mandag 18. februar 2013

Like hyperspennende som de har sagt: Hypnotisøren av Lars Kepler

I går ga jeg en Smakebit av Hypnotisøren i spalten til Mari i Flukten fra virkeligheten.
Det var skrevet litt i forkant av publiseringen, så i går kveld var den ferdiglest. Jeg lyttet en del på lydboka under bilkjøring i helga, og litt her hjemme. Den fungerte veldig bra som lydbok hvor Nils Nordberg leste. Den fungerte også veldig bra å lese, særlig fordi den var så spennende at da kunne jeg lese veldig veldig fort  innimellom, nesten så jeg hopper over setninger for å la det gå fortere fremover... Det er slikt man kan miste pusten av.

Hypnotisøren - Lars Kepler Henning J. Gundersen

Som jeg nevnte i Smakebitinnlegget har jeg utsatt å lese denne fordi mange sa den var så fæl, men jeg greide likevel ikke å styre nysjerrigheten min.  Fæl var den, - grusom til tider, men ikke hele tiden heldigvis.

Boka starter med at en familie på tre er funnet brutalt drept. En sønn; Josef Ek,  er funnet alvorlig skadd og en datter; Evelyn Ek,  er forsvunnet. Politietterforsker Jonna Linna har ingen spor å gå etter og ønsker å bruke en utradisjonell metode. Han kjenner en psykolog og hypnotisør som har brukt hypnose i behandling av traumatiserte tidligere, men som har sluttet med det av private årsaker. Jonna ber ham på sine knær om å bruke hypnose for å få informasjon ut av den skadde gutten som ligger på sykehuset uten talens røst.

Motvillig går Erik Maria Bark, hypnotisøren med på det. Bark må gå inn i forholdene som gjorde at han sluttet med hypnose, og flere overraskende og urovekkende ting begynner å skje med Erik og hans familie. Vi får innblikk i prosjektet hans for ti år siden hvor han forsket på bruken av hypnose i gruppeterapi av sterkt traumatiserte overgrepsofre, og behandlingen av disse pasientene.

Uten å røpe mer kan jeg si at dette er en halsbrekkende krim full av spenning,  så det holder i massevis. Dette er ikke en bok som går dypt inn på meg og sitter igjen lenge, slik som feks Gillian Flynns Mørke rom, men den gir real spenning for penga. Hvis du ikke liker blodige detaljer, så kan du prøve å stenge av under de partiene, lese fort over, lytte mindre, og for all del ikke les den hvis du spiser . I hvertfall ikke de ekle partiene hvis du er veldig visuell av deg. Anbefaling og advarsel er herved gitt.

Jeg vil helt sikkert lese flere bøker av Kepler, og spesielt Ildvitnet er noe jeg ser frem til å lese. Forfatterparet Kepler kommer også med en ny krim; Sandmannen i løpet av vinteren.  Deres andre bok heter Paganinikontrakten.

Lars Kepler - nettet

Lånt fra Bokogsamfunn


Lars Kepler: Hypnotisøren, 528 s

Cappelen Damm 2010 (pocket 2011)

6 kommentarer:

 1. Bare en liten testkommentar for å se om den kommer igjennom nå. :)

  SvarSlett
 2. (Får se om denne kommer på da) - Innbydende og fin bokomtale...og ja, Hypnotisøren var veldig spennende, ikke et kjedelig øyeblikk. (Utrolig, forresten at du får tid til å blogge på alle bøkene du leser....det blir bare en og annen, nå og da for meg. Slik er det når man har altfor mange hobbyer å dele seg på...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Randi.:) Ja, den var veldig spennende... Tid får jeg fordi jeg velger å skrive fort og kort fremfor å tenke for mye, og finpusse på innlegget... Så blir det langt fra perfekt bestandig, men jeg har i alle fall skrevet noen linjer.:) Og så har jeg ikke støv på hjernen,- (kun i bokstablene..hehe)

   Slett
 3. Flott bokomtale, jeg har denne boken som den neste på leselisten og gleder meg innmari :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, da kan du jo glede en stund til.:)

   Slett