tirsdag 2. juli 2013

Oppsummering JUNI+halve 2013

Juni er sommermåned, og selv om vi er to dager inn i juli, må jeg bare konstatere at trøndersommeren er som vanlig. Kaldt, overskyet. Litt mer sol enn regn og det er jo litt fremgang. Men det var slik også i Valdres. Ikke noen temperatur å skryte av altså. Fint vær å gå tur i , eller sitte inne å lese i.  Eller blogge i. Da er det vel tid for en aldri så liten oppsummering over bok-juni. Og som mange har gjort meg oppmerksom på i Blogglandia, så har også et halvt år gått av 2013, og det kan være på plass med en liten halvårsevaluering. (uff det ordet hørtes ganske sånn jobbaktig ut, og jeg som har ferie.)


 Juni ga meg mange nye bøker og et nytt talglys.


JUNI

 Bøker påbegynt  i mai :Jane Austen: Northanger Abbey  (1001-bok, England, lesesirkel  - halve original lest, hele lightutgaven, kjøpt, lånt)
Paula McLain: Hjertet i Paris (Frankrike, leseeksemplar)
Kate Morton: Den glemte hagen  (lydbok lånt+papirbok kjøpt, England, Australia, bokfrahylla)

......
Fly med meg! Mari Boine og  Per Lars Tonstad (biografi, leseeksemplar, lesesirkel, Norge)
Du forsvinner av Christian Jungersen  (Danmark, leseeksemplar)
Jeg kan oppløse mørket av Guro Sibeko   (Nederland, Italia, Tyskland, Hellas, Norge, fått)
Dubrovnik av Vigdis Hjort (Kroatia, kjøpt, bokfrahylla)
Nakenbadestrand av Elfriede Vavrik (Østerrike, kjøpt)
Til fyret av Virginia Woolf  (1001-bok, England, kjøpt, lesesirkel)

=   2 1001-bøker , 3 bøker med handling fra England, 1 fra Danmark, 1 fra Østerrike, 1 fra Kroatia, 1 fra Frankrike, samt et par som har handling fra flere land (Italia, Hellas, Tyskland, Nederland)
- 3 leseeksemplarer
- 2 fra hylla
- 5 kjøpt
- 2 lånt

Totalt 10 bøker   (det har vært litt tungt å lese denne måneden, mye å tenke på, samt et par reiser , men det tok seg litt opp på slutten da jeg bestemte meg for å gå for noen lettere og mer lystbetonte bøker) Jeg likte alle disse bøkene godt, men den jeg slet mest med var Northhanger abbey, og jeg ble ikke helt ferdig med originalen på engelsk heller..så kanskje er det halvjuks å ta den med på lista..?


Film fra bøker:

The Great Gatsby (kino)   terningkast 5
Hodejegerne (dvd) terningkast 2
Mannen som elsket Yngve  (dvd) terningkast 6

= 3

I ettertid: Jeg likte absolutt Gatsby best- men den så jeg jo på kino.:)


Bøker kjøpt og fått: en masse!
m.fler....

Happenings: 

***Oppstart og deltagelse i Moshonistas lesesirkel for biografier, med Mari Boine. I august er det forfattere som står for tur, og der har jeg mange å velge mellom i hylla mi: Paolo Coelho, Sigrid Undset av Sigrun Slapgård, Frid Ingulstad (samt noen jeg har lyst til å lese: Tore Rems nye biografi om Jens Bjørneboe (Født til frihet) , Knut Hamsun m.fl. ) Satser på å lese en av dem jeg har i hylla.
*** Har meldt meg på Bokbloggertreffet 14 september i Oslo

Påbegynte Bøker:

* Trollelgen av Mikkjel Fønhus
* Sommerperler 2013 (noveller)
* Porselenspiken av Gunn Marit Nisja
* Den onde viljen av Karin Fossum ( lydbok)
* Sanka ull (woolgathering) av Patti Smith

Halvårsevaluering:

Hvor langt har jeg kommet på målet om leste bøker i 2013?
Hva med 1001-bøker? Bøker fra hylla?

Juni: 10 lest, 2 1001-bøker, 2 fra-hylla

= 63 bøker lest
derav 13 fra-hylla og 7 1001-bøker


Jeg har ikke oppsummert hvor mange land jeg har vært i, hva som er krim, hva som  er fått, lånt her- men kun det viktigste. Det som er helt tydelig er at med  kun 13 bøker lest fra-hylla, så er tilveksten av nye uleste bøker betydelig større enn avsiget.. Men det er i rute med målet og vel så det, som er 20. 7 1001-bøker er sånn passe bra, litt under  målet som er  20.
Engelske bøker har jeg som mål å lese 2 av. Kan Northhanger Abbeyforsøket gjelde som en? (en lightutgave pluss en halv original) Jeg har enda ikke lest Patti Smiths Just Kids..fy skam.;  Da er vi i så fall i rute der.

Med 63 bøker lest totalt så er jeg langt avgårde mot målet som er 100 for hele året.:)

Mine utfordringer var og er:
Noe jeg skal skjerpe meg på:

*Å stå imot fristelsen til å be om og ta imot så mange leseeksemplarer fra forlag, da jeg ikke rekker å lese alle mens de er aktuelle.  (litt bedre føler jeg)
* Å stå imot fristelsen ved å gå amok ved boksalg på nett og i butikk.  (prrrrr,,,,,,...)
* Låne mer på biblioteket.  (bør vel lese mer av det jeg har enn å låne)

(Bedre på dette? Tja...)

Om alle mine lesemål for 2013 HER


Oppsummeringen fra mai HER


Nå er jeg spent på juli som lesemåned,  da jeg har ferie, dog mye å gjøre-- og et par tykke musteiner i ferielektyren  :)


18 kommentarer:

 1. Ti bøker i juni og 63 totalt i år er slett ikke å kimse av Anita:)Jeg har blitt litt flinkere til å la være å kjøpe bøker for jeg har veldig mange uleste i hyllene,deriblant en god del leseeksemplarer og for å si det slik så tror jeg det er lenge til jeg kan motta bøker både fra Gyldendal og cappelen Damm,for der har det hopet seg opp litt. Jeg er ikke flink til å bruke biblioteket og det burde jeg nok, men aller først hadde det vært en fordel å få lest litt av det som står klart i hyllen!Flott oppsummering,Anita og lykke til med lesingen i juli.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i lige så Beathe!¨
   Ja, det er nok et mål å lese mer av det man har før man fyller opp huset med mer.. Jeg er ganske ajour med leseeksemplarer jeg har fått i år, mua av de jeg ikke har bedt om og fått, da.. ; Så jeg har nok blitt mer skjerpet når det gjelder å be om dem. Men jeg har noen fra i fjor jeg ikke har rukket å lese...
   Men jeg har vansker med å gå forbi gode kupp på salg og sånn..

   Slett
 2. Gøy å lese sammendraget ditt. Skal si du har fått unna en hel del. Og så har du jo statistikk på det meste da :) Jeg har ikke belemret meg selv med for mange utfordringer, selv om jeg har 1001 og ønske om å lese fra den. Godt å lese at der er flere som sliter med Jane Austen :)
  Vinner jeg kake, så må du ta turen (du er hjertelig velkommen ellers også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Tine.:)
   En kakebit det tar jeg gjerne imot vet du.;)
   Mulig Austen er lettere på norsk enn på engelsk, antar det.:)

   Slett
 3. For en herlig oppsummering, masse flotte lesetips her :) Jeg har gjort en liten oppsummering selv (innlegget kommer i morgen regner jeg med) og ser at du har lest akkurat dobbelt så mange bøker som meg i år ;) Syns vi er flinke begge to!! Stor klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anette.:) Det er ikke flest mulig bøker som er målet- men hva som er bra ut fra det mål man selv setter for seg selv, ikke sant? Man bør ikke måle seg opp mot andre når det gjelder antall, og det gjør du jo ikke heller...
   Klem til deg også.:)

   Slett
 4. 63 bøker er kjempe imponerende. Det har gått litt trått med min lesing. Dagene går med til pendling og en 6 åring i hus.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Klart en 6åring krever sitt, og pendling likeså. Ha en fin kveld..:)

   Slett
 5. Hah, jeg gjettet riktig da jeg sa godt innpå 60tallet (i mitt kommentarfelt), det er jo en imponerende innsats, ikke minst med tanke på at du også har fått tid til å skrive om det meste. Det er fascninerede hvor ulik boksmak vi har, eller ihvertfall hvor ulike bøker vi velger å lese. (må ha noe med genesis å gjøre, kanskje liker du whiskey også?). Jeg sender inn en stemme på Bjørneboe til forfatterrunden, han er en spennende mann.

  SvarSlett
  Svar
  1. Genesis? Musikken, bandet? De likte jeg.;) Whisky derimot, nei det kutta jeg ut..ikke godt.
   Ja, du tippa nå rett da ang antall bøker..så takk! Bra det finnes mange forskjellige bøker i verden, nok for enhver smak.:)
   Bjørneboe, ja, spennende, en bror i ånden, men jeg har lest flere biografier om han, av eldre årgang. De nye bind 1 og 2 av Tore Rem er ganske omfattende. bare bind en alene er på 550 sider..med små skrift, tettpakkede sider..så vi får se. Coelho er interessant han og- psykiatri, dop, reiser, pilgrim etc..

   Slett
 6. Oi, Anita - du har jo virkelig stått på! Så flink du er som har fått på plass såpass mange 1001-bøker også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja det er kult å få lest noen 1001-bøker.::)

   Slett
 7. 63 Bøker lest, det er jo bare imponerende! Har selv lest mye mindre en i fjor, skylder på studiene. Morsomt å få mye nytt i hyllene også, men man kan jo også få litt for mye til tider. Men det er jo godt å ha noen fristelser liggende også på vent. 1001 bøkene går jeg å har litt dårlig samvittighet over at jeg ikke har lest, jeg har stort sett ikke ville lest litt tungleste bøker på en stund, og da går det kraftig utover de. Håper da å få tatt litt igjen der, ser da du har greid deg ganske mye bedre for jeg har bare lest 1. Ønsker deg en videre god lesestund i løpet av det neste halvåret!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Gråblekka.:) Det blir jo mye mindre tid ti skjønnlitteratur når man studerer.I de perioder jeg har tatt videreutdanning har det heller ikke blirr mange skjønnlitterære bøker lest.
   1001-bøker trenger ikke være tunge...?
   Ønsker også deg en god lesetid i ferien.:)

   Slett
 8. Utrolig bra oppsummering! Og så mange bra bøker du har lest - alltid kjekt med omtalene dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. så hyggelig å høre Pia.:)

   Slett
 9. Usj, jeg kan relatere meg til kaldt og overskyet! Men bøker...oahh! Kanskje jeg skulle laget meg en oppsummering, din var i alle fall inspirerende :)

  SvarSlett