onsdag 17. oktober 2012

En ny fase og overraskende vending for Fredric Drum i "Kiste nummer fem"

Kiste nummer fem - Gert Nygårdshaug Are Storstein


Kiste nummer fem , som er nummer seks i tilogien om Fredric Drum og Skarphedin Olsen, var en overraskende bok, og veldig morsom i all sin gru.
I Cassandras finger ble Fredric Drum skutt av nettopp etterforsker Skarphedin Olsen. Jeg var selvsagt spent på hva som skjedde videre med den matelskende vinkjenneren Drum, og fikk svaret her. Har du lyst å lese bøkene fra starten uten å få viktige trinn i historien røpet, bør du slutte å lese nå. SPOILER ALERT!
Etterforsker Olsen sitter i time hos sin psykiater og det går opp for ham at hans alter ego Fredric Drum ikke lenger eksisterer. Og at det er han, Olsen, som har konstruert ham i sin egen psykotiske virkelighet. Eller, mer bestemt, han har vært sin egen bestefar, som het Fredric Drum.

Etter at Olsens kone og datter ble drept for noen måneder siden har Olsen hatt et psykotisk sammenbrudd og gått i terapi til psykiater Sachmuld. Han har fått være på arbeidet sitt på politikammeret men ikke hatt ansvar for etterforsking i sin sykemelding. Han skjemmes nå over at han har gått rundt og vært Fredric Drum og etterforsket store saker nede på politikammeret. Han friskmeldes og blir straks satt på en ny sak, og hoder ruller bokstavelig talt.

Olsen opplever merkelige ting. Det dukker opp  gamle beger med Mayainskripsjoner, drap som kan spores til ritualdrap hos indianere, ja til og med Fredric Drum dukker opp igjen. Skarphedig Olsen er virkelig bekymret for sin egen forstand, og om han virkelig er frisk eller psykotisk.

Noen er ute etter ham. Det dukker opp innvandrer gjenger og nynazister og kampen er i full gang. Handlingen foregår i Oslo. Og igjen har Fredric Drum, en restaurant, deilig mat og gode viner, og ikke minst en kvinne, sentrale roller.

Fornøyelig!

Andre innlegg fra bøkene om Fredric Drum her.Gert Nygårdshaug: Kiste nummer fem, lydbok mp3

Cappelen Damm 2011 (bok 1996)MP3-lydbohttp://artemisiasverden.blogspot.no/2012/10/cassandras-finger-av-gert-nygardshaug.html#more

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar