mandag 13. august 2018

Lansering av Ravnens time av Roar Ræstad på Antikvariatet i Trondheim

I kveld arrangerte Roar Ræstad og forlaget Vigmostad § Bjørke lansering av Ræstads tredje bok om Gabriel Narvarseth i Trondheim. Det var stappfullt og mange fikk ikke sitteplass. Antikvariatet Bok og bar, har ellers en trivelig ramme med bokhyller, bøker og en flott utsikt til Nidelven.

Bildet:Redaktør Marius Antonsen bokbader Roar Ræstad.Roar Ræstad er en av to/tre Trondheimsforfattere som skriver historisk krim i dag. De andre er Jan Boris Stene og den tredje er utflyttede Jørgen Brekke. 
Roar Ræstads kriminalromaner har handling fra andre verdenskrig i Trondheim. Det er mye å ta av. Ræstad er historiker og lærer på Strinda videregående skole til vanlig.  Samt familiefar. Han er opprinnelig fra Møre og Romsdal, noe som høres på dialekten.Lanseringen ble åpnet av salgssjef Kjetil Sundet.


Randi var også der. Nå er bokhøsten i gang og vi er på plass. Randi er også tidligere kollega av Roar Ræstad.  Det var også mange andre kolleger av ham tilstede, men også en del andre ivrige lesere, antar jeg.

Bildet til høyre: Kolleger sang og spilte musikk før Ræstad ble bokbadet av sin redaktør. Det var veldig fint å høre på.


Roar Ræstad leser fra sin rykende ferske roman.

Bokbaderen mente at Ræstads siste bok er mer en thriller enn en tradisjonell krim, selv om den har alle krimelementene på plass. Det er mye fart og spenning her. Ræstad synes at det var spennende å skrive den også.  Han prøver å balansere med å skrive inn historiske fakta og å kjøre opp tempoet.
Han har nok lyktes veldig godt i Ravnens time, siden Adresseavisens anmelder Ørjan Greiff Johansen ga den terningkast fem i helga:

"Ræstad skriver gnistrende godt, og maner frem et levende bilde av Trondheim under krigens dager....
...Etter undertegnedes oppfatning er det knapt noen som skriver bedre krim enn ham i Norge i dag, i hvert fall ikke med historisk tilsnitt, og han fortjener et langt større publikum enn han har fått så langt. "Ravnens time"  er krim av ypperste merke..." (Adresseavisen 10.august 2018)

Ikke småtteri dette.

I Ravnens time blir Trondheim bombet. Det smeller på Nyhavna (ikke langt fra der jeg bor, min anm) . Året er 1943. Et ungt tysk par blir funnet drept.Statspolitibetjent Gabriel Navarseth jonglerer etterforskningen  mellom norsk politi og Gestapo. Han har en fot innen motstandsbevegelsen, og møter igjen enn tidligere flamme.
Vi møter også Henry Rinnan i denne boka. Ræstad har valgt å bruke hans ekte navn istedet for å fiksjonalisere ham.
Jeg gleder meg til å lese boka. Ræstad sa også at han har planlagt fire bøker i serien og at ideen kom da han gikk på ski i Bymarka for noen år siden.Roar Ræstad signerer bøker. Han har all grunn til å være fornøyd over lanseringen, publikumsoppmøte og anmeldelsen fra Adresseavisen.Antikvariatet på Bakklandet. En populær plass som både har konserter, bokbad , quiz og andre arrangementer. Selv om det er ganske kaldt, sitter mange ute. Sola er på vei tilbake.Bakklandet.


Bakklandet, i en annen retning.Ravnens time.  Under: Med signatur av Roar Ræstad.
Fra lanseringa av den første boka på Rockheim i 2014, her

Bok 1: Sovende hunder, innlegg her
Bok 2: Elven, innlegg her


Randis blogginnlegg fra lanseringen kan du se her


4 kommentarer:

 1. Det ble et innholdsrikt referat Anita - og det var en flott boklanserings-kveld. Og Roar kan si seg godt fornøyd med denne boken (også)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randi. Ja, det var en fin lansering. Håper Roars bøker når mer ut i landet etterhvert:)

   Slett
 2. Det er så koselig på Bakklandet... Flott referat, vurderer å lese boken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det vet du.:)
   Håper du leser boka.:)

   Slett