tirsdag 30. juli 2013

Boken(e) på vent ( 43) : Reisefølgeserien til Juritzen

Da er det igjen klart for å vise frem en bok eller to man har på vent.  I dag ønsker jeg å ta frem Reisefølgeserien til Juritzen, siden den er aktuell både for meg, og sikkert andre. Mange har seinferie, og andre liker å reise hele året. Juritzen forlag har gitt ut en serie , dvs nytrykket gamle bøker med nytt omslag, som de kaller Reisefølge. Det er 10 bøker med handling fra Italia, Spania, England, Egypt og Cuba.  Jeg har nok nevnt disse bøkene før, men nå skal jeg blottstille hvilke jeg fortsatt har på vent.


Jeg har lest Drømmehjerte fra Cuba, Naken i hijab fra Egypt og Hustruen i Toscana, ja,-  fra nettopp Italia.

Mine reiseplaner fremover er først og fremst Cuba og Italia, selv om jeg gjerne besøker England når jeg kan , og Egypt ligger i bero til roligere tider der nede. Om det blir en tur dit i 2013 er jeg meget usikker på.

Skal jeg følge mine lyster her, så ligger Italia-bøkene fremst i lesekøa:

1. Evighetens Roma
2. Villa Serena
3. Jordmoren fra Venezia.

Spania er jo også et aktuelt reiseland, selv om jeg tror det kun blir Kanariøyene i år. Likevel vil jeg gjerne lese disse så fort jeg kan:

4. En vinter på Mallorca
5. Mørke netter i Barcelona
6. Bak klostermurene

Til sist kommer en krim fra London, og den kan jo alltid være aktuell:

7. Silkehuset

Serien er i pocket, dvs hendige og lette å ta med i kofferten. Noen av disse blir nok med meg til Bosnia og Kroatia i september. Men bøkene gjør seg også  veldig godt på vent i hylla enn så lenge, lekker som den er;)

Har du lest noen av disse, og har du i tilfelle noen favoritter blant dem?

Vil dere lese om flere ventebøker, ta en titt inn til Beathesbokhylle da vel.:)
Ha en fin tirsdag!

12 kommentarer:

 1. Heldig du er som har så mange flotte bøker å velge mellom. Liker at du har Italia bøkene først, for de er de jeg også ville ha lest først:) Kunne godt tenkt meg å ta flere turer dit, leser nå selv Bottiellis hemmeligheter av Marina Fiorato, der handlingen skjer i Italia, men jeg vil ha mer!Takk for tips!:)Kos deg videre med reiseserien!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. La vita e bella! :)
   Botticellis har jeg også på vent, den er i pocket og kan bli med i kofferten også.:)
   Takk du og:)

   Slett
 2. Ja,disse er fine:) Jeg hadde lest Drømmehjerte og Naken i Hijab fra før, samt at jeg hadde Jordmoren fra Venezia og Villa Serena fra før så de gav jeg vekk (kos å kunne gjøre det også) Har lest Hustruen i Toscana og jeg holder på med Evighetens Roma. De andre vet jeg ikke helt når jeg skal få lest. Ha en strålende dag,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte først å gi bort de jeg hadde jeg også, men serien er så fin i hylla, så jeg vil beholde den, litterær samle-egoist som jeg er..;)
   Kanskje jeg gir bort originalbøkene istedet..?
   Gleder meg til Italiabøkene-
   Fin dag til deg også.:)

   Slett
 3. Av disse har jeg bare lest Drømmehjerte, men det er flere i serien jeg har lyst å lese. Også er den jo fryktelig fin å se på da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant- veldig lekker med de fine fargene, flaggene, etikettene med land og områder på.:)

   Slett
 4. Dette var en topp serie å få i posten sånn før ferien. Jeg hadde allerede lest Drømmehjerte, men heiv meg begjærlig over flere av de andre. Jeg begynte med Silkehuset og likte den veldig godt. Mørke netter var med meg på første del av ferien, mens de tre fra Italia er slukt de også.
  Naken i hijab appellerte ikke så mye til meg, men etter 10 dager i Zell am See hvor det florerte av hijabkledde damer, tror jeg at jeg må lese denne også, for å prøve å forstå...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest "Naken i hijab", og synes det er interessant å ha den i bakhodet nå som landet er så mye i nyhetsbildet. (Men noe aktuelt reisemål er det nok ikke for min del!..)
   Ellers er det nok noen av disse som står på vent her også- vi får se hvordan prioriteringene blir framover!!

   Slett
  2. Ja, alltid gøy å ha et litterært bakteppe når man ser nyheter fra fjerne land.

   Slett
  3. Ja, Tine- Hijabboka er ganske tankevekkende faktisk..
   :)

   Slett
 5. Har kun lest drømmehjertet. Kan tenke meg å lese flere av de andre også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.:) Drømmehjerte var bra!

   Slett