søndag 30. september 2012

Smakebit på en søndag: Cassandras finger av Gert Nygårdshaug

I dag begynte jeg å lytte til bok nr fem i Gert Nygårdshaugs serie om Fredric Drum. Jeg har hatt pause fra Fredric Drum en stund nå, men har savnet han litt, merket jeg, da jeg satte lydboka inn i iMacen. Anledningen var husvask og rydding, og jeg orket å ta meg god tid, når jeg hadde denne lydboka i bakgrunn.

Cassandras finger - Gert Nygårdshaug

I Cassandras finger befinner Fredrik Drum seg i Oslo, og får det travelt med mysterier med gamle ModerJord-figurer, Mayafigurer, et drap på en venn og kontakt med punkere i hovedstaden med mer.


Jeg liker humoren og frodigheten i bøkene, og fantasien knyttet til gamle mysterier og oldtidsminner. I tillegg til Drums nytelse av mat og gode viner.

En liten tilfeldig smakebit...:
Han hørte det nynne inne på kjøkkenet og merket den umiskjennelige duften av fiskebuljong. Anna var i sving med forberedelsene til kveldens meny, Hun hadde kommet inn i Tobs og hans liv som en veritabel Lofot-storm som førte med seg alt som fantes i en ramsalt ishavsfjære; Blæretang, kråkeboller, o-skjell og kamskjell, akkar, lodde og sjørøye, rødsnegler, krill og ulvefisk. ( s37)

Jeg har også boka i pocket, som jeg kan lese etter, eller imellom..det går fortere enn å høre på lydbok, men bøkene egner seg godt til lydbok, så da bruker jeg helst lesetiden til andre bøker.

Tidligere blogginnlegg om Fredric Drums strabaser:

Honningkrukken

Jegerdukken og Dødens codex

Det niende prinsipp

26 kommentarer:

 1. Smakebiten din fikk meg til å tenke på flere ting. Den ene at jeg savner å lytte til lydbok! Det er lenge siden! På mandag skal jeg på biblioteket og da SKAL jeg låne en! Vanligvis lytter jeg til musikk når jeg vasker og strammer dreadsene mine(hihi) men det skal byttes ut med en lydbok!

  Det andre smakebiten din fikk meg til å tenke på er at jeg savner bøkene om Harry Hole. Den krim-serien har jeg igjen mange bøker av!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra når man gjenoppdager noe man synes var/er artig. Harry Hole har ikke jeg kommet noen vei med enda, men kanskje en dag..?

   Slett
  2. Harry Hole drar jo absolutt ingen steder :-) Hørtes spennende ut de du leser nå også da! Man må prioritere :)

   Slett
  3. Drara han ingen stder? Kjedelig, hehe..;) Ja, man må prioritere det er sikkert..:)

   Slett
  4. Ler høyt! Jo da, han farter da rundt.. :-)

   Slett
 2. Ååhhh... Fredrik og Gert, ja! Takk for påminnelsen og smakebiten! Rart hvordan man på en måte glemmer gamle favoritter når det hele tida dukker opp så mye bra...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant---men desto mer gøy å gjenoopdage dem. Har du fått med deg at Gert N og Torgrim Eggen har kommet med kokebok fra sine reiser og med sine romafigurer? der har Fredric Drum en fin plass, selvsagt.. Vår ære og vår mat, heter den.

   Slett
 3. "Cassandras finger" är kanske min favorit i den här serien. Spännande bok.

  SvarSlett
 4. Vilka spännande böcker ni har i Norge. På något borde detta åtgärdas, helst kanske att de översätts till svenska :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er de ikke oversatt til svensk? Dårlig..

   Slett
 5. Tusen takk for smakebiten,Anita:-) Jeg har ikke lest noe av forfatteren men har lenge tenkt at jeg skal, så nå får jeg notere meg ned bok og forfatter og sjekke ut de andre bøkene også. Tusen takk for boktips! Lydbøker hører jeg ikke på,men kunne tenkt meg det, virker som det er greit å høre på når en skal rydde og vaske hus.Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Ja, noen ganger funker det bra med lydbok, men jeg har ikke hørt så mye på det jeg heller, før i det siste. Fin måte å rekke over flere bøker på.:) Fin søndag til deg og..:)

   Slett
 6. Jeg har fortsatt til gode å lese noe av Gert Nygårdshaug, men jeg har absolutt planer om det. Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 7. En fin smakebit! Gert Nygårdshaug står på skal lese listen min og jeg har tenkt å begynne med Mengele Zoo. Det er flere som har anbefalt meg det, men av en eller annen grunn har jeg ikke kommet så langt :-)
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mengele Zoo er en helt annen bok enn bøkene om Fredric Drum. Men mange synes Mengele Zoo er utrolig bra. Selv har jeg ikke leset den, men har den på lydbok etter at jeg kjøpte den på en kjøretur jeg hadde til Nord-Norge for tre år siden. Men jeg ble for trøtt for lydbok da.. Så den har jeg tilgode, og skal ta den frem igjen en dag.:)

   Slett
 8. Jeg er "uvenner" med både Drum og Gert. Dette er virkelig ikke min type bøker. Usikker av hvilken grunn. Men kanskje jeg hadde likt bøkene bedre i lydformat? Hvem er det som leser?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hvem vet.. Det er Helge Winther Larsen som leser.

   Slett
  2. Kanskje jeg skal forsøke en gang til? "Alle" skryter sånn av Nygårdshaug, føler meg nesten rar som ikke er over meg av begeistring :9

   Slett
  3. Hehe- det høres ut som slik jeg har det med Jo Nesbø..;)

   Slett
 9. Herlig smakebit! Kanskje dette er noe for meg? :)

  SvarSlett
 10. Jeg syntes lydbøker er helt ypperlig når jeg skal vaske eller gjøre andre aktiviteter(alene, ikke i sosiale lag altså ;)) hvor det ikke lar seg gjøre å ha en bok i hånden.

  Tusen takk for den flotte smakebiten, Anita. Selv har jeg ikke lest noe av Nygårdshaug.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant... Man får lest/hørt flere bøker slik. Hyggelig at du likte smakebiten Mari:)

   Slett