tirsdag 11. januar 2022

Skjønt det mørkt så ut av Ken Andre`Ottesen (BAdesKen). Hvis du trenger å le litt, les denne

Skulle tro man er lei av alt som handler om korona, men det er faktisk ganske morsomt å se tilbake på bilder fra det som gikk som farsott i hele 2021 og store deler av  2020 under koronapandemien. Boka handler ikke bare om den, men stort og smått som skjedde i perioden, blant annet om da Tom Cruise kom til landet. Og annet som lokalavisene lette med lys og lykte etter.



Boka er spekket med bilder, delt inn i 15 kapitler med egne tema-overskrifter og kommentarer som får det til å henge sammen. Jeg koste meg med boka, skulle bare lese litt, men så ble det hele i ett jafs, avbrutt med små pauser. Jeg humret, gjenkjente og lo av måten alt var satt sammen på. Og det er i grunn også ganske utrolig så mye dårlig hastig språk og bildekombinasjoner det finnes det ute. Men så lenge man kan le av det, har det vel sin misjon. Takk til BAdesKen som gjør oss oppmerksom på hva folk i landet vårt er opptatt av, hva avisene finner på og de dumme feilene de gjør.

Her er noen få smakebiter (trykk på bildet så blir bilde og tekst tydeligere):

Da Tom Cruise kom til bygda:




osv.. Dette ble melket for alt det var verdt.


Fadesen ifb Ernas 60-årsdag gikk heller ikke ubemerket hen:





Hvem husker vel ikke dette kopiparet (t.h)?

Og nedenfor har vi et stykke om det Ottesen kaller ekspertene. Det begynner på siden foran, men dette illustrerer poenget nok, tenker jeg.  Alle har vi hørt dem, lest dem, kanskje vært blant dem. Ja, trenger Norge egentlig fagfolk med utdanning?




Oj, da, dette var nok en glipp, eller ønsketenkning?... (under):




Så har vi et par morsomme kapitler om by og land og nord vs. sør. Ganske illustrerende:






Enjoy! Jeg anbefaler absolutt å lese hele boka, for å få med alle poengene og sammenhengene. Selv fikk jeg lyst til å lese den forrige pandemiboka som kom i 2020. Tenker jeg skal skaffe den, men ser den ikke finnes på lager hos forlaget.

 Oppsummert så mener jeg dette om boka:

* Fantastiske kombinasjoner av lokalavisenes merkelige og ivrige oppslag i bilder og tekst, like artig kommentert av BAdesKen
* Mye morsommere å lese denne boka enn instagramkontoen, som jeg følger daglig. (Den er artig den også )
* Hele Norges minnebok- det stemmer jeg i
* Garantert smiling, humring, fnising og/eller latterutbrudd (hvis ikke, er du i et særdeles dårlig humør eller mangler humor)

instagram @BAdesKen

Ottesen har gitt ut flere bøker i samme kategori, les mer her 
Ottesen ( 1975) er fra Toten og startet som journalist i Oppland arbeiderblad, deretter Bergensavisen (BA), skrevet for flere media, blad og aviser og jobber nå som vaktsjef i VG. Han jobber også med Vredens Gnag, VG´s satiremagasin,


Ken Andre`Ottesen: Skjønt det mørkt så ut, lokalaviser i pandemi og dugnad, 157 s
Kagge forlag 2021
Leseksemplar fått av forlaget

8 kommentarer:

 1. Hehe...herlig! Jeg skulle overta denne boken etter en venninne siden hun vant den på bokmøte men det får bli neste gang vi treffes tenker jeg. Jeg følger han på insta og mye morsomt der også, selv om jeg tror at boken er (minst) like god. Ble nysgjerrig på hvilken pandemibok kjenner jeg.

  Finnes mange eksperter i kommentarfeltene rundt omkring,ingen tvil om det.

  Nå gleder jeg meg enda mer til å slå kloa i denne boken, takk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg skjønner bare ikke hvorfor den ble liggende så lenge, det var ikke meningen, bare ble sånn. Den er jo perfekt innimellom alt annet.

   Slett
 2. Fikk meg litt humring der Anita, takk! Har en pappa som har bursdag i mars, dette hadde vært noe for ham, takk for tipset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, så bra:) Da får du sikkert låne den eller tyvlese den først:)

   Slett
 3. Hei! Fant ikke fanen til diktlesersirkelen 2022,så får ikke linka opp den.
  Her er Welhaven: https://kleppanrova.blogspot.com/2022/01/johan-sebastian-welhaven.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Ingun. Skal lese og linke deg inn i fanen. Fanen ligge nå øverst, under toppen med bloggtittelen. Måtte flytte dit, pga at blogspot har endret funksjonene. Tatt bort verktøyet.

   Slett
 4. Så godt å kunne le skikkelig en gang iblant! Fin omtale av denne, Anita.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det trengs til tider:)
   Takk Åslaug:)

   Slett