tirsdag 25. september 2012

Boken på vent (2): Måter å komme hjem på

Jeg er glad i latinamerikanske forfattere, og har en stor favoritt i Isabel Allende. Hun er en ringrev i den tradisjonen, som også Gabriel Garcia Marquez og Mario Llosa Vargas er. Cecilia Samartin kjenner vi jo også, selv om hun er bosatt i USA, men det er jo også Allende, hvis jeg fortsatt er oppdatert.

Pax forlag har gitt ut en ny latinamerikanske forfatter, en av den unge generasjon, som heter Alejandro Zambra. Han er fra Chile og er født i 1975. Boka heter Måter å komme hjem på.

Dette er min ukes Bok på vent, som deltager i spalten til Beathes bokhylle. ( Du må også gjerne delta)

Da jeg leste om denne boka i nyhetsbrevet fra Pax, som handler om Chile på åttitallet, da Pinochet regjerte, ønsket jeg meg boka som leseeksemplar og fikk det. Romanen ses gjennom øynene til en ni år gammel gutt. Han treffer en dag de to år eldre Claudia, som får stor innvirkning på hans liv.

Fra boken:
--" En av disse dagene kommer ikke huset til å ta imot meg lenger. Jeg ville bebo det på ny, rydde i bøkene, ommøblere, stelle litt i hagen. Det har ikke vært mulig å gjøre noe av dette, men nå tar jeg meg et glass mezcal til hjelp." (s 57)

Språket virker lett og sugende. Jeg må få lest denne snart.
Den er ikke lang heller, kun på 172 sider. Det er jo overkommelig.


Måter å komme hjem på - Alejandro Zambra Kjersti Velsand


4 kommentarer:

 1. Isabel Allende har jeg lyst til å stifte bekjentskap med så jeg må kjøpe meg en bok av henne snart. Jeg fikk også nyhetsbrev om denne, men jeg svarte ikke på den. Spørs om det var dumt gjort av meg. Blir spennende å høre hva du syntes om den og mulig jeg må ut å køpe den. Tusen takk for boktips og forfattertips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk selv Beathe! Ja, Allende må du sjekke ut. Hennes siste har jeg ikke lest, har dem på vent også faktisk... Men de tidligste som feks Åndenes hus, var fantastiske..
   Må vel logge meg av nå, så jeg kan lese litt bok, så jeg får lest ferdig noen og få begynt på nye. Har tre bøker gående nå.. alle er over 500 sider hver..gosh!

   Slett
 2. Jeg liker godt Isabel Allende, hun skriver også en god del om Pinochets diktatur. "Måter å komme hjem på" fikk jeg lyst til å lese, takk for tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig.. Ja, hun er og har vært en tøff dame, Isabel Allende. :)

   Slett