søndag 14. juli 2013

Smakebit på en søndag (37): Inferno

Dante Alighieri. Den guddommelige komedie. Dantes Inferno. Giotto. Botticelli. Michelangelo. DaVinci. Robert Langdon. Hvor er vi nå? Firenze, så klart! Jeg følger ivrig med på den heseblesende ferden med Langdon og vakre  smarte Brooks, som leker gjemsel med fienden. Som vanlig i en Dan Brown-bok, men denne gangen altså i Firenze, Italia.

Inferno
Her kommer min smakebit på en søndag:

Jeg er Skyggen.
Jeg er deres frelse.
Og slik står jeg, dypt nede i denne grotten, og stirrer over lagunen der det aldri kan finnes refleks av stjerner. Her i dette sunkne palasset finnes Inferno som en glo nede i vannet.
Snart vil det bryte ut i flammer.
Og når et gjør det, vil ingenting i verden kunne stoppe det. (s.64)

Les mer om Dan Browns siste thriller INFERNO HER

Vil du lese smakebiter fra bøker andre bloggere leser for tiden, tar du en titt inn i Maris blogg Flukten fra virkeligheten .  Ønsker deg en riktig god søndag.:)

33 kommentarer:

 1. Ja, den här ska jag ju läsa så småningom :)

  SvarSlett
 2. Jeg likte den veldig godt. Ble også inspirert til å kjøpe meg Dantes inferno på mp3, og er stolt over å ha gjennomført den. Ta gjerne en titt: http://tinesundal.blogspot.no/2013/07/den-guddomlege-komedien-av-dante.html
  Ha en strålende søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dantes Inferno kan også jeg tenke meg å lese, tenkte jeg når jeg leste om Dante.. Strålende natt til deg også..:)

   Slett
 3. Denne og de andre til forfatteren kunne jeg tenkt meg å lest, men mulig det må bli et høst/vinter-prosjekt...foreløpig har jeg bare DaVinchi -koden...så jeg må enten låne eller hamstre.. Ha en fin søndag,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får dem jo biliig nå, pocketutgavene av de andre bøkene.. Jeg likte Engler og demoner best, Davincikoden nr to, Det tapte symbol nr tre, de andre har jeg ikke lest..HA en fin søndag.:)

   Slett
 4. Elsket denne! Årets beste så langt for min del :)

  SvarSlett
 5. Den här läste jag nyligen. Jag gillade den, hoppas du också gör det! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra- ja det gjør jeg så langt (lest 150 s)

   Slett
 6. Ikkje den beste boka eg har lest i år, men etter mi meining ein super underhaldningsroman. Det er ulike oppfatningar av Inferno, naturleg nok når ei bok blir så til dei grader "opphausa".

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg fått med meg at det er veldig ulike oppfatninger. Best å lese den selv og vurdere. Jeg liekr den veldig godt så langt.. etter 150 s, selv om det er mye springing på Langdon og Brooks..

   Slett
 7. Jeg er en av de som ikke kom inn i Da Vinci-koden, og har faktisk forsøkt flere ganger. Så har heller ikke lest noe annet av Dan Brown, men jeg tenker å prøve igjen, og da som lydbok, kanskje det blir enklere?
  For det kan jo ikke være uten grunn at bøkene om Langdon er så populære

  SvarSlett
  Svar
  1. Pageturner... det er det de er disse bøkene, men man må jo like disse kodemysteriene da..
   De funker på lydbok antar jeg, hørte Det tapte symbol på lyd.

   Slett
 8. Hadde egentlig ikke tenkt å lese denne, men Firenze frister umåtelig - og jeg vet at dette er spenning. Så nå blir den satt på høstlisten min.

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, det er mye vakker Firenze her, og det liker jeg godt å lese om::)

   Slett
 9. Den här ska jag också läsa, väntar på att få hem den :)

  SvarSlett
 10. flott smakebit! må få lest disse bøkene snart !

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da har du noe å se frem til.::)

   Slett
 11. Har ju läst hans andra böcker, och med tanke på att den här utspelar sig i Florens så blir den nog läst såsmåningom. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er herlig å lese fra Firenze/Florens::)

   Slett
 12. Høres unektelig ut som spennende lesing!

  SvarSlett
 13. Denne har jeg hørt mye bra om! Har bare lest DaVinci-koden av Dan Brown, men en gang, når jeg får tid, skal jeg lese flere av hans bøker. Takk for smakebiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne er bra så langt.. Og ENgler og demoner var også veldig bra, synes jeg.:)

   Slett
 14. Kodemysterier... godt ord! Jeg syns Inferno var herlig og kjempeunderholdende :-) Skal lese Engler og Demoner neste gang§

  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg mener det er det de kaller det...
   Godt du likte Inferno. Selv har jeg kost meg med 200 sider allerede. Har lite tid til å lese nå for tiden pga flytting , pakking etc..men tar noen side mellom slagene. Inferno er en bok det funker bra å lese slik, merker jeg..
   Engler og demoner likte jeg også veldig godt- den beste av Brown så langt..HVor Inferno havner får vi se etter atter ca 300 sider.

   Slett
 15. Har bara läst DaVinci-koden av Brown, den här låter riktigt spännande och jag gillar omslaget! Tack för tipset och smakebiten:)

  SvarSlett
 16. Ulike oppfatninger om denne forstår jeg etter å ha lest en del omtaler. Spennende hva du synes. Jeg har bare lest Da Vinci koden. Men flere står i bokhylla - ulest. Inntil videre prioriter jeg Egelands bøker foran Dan Browns.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Tom Egeland sine bøker er også bra.:) Sirkelens ende var bedre enn Davincikoden synes jeg. De to bøkene har jo ellers mye til felles.

   Slett
 17. Liker også Engler og demoner best av Dan Brown. Har Inferno liggende her til lesning iløpet av ferien. Er spent på om den faller i smak, siden jeg ikke likte den forrige boken noe særlig. Kos deg videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker Inferno mye bedre enn Det tapte symbol.:) Takk i lige så.:)

   Slett