mandag 30. mars 2015

Lukk øynene ( Bird Box) av Josh Malerman - Topp spenning!

Fra jeg åpnet Josh Malermans debutroman i formiddag har jeg lest nesten i ett strekk avbrutt av et par matpauser. Romanen Lukk øynene som jeg fikk av forlaget i posten i går, snek seg foran den kjempestore bokbunken som venter på å bli lest. Det er ikke ofte man har en grøsser det lukter spenning lang vei av foran seg. Nå hadde jeg det, og den innfridde. Makan til spennende og velskrevet bok er det en god stund siden jeg har lest.


Omtale: Lukk øynene
Det er noe der ute ... 

Hva du enn gjør, ikke åpne øynene! 

Det er noe der ute som ikke må bli sett. Ett sekund, og personen som ser, drives til dødelig vold. Ingen vet hva det er, og hvor det kom fra. 

Malorie, mor til to små barn, har overlevd. Det har gått fem år siden det hele begynte, og Malorie vil søke tilflukt et sted som kan gi trygghet for henne og barna. Men reisen dit vil være det mest risikable de noensinne har utsatt seg for. Ett feilsteg kan innebære døden. 

(forlagsomtale)

Det blir en kjapp omtale fra meg i dag. Siden det er påske. Enda rekker dere å skaffe dere en spennende bok, så les dette som en anbefaling fra meg. Jeg ble bergtatt fra første side av den creepy stemningen, det gode, effektive, suggerende språket.
Historien fortelles i fortid og nåtid. Malories kamp mot friheten, kjemper seg med båt på elva i blinde, med bind for øynene,  med de to små barna sine, mens vi skiftesvis får historien fra da alt forandret seg, da det der ute, ødela livene til folk.
Det er en genialt skrudd sammen bok i sin enkelhet, det er lett å henge med, jeg blir klaustrofobisk vitne til en kamp for livet mot onde krefter de har liten sjanse til å klare seg mot. Samfunnet kollapser, folk dør, galskapsoppstyr, matreservene blir knappere og knappere, konfliktene i den lille gruppen større . Tenk om/når vi havner i en lignende situasjon...
Lukk øynene er en dystopisk grøsser av det beste slaget! Fantastisk! Et bedre påskegrøss enn dette skal du lete lenge etter.

Tine elsket også boka. Det gjorde også Zeldajenta .


Josh Malerman bor i Michigan, USA. Han er vokalist og tekstforfatter i bandet The High Strung. Lukk øynene er hans første roman. Boken er solgt for oversettelse til en rekke land, og Universal Studios har sikret seg filmrettighetene.

Mer om bok og forfatter fra forlaget HER


Foto: Twitter @JoshMalerman


Josh Malerman: Lukk øynene, 300 s / Bird Box (originaltittel)

Vigmostad & Bjørke 2015

9 kommentarer:

 1. Dystopisk grøsser; det hadde jeg ikke fått med meg når jeg sa ja til den fra forlaget. Herre min hatt; etter at jeg leste "The Road" på en solseng i landet Syden, fant den i en bokhylle på hotellet, har jeg ikke hatt lyst til å gjenta eksperimentet. Godt bok, men sola forsvant da jeg leste den...Vel, nå har jeg sagt ja og da får jeg vel kaste meg over den en dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Apokalyptisk grøsser kalte Adressseavisens anmelder den idag, men det er jo det samme. Og den er veldig veldig spennende..:) Kanskje du blir positivt overrasket? ;)

   Slett
  2. Postapokalyptisk grøsser--- (korreksjon)

   Slett
 2. Så bra at du likte boken, ja for hva er det å ikke-like med den? Takk for linking Anita, og ha en super førpåsketid! Sitter på Snåsa og venter på påskekrim med svigers, det går an det og :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Itj saint!;) Får lyst å hive meg over Stallo nå…. Kos deg på Snåsa. Tine.:)

   Slett
 3. Det var en følelsesladet omtale, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns du det? Er det en bra eller dårlig ting? ;)

   Slett
 4. Hmm. Rett inn på leselista. Jeg tar som du vet for meg dystopier for tiden. De har hatt en tendens til å være trilogier. Her er en enkeltbok som tydeligvis har gjort stort inntrykk.
  ............................
  Neimen ups, der var den kjøpt - midt i kommentaren min. One-Click-Buy fra Amazon er herrrrrrrlig, dere ;o) Takk for flott tips Anita (selv om jeg så det først nå...)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, bra- denne boka er plagsomt god underholdning.:)

   Slett