søndag 21. juli 2013

Smakebit på en søndag (38 ) : Kunsten å reise

Solen varmer godt her i sør. Jeg ankom fra et kaldt og forblåst Trøndelag i natt, og akklimatiserer meg, for dette ble virkelig en stor overgang til sterk varme, hvor alle vinduer og dører må stå oppe, jeg går nesten naken omkring og matlysten forsvinner. I pikkpakket fant jeg en bok jeg så vidt har begynt å bla i som skal leses, som jeg velger en smakebit fra. Den fikk jeg låne av min datter, som mente den kunne være aktuell for meg som skal utenlands å reise snart. Den heter Kunsten å reise og er skrevet av Alain de Bottom.
Forlagets omtale av handlingen:

Kunsten å reise er den perfekte motgift mot de ordinære reiseguidene, som belærer oss om hva vi skal gjøre ved reisens mål. Med intellektuell intensitet, originale innfallsvinkler og karakteristisk humor forsøker de Botton snarere å finne motivet bak det å reise og hjelpe oss til å få mer ut av våre reiser.Med friske lån fra filosofer, forfattere og bildekunstnere har den engelske suksessforfatteren og tv-mannen skrevet et stykke reiselitteratur du garantert ikke har sett maken til.

Dagens smakebit:

Dersom det er slik at vårt liv er styrt av en søken etter lykke, er det kanskje få aktiviteter som avslører så mye av dynamikken i denne jakten- med all dens glød og alle dens paradokser- som våre reiser. (s.17)

Vil du lese flere smakebiter ta en titt inn til Maris blogg Flukten fra virkeligheten og kos deg hvor en du er i varmen , kulden, regner, blåsten, inn- og utland.:)

God søndag! :)

10 kommentarer:

 1. Interessant bok, "Kunsten å reise"...den skulle jeg ha lest før ferieturen i morgen! Men det virker å være en bok som passer uansett når en skal reise :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg nok-- God ferie og kos deg i Spania.:)

   Slett
 2. Denne må jeg få lest! Fikk den i gave fra en av mine beste venner for noen år siden, men har fortsatt ikke somlet meg til å lese den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir spennende å se hvordan du liker den.:)

   Slett
 3. Sjelden en boktittel har fristet meg mer enn denne! Jeg som elsker å reise! Hadde en diskusjon idag etter endt grillmåltid som kvernet rundt samme emnet: hvorfor kan ikke været alltid være slik som nå? Sol, varmt, en fin liten bris og lyden fra båter på fjorden like nedenfor huset? Jeg er glad vi på vestlandet har vannrett regn, vind og en nokså statisk temperatur på rundt 12 grader hele året! Hvorfor? Fordi vi da er så TAKKNEMLIGE når vi får reist bort fra alt skiiitværet! Fordi vi NYTER den ene uka med sol og sommer et varmere sted. Og fordi vi med hver celle vet å SETTE PRIS PÅ hvert eneste solgløtt og temperatur over 20 grader :D Så, Kunsten å reise? Jeg venter spent på omtale!

  SvarSlett
 4. Så gøy!
  Ad været, så avviker været Trøndelag noe fra d
  deres. Skiftende skydekke, bortoverregn, 11-13 grader, det er sommerværet i juli det..
  Klart man da setter pris på sol og varme.:)
  Omtalen kommer nok, en dag..:)

  SvarSlett