tirsdag 12. februar 2013

Mammutsalget 2013- Artemisias anbefalinger

Da er Mammutkatalogene her, både i butikkene og på nett. Jeg leste gjennom flere kataloger i går, og det er verdt å merke seg at butikkene også selger bøker fra eget laget i tillegg til den offisielle katalogen.  Det er god grunn til å snoke litt rundt. Selv fant jeg Are Kalvøs bøker Greatest hits på adlibris.com som jeg bestillte i går.

I år et det også mange fine bøker, men før man går amok, bør man kanskje tenke over at ikke alle bøkene er så billige likevel. Flere av årets bøker har vært på tilbud og salg her og der allerede, flere har vært med på tidligere mammutsalg, mange romaner er kommet i pocket. Likevel er det mye der som er verdt å få med seg. Her deler jeg mine anbefalinger, og de som jeg har blogget om legger jeg ved link til. Jeg vil også føye til bøker jeg selv ønsker meg.

Jeg bruker helst å kjøpe oppslagsverk, turbøker, spesielle bøker,-  fremfor romaner og krim, men det hender det blir noen av sistnevnte også. I fjor ventet jeg på at bøkene skulle komme på halv pris på slutten av salget , men det gjorde de ikke på Ark og Norli i Trondheim. Kun Notabene hadde dette tilbudet oppdaget jeg.

Mammutsalg 2013

ROMANER 

Gaute Heivoll: Før jeg brenner ned Nydelig skrevet, sterk roman om en pyroman gutt.

Gaute Heivoll: Kongens hjerte Trist, lavmælt om en far og hans syke datter, om håp og kjærlighet.

Karl Ove Knausgård: Min kamp og En tid for alt.

Disse bøkene er abolutt verdt å få med seg. Nå er nr 6 og 5 på salg. En tid for alt er en vakker roman om engler i kunsten og kulturen, en historie basert på bibelen.

Lars Muhl: Seeren fra Andalusia. En spirituell reise opplevd av den tidligere danske rockemusikeren Lars Muhl. Vi er i Spania og Frankrike, hvor han treffere Seeren. Vi får et innblikk i katarenes skrekkelige skjebne også. En nydelig bok synes jeg.

Torgrim Eggen: Jern. Morsomt om en newagesekt som venter på dommedag. 

Vigdis Hjort: Snakk til meg. Vakker, trist roman om mor og sønn. Moren drar til Cuba og treffer en mann som hun vil gifte seg med.

Linn Ullmann: Det dyrebare Utrolig godt skrevet om en forsvinning, et familiedrama, hemmeligheter.


KRIM OG SPENNING

Liza Marklund: Sprengeren. En veldig spennende krim om et attentat i Stockholm under OL. En av de første, kanskje den første boka om Annika Bengtson.

Grebe og Treff: Bitrere enn døden. Velskrevet og spennende psykologkrim som handler om vold mot kvinner.

Olav Rokseth: Et spørsmål om beskyttelse Meget godt skrevet og kjempespennende om en terrorist i Oslo.

Jørgen Brekke: Nådens Omkrets Brekkes kritikerroste debut om om politimannen Odd Singsaker. Spennende så det holder, fra Trondheim.


BIOGRAFIER OG MEMOARER

Walter Isaacson: STEVE JOBS Utrolig fascinerende lesing om en stor grunder. Apple. Macbook, iMAc, iPod, iPhone, iPad- say no more.

Ole Jacob Hoel: ÅGE Et must for den som liker Åge, rockehistorie, er trønder, fra Namsos eller liker en god biografi.


HELSE OG LIVSTTIL

Begge bøkene fra Superdamene er nå på salget. Jeg har begge og anbefaler dem. Lekre bilder, fristende oppskrrifter og god informasjon om supermat, lettere livsstil med mer.

Sara Chacko og Trine Berge: Supermat og Beaty Food.


FANTASY

Tolkien: Ringenes herre  . For den som ikke har skaffet seg denne enda.


NATUR; SPORT OG FRILUFTSLIV

Henrik Svendsen: Bergtatt . Jeg var på opplesinga av denne boka på Fjellitteraturfestaivalen 2011, og bestemte meg for å kjøpe denne boka. Nå har jeg endelig anledning igjen siden den er på salg. 

På samme festival var det også mye blest om bøkene om Amundsen og Nansen, og opplesinger. Disse er også på salget, og anbefales for den som er interessert i våre gamla polarhelter. Spennende historier er det i alle fall.


HUMOR

Sigmund Falch: Dei tek ikkje tran i Texas. Gamle bilder, ny tekst. Utrolig gøyale bøker. Jeg har tre i denne serien.


MINE ØNSKER:

Are Kalvøs greatest hits har jeg allerede bestillt.

I tillegg vil jeg ha:

Jon Kalman Stefanson: Englenes sorg

Carolina De Robertis: Det usynlige fjellet

Sofi Oksanen: Baby Jane (vurderes , må se på totalprisen)

Wendy Guerra: Alle drar sin vei

Jeanette Roede: Lett og lettvint (denne er visst bare på adlibris, så langt jeg kan se)

Erica Palmcrantz Aziz: Raw delight

Kersti Jareg: Øyene i vest, Hebridene, Orknøyene og Shetland. MÅ HA! Elsker slike bøker, har vært på Hebridene.

Trond Berg Eriksen: Roma ( har veldig lyst på, må vurdere totalprisen her)

Torbjørg Hofskindottir: Boost din vitalitet. Anbefalt av Bokelskerinnen. Siden jeg er ivrig på juicing for tiden, så vil jeg bare ha denne.

Ja, jeg ser jeg må gjennomgå kjøpslisten min en gang til, fordi det blir fort veldig mye, tross alt. Typisk. Valgets kval. Romanene får vike, tenker jeg.

Bokelskerinnen har forøvrig laget en flott guide med linker til også andre bloggeres anbefalinger.:) Lykke til!
18 kommentarer:

 1. Venter spent på Mammutsalget jeg også, men skal ikke bestille noe på forhånd. Har jo egentlig innkjøpsstopp (he he, for en vits ;), og satser på at jeg finner noen godbiter til en ekstra billig penge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå bor jeg slik til at ingen bokhandle er nærmere enn 7 mil unna- så her går det på postordre for tiden.:) Ja, en vits med kjøpestopp, det tror jeg. Hvordan kunne du finne på noe slikt? ;) Hehe...

   Slett
 2. Mye fint her,Anita:-)Har veldig lyst på den til Sofi Oskanen men jeg får se det an, bestilte to bøker i går og kjøpte meg en ebok i dag, men salget har ikke startet enda så godt mulig jeg handler litt mer.. egentlig trenger jeg bokhyller aller mest;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir ofte til at man kjøper litt undervies også, hvertfall jeg da jeg bodde i Trondheim. Nå begrenser det seg for ingen bokhandel er meg nærmere enn 7 mil.. Bokhyller ja..tenkte faktisk det samme i dag da jeg satt og bestillte bøker. <at jeg burde legge pengene i bokhylelr istedet..menmen..

   Slett
 3. Mange gode anbefalinger, Anita! Spesielt har jeg lyst på Ringenes herre, men nå har jeg allerede handlet på forhåndssalget :)

  Har du forresten fått tak i Storm i juni? Du kan rekke å være med på samlesingen hvis du får lånt eller kjøpt den raskt, og forutsatt at du ikke leser flere bøker samtidig ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.
   Nei, jeg har ikke fått tak i Storm i juni, men jeg kikket faktisk etter den i Hønefoss i går. Fant den ikke der på Nroli og Ark. Men jeg skal se om jeg finner den når jeg skal til Oslo i helga, så får vi se- eller på biblioteket på torsdag. Da må jeg nok vente med påskelesing av krimbøker...til etter den i tilfelle..

   Slett
  2. Jeg kjøpte den for 129,- hos bokklubben.no, men jeg tror den er enda litt billigere på bokkilden :)

   Slett
  3. Mulig. Den kostet 109,- på cdon.com. Men jeg vil gjerne se boken før jeg kjøper..Er det for liten skrift i pocket så blir det så tungt å lese, synes jeg.

   Slett
 4. Nå må du ikke friste for mye, husk jeg har innkjøpsstopp!!! Joda, jeg fikk Mammutkatalogen i postkassa i dag, men foreløpig har jeg lagt den bort. Spørs hvor lenge jeg tør å stå i mot fristelsen... Det er jo SÅ mye bra i katalogen! Jeg kan jo kjøpe til "gaveskapet" mitt da. Alltid kjekt å gi bøker i gaver.


  SvarSlett
  Svar
  1. Innkjøpsstopp, hva er det Randi? Det er jo noe Staten driver med.;) Fin unnskyldning synes jeg å kjøpe til gaveskapet..hehe--

   Slett
  2. Bokhyllene er fulle og jeg har ikke plass til flere hyller! Og jeg er blitt ivrig på biblioteket. Pengene jeg spare på bøker, går til nye reiser ;-)

   Slett
  3. Ja, det er ikke så dumt.:) Å spare pengene til reiser, mener jeg.

   Slett
 5. Mye bra her:) Det usynlige fjellet er kjempefin bok, har da igjen å lese slutten:) Roma boken har jeg også så lyst på, men synes den var litt for dyr, kan jo nesten kjøpe to andre bøker til den prisen, så her må det vurderes også:) Kos deg med handelen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Romaboken er dyr, men slike bøker er jo det. Jeg bestemte meg og bestillte den i dag, så ble det ingen romaner. Får håper på noen rester etter salget-- Takk::)

   Slett
 6. Vi har salg av mammutsalg i Norli-bøkene hvor jeg jobber deltid (IBærum). Kanskje det er opp til hver enkelt butikk ¨å bestemme det. Her var det mange fine lister. Kjenner det klør i shoppegenet mitt når jeg besøker alle mammut-innleggene, men så langt har jeg vært flink og bestilt romanene hos biblioteket istedenfor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan jo hende det er opp til dem ja. De så bare rart på meg da jeg spurte etter halvprissalget i fjor- selv om de har hatt det før om årene i Trondheim.

   Skjønner godt din kløe, gjenkjennbart for å si det sånn.:) Nå har jeg bestillt fra meg og det ble ingen romaner, bare de andre faktarelaterte bøkene. Får håpe jeg kommer over et restesalg et sted ..

   Slett
 7. Jeg har egentlig sagt at jeg ikke skal på Mammutsalget i år, jeg liker å gå på salget som kommer etter Mammuten ;) MEN da jeg var i Hønefoss i dag, så jeg noen bøker jeg føler at jeg MÅ ha før noen andre tømmer butikken for akkurat disse godbitene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er akkuart det.. vil man ha noe så må man sikre seg det, før det er tomt. Så får man satse på restene etterpå-.:)

   Slett