onsdag 5. september 2012

Med Fredric Drum på nye halsbrekkende eventyr. Jegerdukken og Dødens codex.

Jeg ble litt fortapt i Fredric Drum og hans fantastiske mystiske eventyr i Honningkrukken, og startet derfor på resten av serien til Gert Nygårdshaug som består av ti bøker.

Jegerdukken - Gert Nygårdshaug Helge Winther-Larsen


Nr 2 heter Jegerdukken. Fredric Drum kalles til en øde fjelldal i Nord-Østerdal, til Savalen fjellhotell og omegn, der et er funnet et sensasjonellt arkeologisk funn. Brått virvles Fredric inn i en grotesk drapsak. To moselik er gravd frem, samt noen mystiske gjenstander. Her er det tråder til Grønland, gamle ritualer og moderne grådighet. En jegerdukke, en slags amulett står i sentrum av funnene og mysteret som rulles opp.


Fredric Drum overlever så vidt her også. Han havner også på sykehus, for en kort stund. Og en ung vakker jente dukker opp, etter tapet av Guenevive er det kjærkomment å ha en annen vakker kvinne å kikke på.

Dette er en spennende bok, ja riktig skummelt blir den innimellom der Fredric befinner seg i et gammel fjellhotel og myrlandskap i mørket. Det er nesten mer eksotisk enn handling fra fjerne strøk, faktisk.

Dødens codex - Gert Nygårdshaug Helge Winther-LarsenM

Nr 3 heter Dødens Codex. Nå er Fredric i Italia. Han kombinerer business with pleasure. Han har fått vite at Guenevive er under god behandling på en privat klinikk der de bruker en spesiell form for lyd og musikkterapi. Boken starter bra, men så synes jeg den er litt tyngre  å følge. Mulig det er forårsaket av mangel på konsentrasjon fra min side, siden jeg hørte den på lydbok, for det meste i korte stunder i bil.

Men, jøss, det er mange fine setninger og frodig språkbruk og spennende til tider. Men denne var ikke like fengende som Honningkrukken og Jegerdukken.


Vi får håpe nr 4 er bedre. Da får vi oppleve Fredric Drum i Egypt og blant pyramidene. Men hvordan skal den vinelskende Drum klare seg i Egypt? Har de noe god vin der nede? Jeg gleder meg til å finne ut av det. Kun tre glass kokt vann er nok ikke helt det samme.


Gert Nygårdshaug: Jegerdukken og Dødens Codex

Capelen Damm, lydbok. 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar