søndag 23. september 2012

Før jeg sovner av S J Watson- en spennende og litt ekkel psykologisk thriller

Da jeg leste anmeldelsen av denne boka i fjor en gang, tenkte jeg at denne hadde jeg lyst til å lese. Nå har jeg gjort det. Nei, forresten; nå har jeg hørt den. For denne hørte jeg på lydbok. I bil.


Før jeg sovner


Jeg har kjørt mye bil i det siste, lange og korte strekk. Og denne boka egnet seg bra som lydbok, godt lest av Nina Woxholt.

Boka er skrevet av debutant S J Watson, som  er en mann. Hovedpersonen er en kvinne, som etter en ulykke lider av hukommelsestap. Hun våkner en dag med en mann ved siden av seg som sier han er hennes ektemann, men som hun selv ikke kjenner igjen. Ved hjelp av timer hos terapeut og en dagbok hvor hun skriver ned minner som dukker opp, settes bitene sammen til et puslespill hvor det som skjedde blir avdekket, og Christines liv rulles opp.

Er mannen hennes ektemann? Hvem skal hun tro på? Terapeuten eller mannen eller venninnen Claire? Var det en ulykke?

Før jeg sovner  er en ekkel og veldig spennende roman.  Det er også interessant å lese om hukommelsestap.  Om hva som skjer i hjernen. Denne historien er bygd på faktiske hendelser sier forfatteren i etterordet. Anbefales.SJ Watson
Foto fra Guardian. 


Før jeg sovner: S.J.Watson

Lydbokforlaget 2012

Bazar forlag, 20118 kommentarer:

 1. Tror jeg setter den litt lengre opp på listen, greit å veksle med litt krim innimellom annet.(Du avslørte ikke for mye heldigvis)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne er spennende, og veldig fin som lydbok.. Nina Woxholt leser bra, og skaper flere personligheter gjennom stemmen sin. Ikke akkurat vanlig krim dette, mer en psykologisk triller..

   Slett
 2. Er helt enig i det du sier om denne boken. Fin anmeldelse! Kan tenke meg at det var intenst å høre den lest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig. Ja, den var intens på lydbok, men jeg kunne bli litt lei av alle gjentagelsene--- (det skrev jeg ikke, men husker det nå)- men skjønner jo at gjentagelsene var nødvendige for å forstå henne, siden hun ikke husket...

   Slett
 3. Jeg kjøpte boken på engelsk på 3 for 2 salg på Norli for litt siden. Det ser ut som jeg burde rydde plass til å lese litt krim/thrillere egentlig, men det er hele tiden så mange flotte ungdomsbøker som vil bli lest...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja alltid de vanskelige valgene, når det er så mye man vil lese..kjenner det godt igjen..:)

   Slett
 4. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest i år, helt klart en ny favoritt hos meg:) Å høre den på lydbok, virket ikke dumt:) Flott skrevet om boken og ha en flott kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du også likte den.. Takk for fin kommentar og fin kveld til deg også.:)

   Slett