søndag 1. mars 2015

Smakebit på søndag (109): Kaoshjerte

av Lise Forfang Grimnes. Medblogger. Blogger Lise nå? Ikke så mye. Hun har skrevet sin første roman, en ungdomsroman, i fantasyfeltet.  Urbant og mystisk. Jeg har kommet godt i gang, og synes historien er spennende.

Foto: Lisegrimnes.no

Fra forlaget om boka:
Minja er seksten år og våkner forslått og uten hukommelse i blokka hjemme på Stovner. Hun drømmer om hender som trekker henne ned i en myr, om jenter med kuhaler, om en mann vakker som stjernehimmelen - og plutselig husker hun prisen for å ha besøkt sin forbudte mormor den sommeren: Å miste bestekompisen Josef for evig og alltid.

"Kaoshjerte" er en fortelling som balanserer mellom urban virkelighet og mystikk, og som henter inspirasjon fra norsk og persisk kulturarv. Boka handler om vennskap, røtter og det å ha tillit til seg selv.   


Mer HER


Smakebit:
Senere den kvelden var vi på taket. Jeg tegnet Josef som lå på en madrass og stirra opp mot stjernene. Den forbudte stigen som tok oss over balkongen til Josef og opp på taket, var en fin ryggstøtte.
- Man skal ikke være redd for mørket og natten, sa Josef pluselig. - Det er bare en annen måte å være i verden på. ( s. 70)

Da ønsker jeg dere en fin søndag, og ønsker dere å ta en titt på andre smakbiter i dag, i mellom VM på ski og kampen om gullet (blir det svensk eller norsk på femmila i dag mon tro? Jeg tipper selvsagt trøndersk.;) )- så kan dere kikke inn i bloggen til Mari, Flukten fra virkeligheten!


Heia Petter! Kungen av Falun!


OPPDATERT, kveld : Jeg leste ferdig boka under titting på femmila i Falun, og etterpå. Innspurten på skiløpet var veldig spenennde og at Petter spurtet seg inn til VM-gull var helt rått!

Kaoshjerte var også spennende helt til siste slutt. . Det ble mer eventyr/fantasy etterhvert og en fin utvikling. Jeg likte boka veldig godt og anbefaler den videre. Omtale kommer senere.

Til orientering så ble jeg spurt av Lise Grimnes på e-post om jeg ønsket et eks av boka, og det takket jeg ja til. Jeg angrer ikke.  Ikke annet enn at jeg kunne lest boka før.
Jeg har ellers ikke noe personlig forhold til Lise Grimnes annet enn at vi har vært en del av et norsk bokbloggmiljø.56 kommentarer:

 1. Siden jeg er fan av Northug og har litt trønderblod i meg så håper jeg at det går veien for han, men han der svensken er jo rask om dagene også.... spennende blir det uansett tror jeg. Kaoshjerte likte jeg veldig godt selv om den er i en sjanger jeg ikke leser så mye av. Kos deg med både lesing og heing i morgen, Anita! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Olsson truer vel med å vinne? Vi får nå se, hehe.-.. Spent på resten av Kaoshjerte ja, synes den er spennende på en ungdomsnaiv måte fortsatt..
   Takk i lige så Beathe.:)Kos å se deg her , selv om du har lagt ned blogginga selv..:)

   Slett
 2. Kaoshjerte er så fin. Jeg var litt usikker i begynnelsen, men så falt jeg helt pladask for den :-) Ønsker deg en flott søndag!

  SvarSlett
 3. Gleder meg stort til 5 mila i morgen! Jeg er ikke så fan av Petter Northug(det handler ikke om idrettsprestasjonene, men andre ting han har gjort og sagt), men har ingen problemer med å se at han er dyktig på ski. Selv skulle jeg ønske vår lokale skihelt, Tord Asle Gjerdalen, hadde fått en plass i VM-troppen, men det ble dessverre ikke sånn i år, men han har gjort det godt i lange løp tidligere(og vant vant i Marcialonga i år).

  SvarSlett
 4. Haha, jeg blir så opptatt av sporten at jeg glemmer å kommentere boka. Kaoshjerte var virkelig fengende, jeg likte den godt og er ikke overrasket over at ungdom gjør det samme. Lise skriver på en måte som driver leseren lett gjennom teksten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, skjønner du er en sportsentusiast.:) Godt å høre at du også likte Kaoshjerte godt.:)

   Slett
 5. Gleder meg til å lese Kaoshjerte :)
  De skigreiene bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Kjedelig!
  Nyt søndagen, Anita :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!
   Ang ski, så blir jeg lett revet med selv om jeg egentlig ikke bryr meg så mye om sport..
   Du og, takk.:)

   Slett
 6. 1. mars nå ja. Den boken har jeg ikke - sjelden jeg leser ungdomsbøker nå, og enda sjeldnere fantacy bøker - men det er interessant en gang i blant å ta en titt.
  God Søndag til deg også., Anita - trodde forresten februar hadde 29 i år jeg, men ble snytt for den ekstra....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så veldig fantasy enda dette, ikke sånne rare vesener -- mulig det kommer noen hulderaktige vesener utover i boka, det vil vise seg.. Mest er det en slags mystisk spenning..så langt.
   Takk , du og.:)

   Slett
 7. Tack för fin smakbit! :)

  SvarSlett
 8. Ska verkligen bli spännande att se femmilen! :) Boken verkade verkligen spännande, får hoppas att den kommer på svenska. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Både til femmila og bok.:;)

   Slett
 9. Låter som en spännande bok och det är alltid extra kul när en medbloggare lyckas få något utgivet. När det gäller skidorna så gissar jag att det blir antingen norskt eller svenskt i toppen. Titta tänker jag göra i alla fall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Det er gøy! Vi ser spent frem til femmila også..

   Slett
 10. Den boken verkar vara spännande, kanske finns den på svenska. De där med skidor har jag inte följt alls tyvärr.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den gjør. Den er vel ikke på svensk enda, siden den kom på norsk i høst..

   Slett
 11. Kaoshjerte ligger øverst i ventebunken min nå. Så når jeg kommer hjem igjen etter neste barnepasseruke, skal jeg ta fatt på den. Drar med Kystekspressen i dag til Trondheim, og får dermed ikke med meg 50 km! Uffda!

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende! Spent på hva du vil synes om den.:) Godt tur med båten. Håper det ikke blir for mye sjø...

   Slett
 12. Fin smakebit! Og tvi tvi for Petter i dag ;)

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten. Väldigt vacker framsida också! Hm, när det gäller skidor så är det i alla fall näst bäst med norskt i toppen ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, coveret er nydelig::)
   Nest best? hehe..

   Slett
 14. For en nydelig smakebit du serverer i dag. Ikke vanskelig å finne fine sitater i Kaoshjerte, det er sikkert og visst. Ønsker deg en fin søndag, heia Norge!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Ja, du har vel lest boka, og jeg skjønner jeg har noe å se frem til.:) Blir vel ferdig i dag, ikke i går som jeg trodde, og måtte oppdatere oppsummeringsinnlegget mitt deretter..

   Slett
 15. Tack för smakbiten och ha en fin söndag.

  SvarSlett
 16. Den verkar bra. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den virker slik så langt.. Takk selv.:)

   Slett
 17. Tror de fleste likte Kaoshjerte litt bedre enn meg. Koselig bok, men ønsket meg mer intensitet. Spent på hvordan du liker boka.
  Her i "huset" er det Vm forbud fordi jeg er allergisk mot sport. Sjakk er vel den eneste "sporten" jeg ser på. Men heldigvis bor jeg alene og kan bestemme over fjernkontrollen:)
  Ha en fin søndag og god lesing:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes den er spennende så langt (har lest circa 130 sider) Mulig den e rmild og søt, men det går an noen ganger. Merker jo at denne er ganske enkel, og det passer akkurat nå.
   Ja, så lenge du kan bestemme selv er det ingen grunn til å slå på VM.;) Takk i lige så.:)

   Slett
 18. det låter lockande! persiskt och norskt kulturarv! tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal bli interessant å se den persiske, så langt har jeg ikke kommet enda..

   Slett
 19. Kaoshjerte låter spännande och bra. Jag borde nog läsa den. :)

  SvarSlett
 20. Denne boka har jeg sett flere bloggere nevnt, den virker veldig spennende :) Kanskje jeg skal låne den på biblioteket en gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg likte den godt. Lest ferdig i dag.:)

   Slett
 21. Låter som en spännande bok. Tack för smakbiten och ha en fortsatt bra söndag.

  SvarSlett
 22. Det låter väldigt intressant. Tack för smakbit och tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig" En god og spennende bok:)

   Slett
 23. Den här verkar spännande. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 24. Det vart jo trøndergull!!! Veldig artig ;o)
  Kaoshjerte hadde jeg planer om å lese, men føler at tida flyr fra meg...
  Ha en fortsatt feiende flott søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempegreier. Jeg hylte med halve Norge, tenker jeg.:) Boka leste jeg ferdig imellom og etterpå.:) Takk i lige så.

   Slett
 25. Tack för intressant smakbit och tips! ;)

  SvarSlett
 26. Tack för en obehaglig smakbit :)

  SvarSlett
 27. Høres ut som et interessant plott, og siden jeg trenger å bli flinkere til å lese norske bøker, kan jeg like godt sette opp denne på leselisten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne kan absolutt anbefales hvis du kan/vil lese ungdomsbøker. Den er enkel konstruert, men spennende hele veien. Interessant hvordan forfattern fletter inn og bruker nordiske myter og eventyr.:)

   Slett
 28. Detta låter som en bok, som man bör se närmare på. Tack för smakebiten! :-)

  SvarSlett