fredag 1. februar 2013

Forsøk på leseplan februar 2013

Jeg forsøker igjen på en mer målretta lesing i februar, siden det henger igjen så mange bøker fra 2012 og tidligere. Det er jo så fristende å lese nye bøker hele tiden, men da hoper det seg jaggu opp enda mer i hyllene. I tillegg til de jeg ser på biblioteket som jeg får lyst til å ta med meg hjem og det andre bloggere skriver så varmt om. Jeg sier ikke at jeg skal avvike lystprinsippet helt, for så streng vil jeg ikke være. Men heller ha en plan om et knippe bøker med rom for avvik


Bøker jeg har startet med står først på lista:

Svindel og multelikør av Catharina Ingelman-Sunberg, svensk, leseeksemplar

Historien om Pi av Yann Martel, canadisk, kjøpt (1001-bok)

Drømmehjerte av Cecilia Samartin, amerikansk, lydbok og papir, Bok fra hylla, kjøpt og lånt     *lest 

Fifty shades of Grey- Bundet, E.L:James (denne har jeg holdt på med lenge og vet ikke om jeg prioritere den ferdig lest denne måned heller. Vi får se)

...

Fra 2012:

En norsk spion av Aslak Nore

For et liv av Toralv Maurstad

Forelskelsene av Javier Marias

Nattens skygge av Deborah Hartmann


Bibliotekbøker som snart må leveres:

Berte Skrukkefyllhaugen av Edvard Elsrud

Ulfsætta av Knut Hauge

Fuglehotellet av Tiger Garte   *lest

Hypnotisøren av Keppler (lydbok) *ferdiglest/hørt 17.02.


Nye bøker/leseeksemplarer:

Teresa Birnas bortgang av Victoria Bø

Collinisaken av Ferdinand von Schirach

Lange skygger av Elia Barcelo

Gode naboer av Ryan David Jahn   

*****
Bøker som har kommet til og blitt lest:

Elskeren av Marguerite Duras

Den gamle mannen og havet av Ernest HemingwayJeg ser jo at dette ryker så det suser, for hvordan skal jeg greie å lese 16 bøker, hvor 
flere av dem er på over 300 sider, og en er en murstein? 

Det er også lite 1001-bøker på lista, så det kan hende noen blir byttet ut med en eller to til av dem. Jeg har jo lydbøker blant annet som kommer i posten, og jeg har nettopp sett at det kommer nye pocketbøker fra Gyldendal på filmbøker av Hamsuns Victoria og Leo Tolstojs Anna Karenina

Men som sagt- : Fortvil ikke- dette er et knippe bøker  å velge fra.:)

6 kommentarer:

 1. Jeg er veldig enig om at lystprinsippet må styre når det kommer til lesingen! Her har du i alle fall mye å velge imellom! Av nye bøker kan jeg absolutt anbefale Collini-saken av von Schirach. Jeg leste den på tysk i fjor og likte den veldig godt (http://bokofilia.blogspot.no/2012/09/der-fall-collini-collini-saken-av.html). Boka har fått gode anmeldelser og jeg er sikker på at Sverre Dahl har gjort en god oversettelse - slik han har gjort med von Schirachs andre bøker på norsk. God helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er da jeg får mest ut av bøkene ialle fall.Hvilken modus man er i, utgjør ganske mye hvordan man liker boka der og da.

   Collinisaken har jeg også lest en glitrende anmeldelse av- så takk for at du brekrefter at dette er noe å se frem til.:) God helg til deg også.:)

   Slett
 2. Jeg er så ny i dette "gamet" at jeg tenkte at jeg må blogge et år før jeg tør å sette meg mål. Plutselig dukker det opp en bok en ikke har planer om å lese akkurat da. Som det gjorde for meg med Det fine som flyter forbi. Og den er jeg veldig glad for at jeg tok meg tid til. Og jeg må innom biblioteket av og til; se om en finner noe snacks.

  SvarSlett
 3. Den der norske spionen er jeg nysgjerrig på. Det er så mange som snakker om den. Ellers har jeg lest Life of Pi og likte den godt. Blir spennende å se hva du kommer gjennom. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg også. Var på en opplesing og boksamtale med Nore i høst. KJøpte En norsk spion da og fikk den signert.:) Alle skryter av boka. Må få lest den nå...:)

   Slett