lagt merke til en gang jeg var i å snoket i bokhandelen. Høres fin ut

  SvarSlett
 8. Noen bøker roper høyere enn andre om å bli lest, og den du fant frem virker veldig spennende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant og d e som regel verdt å høre på :)

   Slett
 9. Jeg anbefaler denne på det sterkeste, men strengt tatt skulle du lest Himmelrikt og helvete først. Englenes sorg er oppfølgeren og fortsettelsen på en historie om Gutten.

  http://mette-mor.blogspot.no/2013/06/jon-kalman-stefansson-englenes-sorg.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, takk. Skal se om jeg får lånt Himmelrikt og helvete først da..:) Takk for link.:)

   Slett
 10. Aldri hørt om boka, men vakkert bokomslag!:)

  SvarSlett
 11. Hmm, veldig usikker på om jeg ble fristet eller ikke av denne boka ... Spent på hva du synes om den! Men veldig kjekt med nytt forfatternavn! og enig i at det var et vakkert omslag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal du får høre når tiden kommer.:)

   Slett
 12. Hm... en bok til jeg må notere meg, skjønner jeg.

  SvarSlett
 13. En pose med pocketbøker ja: i dag så jeg tre poser ved søppelcontainerne til Norli i bakgården min, jeg gikk ut og hentet de og det var som jeg trodde: stappfulle av pocketbøker. Jeg planla å ta de med på bruktbutikken neste uke men ettersom jeg pakket de ut så jeg at alle, bortsett fra 1 var lesereksemplarer, mange ikke korrekturlest enda osv. Skal 'snike' meg ut nå og legge de tilbake. Det ble en Bok-engel sin sorg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uf, så synd å kaste de...men de skal jo ikke disktribueres videre---

   Slett
 14. Detta verka vara en bra bok:)

  Var gärna med i min tävling som du hittar här: http://www.lexielaser.org/2013/07/vinn-cuckoos-calling.html

  SvarSlett