søndag 3. februar 2013

Smakebit på en søndag (15): JUICY! (skal det være en frisk energigiver?)

Endelig har Juicepressa mi kommet. Jeg bestillte den på cdon.com for tre dager siden, og i går kom den på postavdelingen på Jokern i bygda.


Å herlig! tenkte jeg. Nå må jeg bare handle masse frukt og grønnsaker og så skal jeg juice i vei. Oppskrifter og inspirasjon finner jeg masse av i boka JUICY! som jeg fikk av Schibsted for kort tid siden. Jeg synes det passer veldig godt å gi dere en smakebit fra denne herlige boka, og et glass ferskpresset energijuice denne første søndag i februar.

Som mange vet er det Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten som er innehaver av denne faste søndagsspalten: Smakebit på en søndag.

Siden jeg har arbeidshelg og jobbet springskift siden jeg hentet pakken på Jokern, så får jeg ikke laget juice før i dag formiddag. Men forberedelsene er gjort, nesten ordentlig. Butikken var på vei til å stenge da jeg kom dit etter jobb på lørdag ettermiddag, så jeg fyllte bare handlekorga med det jeg fant av  fristende frukt og grønnsaker.


Jeg hadde ikke rukket å skrive opp ingrediensene i oppskriftene jeg har lyst å teste ut, men jeg husket at ingefær gikk igjen i en del oppskrifter. Så jeg kjøpte litt av det også. Et sted må man jo begynne.Å se her! Nå har jeg pakket frem juicepressa , som jeg betalte ca 500,- for inkl.frakt , og tatt frem boka. Jeg starter med det enkle , tenker jeg, så får vi se hvor frelst jeg blir og om jeg avanserer i utstyr etterhvert.

Oppskriften dere skal få , som er en liten smakebit, kommer her:


ENERGIGIVEREN

Hvis du trenger et lite energikick - noe vi alle kan gjøre til tider- er denne juicen perfekt. Den smaker i tillegg utrolig godt og er en perfekt start på  en travel dag og full av gode grønne, energigivende stoffer som holder deg i full sving dagen lang.

1 kiwi (skrelt)
1 eple av søt type
1 håndfull fersk spinat
2 broccolibuketter
1/4 sitron
2 cm fersk ingefær

Godsaker i juicen: Kiwi er full av enzymer, som gir kroppen masse energi og overskudd, og i tillegg inneholder frukten mye vitamin C. Spinat og broccoli er rike på klorofyll, som er kjent for å være plantenes blod. Klorofyll renser blodet, i tillegg til at det har hemoglobinlignende egenskaper som bygger opp røde blodceller og dermed gir kroppen økt oppsygenopptak, noe som gir deg mer enrgi. Juicen inneholder også kalsium, magnesium og jern. ( s. 61)

Ja, så får vi se da, hvordan dette virker. Godt er det i alle fall.:)


Juicy! - Carina Hultin Dahlmann Synøve Dreyer


JUICY! er skrevet av Carina Hultin Dahlmann, og for mer inspirasjon kan du  gå inn på Juicydrops.no.
Jeg vil også komme tilbake til flere oppdateringer etterhvert som jeg prøver ut oppskriftene.

Husk også å ta en titt inn til Maris blogg for å se flere smakebiter.:)

Jeg ønsker dere alle en fin søndag.:)

46 kommentarer:

 1. Så spennende! Du må skrive litt om hva du synes om din nye maskin. Jeg har en 15 år gammel en, som sårt roper på de evige jaktmarker. Skal i gang med intensiv juicing i fasten, så jeg skulle gjerne hatt meg en ny en. Takk for boktips, skal sjekke ut denne her :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal jeg gjøre Tine når jeg har fått brukt den en stund. Carina Hultmann anbefaler dobbelt så dyre maskiner på siden sin- så vi får se. Denne kan jo være bra for det.

   Ellers sier hun at gammel kjøkkenmaskiner som man kan kjøpe juicepresse til, også ofte er veldig gode.

   Slett
 2. Mmm... Nå frister du meg til å kjøpe noe lignende! Men det er jo allerede fullt på kjøkkenbenken av "duppeditter". Kaffetrakter, vannkoker, Soda-Streamer, blender, kaffemaskin... Og inne i benken står kjøkkenmaskin og håndmikser. Vel, jeg får kanskje plass til en maskin til da? Den ser jo ikke så stor ut!

  Venter til jeg hører hvordan du liker denne. Nå tar jeg et glass tranebærjuice og sier jeg godnatt ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan du ikke sjekke om du kan kjøpe juicepresse som tilleggsutsyr til kjøkkenmaskina di da?
   I Valdres har jeg eheldigvis ikke så mye på benken enda. En vannkoker, og så denne. Men jeg skulle gjerne hentet blenderen min fra Trondheim så jeg kan lage juicesmootie og smooties.

   Slett
  2. For holde meg til smoothies! Godt det også... Så kan jeg heller sette pengene inn på reisekontoen!

   Slett
 3. Nam, det hørtes godt ut. Håper du koser deg skikkelig med både boka og juice-resultatene. :)

  SvarSlett
 4. Det låter gott :) Jag har funderat på att köpa en juicepress, om din är bra så kan jag tänka mig en likadan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal få høre når jeg har brukt den en stund.:)

   Slett
 5. Spent på rapportene. Men som i en av de andre kommentarene; har ikke plass til den. Hadde jeg hatt større kjøkken. Men vi har en blender; kanskje den kan brukes til noen av oppskriftene. Boka hadde uansett vært fin å ha; sikkert masse å lære og til inspirasjon. Takk for smakebiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blender kan du bruke til juicesmooties, tror jeg det står- men ikke til juicepressing.

   Ja, det står jo en del generell info om nærinsstoffer , kroppens behov og helsegevinstene ved juicing siden det er så vanskelig for de fleste å få i seg nok friske grønnskaer og frukr hver dag.
   Hun kaller også juicing for "rawfood light".

   Slett
 6. Nå ble jeg skikkelig fristet både til å kjøpe juicepressen og boken. Kjøpt en liten juicepresse for noen år siden på COOP,men den er fint lite brukt, så kanskje jeg skulle dradd den frem fra innerst i skapet? Takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må du prøve Beathe.:) På siden Juicydrops kan du også laste ned magasin med oppskrifter og tips.

   Slett
 7. Mmmm! Dette var en frisk smakebit! Jeg hadde selv en juicepresse for ganske mange år siden når jeg var i starten av 20 årene. Planen var å gå ned i vekt ved å kun drikke juice... Vel det funket ikke og etter det har jeg hatt litt avsmak på selvvlaget juice. Men ærlig talt det er over et tiår siden og det ser fryktelig godt ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ting kan forandre seg så det er kanhende verdt et forsøk med litt friskere oppskrifter?

   Slett
 8. Nå fikk jeg lyst på juice!

  SvarSlett
 9. Jeg må visst dra fram juice-makeren fra skapet likevel! Den har hatt et par rolige år inne i mørket, og bør nok slippe ut nå. Godt!

  SvarSlett
 10. Det ser ut til at du har samme juicemaskin som meg! Er den ikke fantastisk? ;-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig! Svare deg kan jeg når jeg har brukt den noen dager.:)

   Slett
 11. Jeg fikk også lyst på juice! (Men jeg er så heldig å ha en kokk her i huset, og hvis jeg ber om noe matgreier kommer de ut av kjøkkenet av seg selv.) Det står i parantes og er derfor usynlig :-)Han er kjempesnill, men det høres ut som jeg er skikkelig bortskjemt (noe jeg er) i matveien! :-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, så heldig du er.:) Fin søndag til deg også.:)

   Slett
 12. Takk for tips både for juicepresse og bok.. Tror det er noe for meg som er intolerant for så masse.. Men jeg får nok plass ved siden av brødristeren.. Tror jeg..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan godt hende Eva! På Juicydrops.no kan du lese om helsegevinstene mange har av juicing. Forfatteren selv var mye syk før hun startet med dette. Har du ikke en kjøkkenmaskin du kan kjøpe juicepresse som tilleggstutsyr til da?

   Slett
 13. Ha ha ... Du slutter aldri å overraske :) Svært artig bidrag, og nå fikk jeg veeeeldig lyst på et glass jus, så da er vel oppdrag fullført? Fin søndag til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe---godt med noe annet enn bare krim en søndag formiddag også?? Takk skal du ha- og fin søndag til deg også.:)

   Slett
 14. etter et så inspirerende innlegg er det bare å finne frem blenderen fra bakerst i skapet ;)

  SvarSlett
 15. Har bestilt boka, og den linken til juicepressa får jeg ikke opp.. Jeg har en assistent, men den juicepressa til den vet jeg ikke om holder mål.. Ha en fin, fin søndag..

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy. Prøv å søk opp husholdningsapparater på cdon.com lykke til:)

   Slett
  2. Jeg søkte på det, men fikk ikke opp den pressa. Får søke videre på nettet..

   Slett
  3. Hm rart...

   sjekk om denne virker:

   http://cdon.no/elektronikk/waves_pj08004_juice_extractor-7569393

   Slett
  4. Takk, der fant du den... Kanskje jeg skrev gal søkerord.. Lagt det i favoritter, så bestiller jeg i morgen tidlig.. Men boka kommer nok etter denne..
   Gleder meg... Kommer til å bli mye gode juicer...

   Slett
  5. Så bra Eva! Ja, da kan vi dele erfaringer også.:) Kjempefint. Lykke til.:)

   Slett
 16. Den oppskriften er min favoritt! Jeg kunne kjenne hvordan energien slo til med en gang jeg hadde drukket den juicen der :) Synes det er fantastisk å ha juicemaskin (jeg har en "slow juicer" fra wilfa) og får i meg mer grønnsaker og frukt nå enn før!

  SvarSlett
 17. Ååh nå fikk jeg skikkelig lyst på juice! (Og boken selvsagt) Nam! :)

  SvarSlett
 18. Nu blev jag riktigt sugen på färskpressad juice!

  SvarSlett
 19. Morsom smakebit:) Fikk lyst på Juice jeg også:) Spesielt nå på morgenen hadde det vært noe, slik at man får litt energi boost her :) Takk for boktips, kanskje jeg må ønske meg juicepresse og bok til neste bursdag:) Ha en fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette kan hjelpe for noen og enhver tror jeg..:)
   Velbekomme, og ha en fin dag ::)

   Slett