mandag 1. oktober 2012

Fin liten bok om å flytte i fosterhjem

Cornelia flytter i fosterhjem er tittelen på en fin liten bildebok som er beregnet på små barn, i samtale med voksne.9788293184102     Dette er en tynn liten bok med fine tegninger samt  enkel og lettforståelig tekst om lille Cornelia som skal flytte i fosterhjem. Mamma er syk og greier ikke å ta seg av Cornelia. Den viser på en sannferdig og fin måte hvordan bli-kjent- og flytteprosess for et fosterbarn foregår, samt at den forklarer på en grei måte hvorfor akkurat Cornelia må i fosterhjem. Den er beregnet for voksne som skal snakke med barn om det å flytte i fosterhjem. Det kan gjelde fagfolk, foreldre, slekt, venner, naboer, lærere, barnehageansatte som vil ha et godt redskap til å snakke med aktuelle barn om dette vanskelige temaet.

Boken har forord av barnepsykolog Magne Raundalen samt et tillegg med en brukerveiledning skrevet av Jon-Håkon Schultz, forsker ved NKTVS. (Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress)Som ansatt i fosterhjemsomsorgen i Bufetat vet jeg at slike bøker trengs, og at det finnes lite på markedet. Denne boken vil absolutt dekke et behov, og jeg vil derfor anbefale den videre.

Takk for leseeksemplaret og honnør til det lille forlaget LIV i Vestfold som gir ut denne boken, som er skrevet av Ritva Fyhn- Pettersen og illustrert av Mette Fyhn.

Andre som har skrevet om denne boken: Reading Randi , Barnas LeseromRitva Fyhn-Pettersen: Cornelia flytter i fosterhjem

Liv Forlag 2012

2 kommentarer:

  1. Fornuftige ord, Anita...og jeg støtter din ros til Liv Forlag som ser ut til å satse på en del slik nyttig, fornuftig litteratur.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, ja- jeg bidrar gjerne til å spre budskapet om denne lilel viktige boken.:)

      Slett