onsdag 24. juli 2013

En fin og snurrig liten novellesamling. Kjærlighetssmykket av Kristin RemøeVestfoldforlaget LIV har utgitt en ny novellesamling med en debutant, denne gang Kristin Remøe fra Sandefjord. Hun har skrevet Kjærlighetssmykket, en samling med 14 noveller som knyttes sammen via et spesielt smykke, kalt Juliet, Kjærlighetssmykket. Smykket skal ha magiske krefter og tiltrekke den første man treffer på, inn i et forhold til den som bærer det. Man skal ta seg i akt første gang man bærer smykket på seg.


kjrlighetssmykket_coverTematikken i novellene handler naturlig nok om kjærlighet, og her beskrives kjærlighet i alle fasetter og situasjoner. Også skjebnesvangre møter hos ulike eiere over flere generasjoner.
Vi møter gryende forelskelse, besettelse, ekte kjærlighet, til dramatiske valg, bitre svik og til slutt et forsøk på drap.

Jeg startet på denne boka for å snuse litt på den da lå og ventet på meg i postkassa etter ferien, og endte opp med å lese halve boka på senga og resten påfølgende dag. Selv om språket er enkelt, ble jeg så nysjerrrig på hvordan historiene endte, at jeg ikke greide å legge den fra meg. Det originale er hvordan forfatteren har vevd inn Kjærlighetssmykket i alle historiene, og vi treffer personer igjen fra en historie til en annen som en forbindelse. Alt er her forbundet på en snurrig måte. Morsomt, vakkert, trist, grusomt, - vi får alt av menneskelige følelser knyttet til kjærlighetens dramatikk. Boka er lettlest med sine 158 sider med mye luft. Den egner seg godt til lett og underfundig sommerlektyre.

Kristin Remøe som til daglig jobber i IT-bransjen som personal- og markedssjef har her gjort en hederlig debut.

Takk til LIV for leseeksemplaret.

Andre som har blogget om boka:
Bentebing
Denharjeglest  - Linnformasjonen

Mer om Kjærlighetssmykket og forfatteren HERkristin
Kristin Remøe: Kjælighetssmykket 14 noveller, 158 s

LIV forlag 2013

8 kommentarer:

 1. Dette var en fin smakebit, og en interessant debutant. Må leses!Nyt sommerdagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre det. I lige så. Her er deilig og varmt i sør.:) Skal på senvakt nå, men vi kan jo være litt ute på jobb også.:)

   Slett
 2. Denne fikk jeg lyst til å lese og takk for tips om denne inne på "Boksnakk",jeg var frekk å spurte forlaget om et eksemplar men ikke fått svar ennå men så er det jo ferietider der også sikkert. Uansett så må jeg ha denne for jeg ble nysgjerrig. Ha en fin sommerdag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Beathe! Trodde du hadde lest den jeg, men da e det en annen som også har skrevet om den.. Det er vel ikke noe frekt å be om leseeks-- de ønsker vel omtale.:) fin sommerdag til deg også.:)

   Slett
 3. Jeg er ikke en racer på novellesamlinger, men denne her som har en rød tråd, kunne jeg godt tenke meg å lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det gjorde den ekstra lettlest- fordi det var så moro å følge tråden/smykket.:)

   Slett
 4. Les boka. Den er underfundig. Veldig fin lesning i sommer. Dette smykkets historie er fin å følge. Les og kos dere. :)

  SvarSlett