tirsdag 2. juli 2013

Boken på vent (39 ): Rottejegeren

Hola! Tirsdag! Jeg sliter voldosmt med internettforbindelsen for tiden, enten jeg er her eller der. Nå har jeg delt mobilnettet med datamaskina mi via 3G så jeg får til å skrive mer. (takk til min eldste sønn for telefonveiledning og tips om denne muligheten) Både i Valdres har det vært håpløst og her i Trondheim er det full kollaps, men Canal Digital sender meg nytt modem i dag, så da får vi håpe på schvung i sakene. Hater når internett ikke funker og nå begynner jeg å tro at det har med meg å gjøre, siden også samboeren til sønnen min også sier at dette skjer bare når jeg kommer hjem.. jaja.. Over til Bergen og Beathes bokhylle. Dette er boken jeg velger å dra frem fra hylla i dag:
Jeg har lest et par bøker av Chris Tvedt før som jeg har likt veldig godt. Det er god og underholdende krim med herlig lun humor.  Rottefangeren kjøpte jeg vel på salg på OBS! City Lade, som påskekrim, og nå ligger den i hylla og samler støv. Den burde jo vært lest. Og det skal den jo en dag...

Fra forlagets handlingsomtale:

En angiver blir henrettet av Hjemmefronten i 1944. Sekstitre år senere slipper en dobbeltmorder ut etter å ha sittet mange år i fengsel og setter kursen mot hjembyen. Han har noe uoppgjort der.
En psykotisk ung pike tenner på et hus. Politiet tror hun også har tatt livet av sin egen bestefar. Advokat Mikael Brenne påtar seg å fri henne fra mistanken. Sporene peker bakover, mot krigens dager, men ingen vil snakke om hva som skjedde den gangen. Jakten på svar fører Mikael Brenne langt inne i den snøkledde, norske fjellheimen. Der finner han løsningen, men han finner også isende kulde og brå død.
Rottejegeren er en aktuell og tankevekkende spenningsroman av internasjonalt format. Boken er Chris Tvedts fjerde i den kritikerroste serien om advokaten Mikael Brenne.
Vil du lese hvilke flere bøker bloggere har på vent i hylla si, ta en titt inn i Beathes bokhylle, da vel.25 kommentarer:

 1. Ja,det er kjedelig når ikke Internett fungerer og jeg er sånn at jeg blir litt "stressa" om nettet ikke er tilgjengelig for nettopp da er det alltid noe en "absolutt" skulle hatt utrettet. Godt med flinke sønner som ordner opp. Min sønn er utdannet innen IKT så han må alltid trå til hver gang jeg sliter med pc/internett. Chris Tvedt har jeg ikke lest noe av ennå men synes å huske at det ligger en gratis bok på nettbrettet som jeg lastet ned en gang,så den bør jeg jo få lest med tid og stunder. Rotterjegeren virker jo veldig spennende da,spent på hva du syntes når du har kommet så langt. Ha en super dag,Anita:)

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, jeg også. OG det er mye jeg skal bruke nett til nå, bestille fly til turet i høst, etc..
   Min mellomste er også IKT-utdannet, så det er veldig kjekt. Føler jeg maser mye på ham til tider, da men..
   Du som er fra Bergen må jo lese Chris Tvedt? Han er knall, egentlig..
   Ha en super dag du og.:)

   Slett
  2. Er han fra traktene her...? Der ser du hvor mye jeg vet... full skjerpings her altså...jeg lover.Jeg må google Chris Tvedt tror jeg.. Jeg maser mye på min også og han fleiper med at det ikke blir billig... hehe.. det går stort sett greit.

   Slett
  3. Ja, Bergenser!!!!
   Sønner er jo til for å brukes; hehe..

   Slett
  4. Måtte jo google litt og når jeg så fjeset hans gikk det et lys opp for kjerringen...ikke alltid hodet er på rett plass her. Boken jeg hadde var "Rimelig tvil" så kanskje jeg får lese den først for å se om det faller i smak. Det er så mange jeg "burde" lese noe av...Jørn Lier Horst,Jo Nesbø,Jørgen Jæger,m flere..

   Slett
  5. Ja, det er alltid mange man "burde " lest- men man rekker jo ikke alt. Tvedt er i alle fall å anbefale. Nesbø haster det ikke med her, siden jeg har prøvd og ikke kommet noen vei.. Horst er bra, (har lest tre av ham) Jæger står på vent her også..

   Slett
 2. Å ikke ha internett er katastrofe, selvfølgelig når man er så avhengig som jeg og mange bloggere er :-D
  Jeg ha lest alle Chris Tvedts bøker. Eller slukt dem er vel det rette ordet, de er virkelig gode og jeg håper han kommer til å skrive mange fler! Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Katastrofe ja. Jeg var nesten på gråten her, dritt lei etter så mye trøbbel over en uke..
   (egentlig skulle man bare gravd seg ned i bøker, men så var det så mye jeg sklle gjøre på nett da)
   Åh , hvorfor har jeg forsømt Chris? Fin tirsdag til deg også.:)

   Slett
 3. Jeg måtte faktisk også koble dataen til mobilnettet mitt idag, men nå er ting oppe å går igjen heldigvis :) Virker som en bra bok :)

  SvarSlett
 4. Problemer med internett minner meg bare på at jeg skal på ferie på lørdag. Sist løp jeg fra bar til bar i landsbyen vår, for å låne litt internett. Håper det er bedre i Østerriket enn i Italia :)
  Chris Tvedt har jeg tilbragt en kveld sammen med for noen år siden. Han på scenen og jeg i publiken. Jeg hadde lest et par bøker i forkant av evenementet, og kjøpte den aktuelle boken, tror det var Dødens sirkel. Har likt hans lune humor og skremmende plott i alle bøkene hans. Håper på ny i år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, kjenner til den flyinga på ferie- velger kafeer med trådløst wifi- feks.. men egentlig kan man vel koble ut nett i ferien eller? Hmrfhost...
   Heldig du som har opplevd Tvedt live- kan tenke meg han er slagferdig.:)

   Slett
 5. Har ikke lest noe av denne forfatteren ennå, men har lenge vært nysgjerrig på forfatterskapet hans:)

  SvarSlett
 6. Ikke lest noe av denne forfatteren, men rottejegeren står på vent i min bokhylle også

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper den er bra da.:)
   For det er de andre bøkene jeg har lest av ham.

   Slett
 7. Rottejegeren er den av bøkene til Chris Tvedt som eg likar best. Underhaldande og veldig spennande!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Nå hoppet den jaggu meg litt frem i køen.;)

   Slett
 8. Så utrolig kjedelig når internettforbindelsen ikke fungerer, det er da man oppdager hvor avhengig man er av den! Boken du har på vent høres veldig spennende ut, jeg har ikke lest noe av forfatteren før.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig avhengig, blir grinete og sår som en alkis på nedtur når det ikke funker over lang tid..

   Slett
 9. Ja etter dette innlegget og alle kommentarene, skjønner jeg jo at jeg må gjøre enda et nytt bekjentskap! Har Chris Tvedt i krimhylla, så det blir kanskje ikke så lenge til?

  SvarSlett
  Svar
  1. Og god sommer til deg også, selvsagt :)

   Slett
  2. Ja, se der... det må du vet du.:) God sommer til deg også.:)

   Slett
 10. Internett mangel er kjipt:) Godt du har noen å ordne opp:) Dette virker jo som en veldig spennende krim bok, fikk lyst å lese noe av forfatteren, så her må det noteres:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant..?
   Det funker nå da heldigvis.
   Chris Tvedt er å anbefale ja.:)

   Slett